Με την κυβέρνηση να εκκινεί τη διαδικασία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το βάρος της επιλογής για το μέλλον του τόπου πέρασε στους ώμους των πολιτών.
Η κυβέρνηση αιτιολογεί την προσφυγή στην κάλπη επικαλούμενη την πρόταση των θεσμών την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη και άκρως υφεσιακή. Από την άλλη οι εταίροι με τη σειρά τους αρνήθηκαν να συζητήσουν, στο Εurogroup της Πέμπτης την ελληνική αντιπρόταση.
Με δεδομένο πως οι δύο προτάσεις αντιπαραβαλλόμενες δείχνουν να έχουν μικρές, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και οριακές, διαφορές, εκείνο που προέχει είναι να κατανοήσει ο κάθε Έλληνας ποιες ακριβώς είναι οι δύο προτάσεις, που αποκλίνουν και που συγκλίνουν, ώστε πλήρως ενήμερος να αποφασίσει επί του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, το οποίο όπως έχει παρουσιασθεί αφορά στο κατά πόσον συμφωνεί κανείς ή όχι με την πρόταση των τριών θεσμών.
Προκειμένου λοιπόν όλοι να έχουν πλήρη εικόνα του περιεχομένου τόσο της ελληνικής πρότασης, όσο και της πρότασης των θεσμών, σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα σημεία στα οποία τα δύο κείμενα συμπίπτουν αλλά και λέξη προς λέξη τις διαφορές, όπου αυτές καταγράφονται.
Για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συγκρίνουν και να αποφασίσουν κατά πόσον στοιχειοθετείται ή όχι το διακύβευμα μιας πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δείτε τα κείμενα και τα συμπεράσματα δικά σας...