Κλείδωσε το κείμενο της συμφωνίας μετά από 20 ώρες διαβουλεύσεων Αθήνας και θεσμών. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο εξερχόμενο από το ξενοδοχείο Χίλτον, να λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν 1-2 πολύ μικρές λεπτομέρειες» προκειμένου να διευθετηθούν. Για «μικρές λεπτομέρειες» έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Τελευταία αγκάθια που είχαν απομείνει ήταν τα κόκκινα δάνεια, το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και η μετενέργεια. Συμφωνία υπήρξε για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, ύφεση έως 2,3% το τρέχον έτος. Η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, και άλλα δύσκολα θέματα φαίνεται ότι μεταφέρονται για τον Οκτώβριο.

 

Για «λευκό καπνό» μετά από σχεδόν ένα 24ωρο διαπραγματεύσεων στο ξενοδοχείο Χίλτον έκανε λόγο ανώτατη κυβερνητική πηγή λίγο μετά τις 8:30 οπότε και αποχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Την επίτευξη συμφωνίας επιβεβαίωσε και ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή έγιναν συμβιβασμοί στα βασικά καυτά θέματα: «Κλείδωσε η συμφωνία για ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, «κόκκινα» δάνεια και ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά πληροφορίες μένουν οι λεπτομέρειες για άλλα δύο προαπαιτούμενα τις οποίες θα εξετάσουν τις επόμενες ώρες τα μέλη των ομάδων εργασίας που συνεχίζουν την επεξεργασία των κειμένων στο Χίλτον.

 

Πλέον η κυβέρνηση θα μετρήσει δυνάμεις στη Βουλή, καθώς τα κείμενα μπαίνουν απόψε ή το αργότερο αύριο στις επιτροπές και την Πέμπτη θα γίνει η ψηφοφορία. Ο τελικός κατάλογος με τα προαπαιτούμενα μέτρα θα αποτελεί το ένα άρθρο του νομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση, ενώ το δεύτερο θα είναι η δανειακή σύμβαση με προσαρτημένο το μνημόνιο. Την Παρασκευή 14 Αυγούστου συνεδριάζει το eurogroup, ενώ μέχρι τις 18 θα πρέπει να έχει δοθεί και το "πράσινο φως" από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, ώστε πριν τις 20 Αυγούστου να εκταμιευθεί η πρώτη δόση.

Μεταξύ των προαπαιτούμενων που περιλαμβάνει το προσχέδιο του κειμένου και δημοσιεύει η Καθημερινή: κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλαγή στα επιτόκια της ρύθμισης των 100 δόσεων και εξαίρεση των κακοπληρωτών, σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, διευκρίνιση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, με τις εκπτώσεις να καταργούνται μέχρι το τέλος του 2016, άνοιγμα επαγγελμάτων, όπως μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και περιορισμός των φόρων υπέρ τρίτων.

Την ίδια ώρα πάντως, το Βερολίνο εξέφρασε ενστάσεις για την ταχύτητα των επαφών. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας δήλωσε πως η πληρότητα έρχεται πριν την ταχύτητα. Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως ενδεχομένως να χαθεί η προθεσμία της 20ης Αυγούστου και τότε θα πρέπει να συζητήσουμε νέο δάνειο-γέφυρα.

 

Επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον "ΣΚΑΙ" το κλίμα στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο ήταν βαρύ, με την κ. Μέρκελ να επαναφέρει το θέμα της συμφωνίας - γέφυρα λέγοντας ότι το Βερολίνο δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν πολύ πιο υποστηρικτικοί, τονίζοντας την πάγια θέση Παρισιού και Βρυξελλών για άμεση και συνολική συμφωνία.

 

Eκατό δισ. ευρώ έχει αποκομίσει η Γερμανία από την κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έκθεση γερμανικού Ινστιτούτου. Το ποσό αντιπροσωπεύει τα χρήματα που έχει κερδίσει η Γερμανία από τα χαμηλότερα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε η κυβέρνηση εν μέσω της φυγής των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια.

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για το τρίτο πακέτο διάσωσης, μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων και δικτύων.

"Η Ελλάδα πέτυχε τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης" αναφέρει το βρετανικό BBC ως έκτακτη είδηση. Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της συμφώνησαν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Η συμφωνία κρατά την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και αποφεύγεται επομένως, η χρεοκοπία, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο. "Η συμφωνία επετεύχθη. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες είναι ακόμα υπό συζήτηση" δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από έναν μαραθώνιο συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στην Αθήνα.

"Η Ελλάδα και διεθνείς πιστωτές πέτυχαν συμφωνία για τους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών" αναφέρει το Reuters. Η συμφωνία εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αλλά και την αποφυγή της χρεοκοπίας, το σχόλιο του πρακτορείου ειδήσεων.

« Επειτα από 18 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας», γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine zeitung. H γερμανική εφημερίδα επικαλείται δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι παραμένουν ανοικτές "μόνο δύο ή τρεις μικρές λεπτομέρειες" στις συζητήσεις με τους δανειστές. «Οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν σήμερα τις δράσεις προτεραιότητας που πρέπει να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες χρηματοδότησης», σημειώνει η FAZ.

“Συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές για τους δημοσιονομικούς στόχους», γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Die Welt . “Οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα προχώρησαν . Η Αθήνα συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τις δημοσιονομικές απαιτήσεις για τα επόμενα χρόνια», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Η οικονομική Handelsblatt, επικαλούμενη το ΑΠΕ ΜΠΕ, σημειώνει επίσης ότι «Ελλάδα και πιστωτές συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο για το νέο πακέτο διάσωσης». Η εφημερίδα τονίζει ότι «μετά τη συμφωνία η Αθήνα θα πρέπει σύντομα να επιδείξει ένα πρωτογενές πλεόνασμα – έστω και μικρό, γεγονός που δείχνει ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί χωρίς την επιβολή νέων μέτρων»

Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση σημειώνει : «Η Αθήνα ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας για τα δημοσιονομικά. Συμφωνήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια»

Η Sueddeutsche zeitung μεταδίδει ότι «η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές σχετικά με το περίγραμμα της νέας σύμβασης» και προσθέτει : «Είναι ακόμα ασαφή σημαντικά σημεία, όπως το συνολικό ύψος των δανείων, το μέγεθος των επιμέρους πληρωμών, τα στοιχεία των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων».

"Ελλάδα και πιστωτές συμφώνησαν τελικά για το νέο πακέτο διάσωσης" αναφέρει και ο βρετανικός Guardian.

"Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία" είναι ο τίτλος της γαλλικής Figaro.

"Ελλάδα: Υπάρχει πλέον συμφωνία με τους πιστωτές. Απομένουν μικρές λεπτομέρειες" επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα Corriere de la Sera.

 

 

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube