Μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία. «Έχουμε Greekment» ανακοίνωσε η Ευρώπη. Οι πρώτες πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας έφτασαν μέσω Twitter από τους πρωθυπουργούς του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, αλλά και του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου. Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ξεκινώντας την κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για Greekment, τονίζοντας: «Είχαμε στόχο να επιτευχθεί συμφωνία. Επιτέλους καταλήξαμε».O κ. Τουσκ δήλωσε ότι θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα. «Υπάρχουν αυστηροί όροι που θα πρέπει να ψηφιστούν από ορισμένα Κοινοβούλια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκαν οι συνέπειες που θα έφερνε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. «Το Eurogroup θα πρέπει να αποφασίσει τώρα για τις βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας» κατέληξε.

«Ήταν επίπονη η συμφωνία, χρειάστηκε χρόνος, αλλά επετεύχθη. Το 'Grexit' εξαφανίσθηκε» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Είμαι πολύ ευτυχής ως προς την ουσία και το πλαίσιο της συμφωνίας» πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία. «Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του δημοψηφίσματος αλλά ο συμβιβασμός που επετεύχθη έχει μόνο νικητές, όχι ηττημένους».

Το θέμα της εμπιστοσύνης ήταν κομβικό σημείο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πρέπει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή. Θα υπάρξουν ψηφοφορίες σε άλλα κοινοβούλια και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για να αρχίσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες τα φώτα θα στραφούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι το θέμα της χρηματοδότησης-γέφυρα θα ταθεί επί τάπητος στο Eurogroup που θα γίνει το απόγευμα, ενώ αναφερόμενος στο Ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους ανακοίνωσε ότι η έδρα του θα είναι στην Ελλάδα.

Την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια.

«Τα θετικά υπερίσχυσαν των αρνητικών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» σημείωσε.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί το eurogroup για την περαιτέρω επεξεργασία της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο συμβούλιο κορυφής.

«Οι Έλληνες διατράνωσαν την επιθυμία να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Όλες οι διαδικασίες, όπως και το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, συνέβαλαν στο να καταστεί αυτό σαφές», πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας.

«Νομίζω ότι αυτά που προτείνονται ευθυγραμμίζονται με τα προγράμματα που έχουμε εφαρμόσει και σε άλλες χώρες. Δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για την Ελλάδα, εκτός από το θέμα των τραπεζών, που βρέθηκαν σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, αναφερόμενη στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για την Ελλάδα.

«Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων μέσω των οποίων, θεωρώ, ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επανέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης. Αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς και, εάν κρίνω από τις διαπραγματεύσεις αυτής της νύκτας, δύσκολος», είπε.

«Πάντοτε λέγαμε ότι θα επρόκειτο για ένα τριετές πρόγραμμα. Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, πλήρεις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Τέλος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, έκανε λόγο για μια "ιστορική απόφαση" της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μία "θαρραλέα επιλογή" του Αλέξη Τσίπρα.

Να θυμίσουμε ότι τα μεγάλα αγκάθια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ο ρόλος του ΔΝΤ και το Ταμείο για την αποπληρωμή του χρέους.

 

Τι προβλέπει η συμφωνία:
Μέχρι τις 15 Ιουλίου πρέπει να έχουν νομοθετηθεί τα προαπαιτούμενα: αλλαγή του συνταξιοδοτικού, στην αλλαγή του καθεστώτος της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση του ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση του κώδικα δημόσιας διοίκησης.
Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας.
Θα υπάρξει ένα Ταμείο όπου θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και θα υπάρξει ρευστοποίηση για να μειωθεί χρέος. Το ταμείο επίσης θα συμβάλλει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το ποσό που απαιτείται να ανέρχεται σε 25 δισ. Τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους (50%) και για τις επενδύσεις (50%). Στην Ελλάδα και όχι στο Λουξεμβούργο όπως είχε προτείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει την έδρα του το Ταμείο εγγυοδοτήσεων και η ευθύνη λειτουργίας του θα ανήκει στην Ελλάδα, αλλά με την υποστήριξη των "θεσμών". Ειδικοί εμπειρογνώμονες θα αποφασίσουν ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που θα εκποιηθούν.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι επιτύχαμε αναδιάρθρωση του χρέους, αν και η Μέρκελ απέκλεισε ενδεχόμενο «κούρεμα».
Θα δοθούν 35 δις στην Ελλάδα, από το πακέτο Γιούνκερ, για αναπτυξιακά προγράμματα.
Πρέπει να περάσουν από την Ελληνική Βουλή πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά ολόκληρη η συμφωνία, στη συνέχεια το Eurogroup θα πιστοποιήσει πως όλα έγιναν όπως συμφωνήθηκαν και τέλος θα συγκληθεί εκτάκτως η γερμανική βουλή και τα Κοινοβούλια των υπολοίπων χωρών.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα χρηματοδότησης από τον ESM. Αυτό θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες.
Νέο πρόγραμμα από το ΔΝΤ θα αιτηθεί η Ελλάδα
Νέο πρόγραμμα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αιτηθεί η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το Μάρτιο του 2016 όπως προκύπτει από τη συμφωνία που συνομολόγησε η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Το νέο πρόγραμμα θα ακολουθεί στην ωρίμανση το αντίστοιχο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ήτοι θα εκτείνεται έως το 2018.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη υποχώρηση για την ελληνική κυβέρνηση η οποία επιδίωκε την έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα τον προσεχή Μάρτιο.
Ωστόσο, για να κλειδώσει η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα σημαίνει πως το ΔΝΤ έλαβε διαβεβαιώσεις για το χρέος.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ως «καλό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube