Εβδομάδα δοκιμασίας για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη δρομολόγηση διαπραγματεύσεων και εκπλήρωσης δεσμεύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Στην Αθήνα πιάνουν πλέον δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ μεθαύριο θα εξελιχθεί η πλέον κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, αυτή τη φορά για το δεύτερο πακέτο μέτρων. Η διαδικασία στο κοινοβούλιο προκαλεί νέο κύκλο κυβερνητικών συσκέψεων και κομματικών ζυμώσεων, καθώς τυχόν πρόσθετες απώλειες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνουν πλέον πρόωρες εκλογές. Μήνυμα προς τους διαφωνούντες βουλευτές στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος του Νίκου Παπά.
Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών πως «ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση ειναι ασύμβατη με την κοινή πορεία». Προσθέτει πως «η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».


Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεδρίαση αυτό το Σαββατοκύριακο του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι στην ατζέντα μας οι εκλογές, αλλά δεν μπορείς να τις αποκλείσεις, γιατί προκύπτουν έκτακτα γεγονότα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Μπαλάφας.

«Φτάσαμε στο γκρεμό γιατί ακολουθήσαμε λάθος τακτική και δεν είχαμε επεξεργασμένο σχέδιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος είναι ανάμεσα στους 32 που είχαν ψηφίσει όχι την προηγούμενη Τετάρτη.

Διατάξεις - φωτιά περιλαμβάνονται, εν τω μεταξύ, στο δεύτερο νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις, η θέσπιση κώδικα πολιτικής δικονομίας, που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο επάγγελμα των δικηγόρων, αλλά και η μείωση ή κατάργηση φοροαπαλλαγών και η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους αγρότες.

Εν μέσω πολλών αντιδράσεων, όμως, για το φορολογικό των αγροτών, εκ μέρους και της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ πως «είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή». «Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου» σημειώνει ο κ. Αποστόλου

Νωρίτερα, η ΝΔ διαμήνυε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη «διάσωση» των αγροτών από τα μέτρα αυτά.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, οι σχετικές πρωτοβουλίες «θα ανακοινωθούν σήμερα».


Συσκέψεις με στελέχη της ΝΔ έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί σε λίγο με βουλευτές του κόμματός του που αντιδρούν στα μέτρα για τους αγρότες, ενώ στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με διευρυμένη σύνθεση.

Προειδοποίηση, την ίδια ώρα, του αντιπροέδρου της ευρωπαικής επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προς την Ελλάδα να μην καθυστερήσει να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε. Σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, επεσήμανε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα αποδεσμευθούν πόροι και πως «τους τελευταίους μήνες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη, η οποία πρέπει τώρα να αποκατασταθεί».

 

Αναλυτικότερα, τα νέα σχέδια της κυβέρνηση προβλέπουν τα εξής:

1) Αγρότες: Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ αυξάνονται οι φόροι. Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26%, ενώ καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες.

2) Ενοίκια: Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια με στόχο την είσπραξη 360 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

- Από το 11% στο 15% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ με στόχο την άντληση εσόδων 160 εκατ. ευρώ

- Από 33% σε 35% για ποσά ενοικίων πάνω από 12.000 ευρώ προκειμένου να εισπραχθούν 200 εκατ. ευρώ.

3) ΕΝΦΙΑ: διατήρηση του φόρου για δύο ακόμη χρόνια. Μάλιστα οποιαδήποτε αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες που προωθείται δεν θα πρέπει να διαταράξει τον εισπρακτικό στόχο για τη διετία 2015- 2016 και τα έσοδα των 2,650 δισ. ευρώ κατ’ έτος.

4) ΦΠΑ: αυξάνεται από τις 10.000 στις 25.000 ευρώ το όριο απαλλαγής των μικρών επιχειρήσεων από το καθεστώς του ΦΠΑ.

5) Επίδομα Θέρμανσης: μειώνεται σταδιακά το κονδύλι για επίδομα θέρμανσης. Δεν αποκλείεται όμως να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου που έχει εξισωθεί με αυτόν του κίνησης.

6) Εισφορά αλληλεγγύης: Μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα για να παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθούς και τις συντάξεις

7) Ληξιπρόθεσμα: σχεδιάζονται αλλαγές των ρυθμίσεων του 2014 και 2015 για τις δόσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να εξαιρεθούν οι μεγαλοφειλέτες αλλά και όσοι δεν αποπληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Επίσης θα αυξηθούν τα επιτόκια που εφαρμόζονται σήμερα τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάση το επιτόκιο της αγοράς.

8) Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας: είναι έτοιμο το σχέδιο νέου Κώδικα με στόχο την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας και της μείωσης του κόστους για νέες δίκες.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube