Το βαθύ χάσμα που χωρίζει Ελλάδα και Θεσμούς στο ζήτημα των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία επικύρωσαν σήμερα δια δηλώσεών τους, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε εμμέσως την διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στο κουαρτέτο των «θεσμών» και την Αθήνα στο ζήτημα των κόκκινων δανείων – για το οποίο άλλωστε έχει συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ το απόγευμα – ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, όπως διαφάνηκε στις δηλώσεις του, στηρίζει την Αθήνα στη μάχη αυτή.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι «αυτό που ζητά η Ελλάδα δεν είναι να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις της αλλά να υπάρχει ευελιξία και αυτό που ανησυχεί πολλούς Έλληνες είναι τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Θα πρέπει να ξαναβρούμε το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση».

Στο πλαίσιο αυτό ο Ολάντ είπε ότι για το σχετικό θέμα θα υπάρξουν αποφάσεις, πρώτα σε επίπεδο Eurogroup και σε Συνόδους Κορυφής, εννοώντας ότι η Ελλάδα στο θέμα της αξιολόγησης δεν είναι μόνη.

Ο κ, Τσίπρας από πλευράς του φάνηκε εξαιρετικά επιθετικός ως προς την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με το κουαρτέτο υπονοώντας ότι κάποιοι, εν μέσω καθυστερήσεων στην αξιολόγηση καιμε διάφορα ζητήματα που εγείρουν, προσπαθούν να βάλουν εμμέσως και πάλι το θέμα του Grexit στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος ως προς το στίγμα των προθέσεων του: η Ελλάδα πρέπει άμεσα κι απαρέγκλιτα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει την απαιτούμενη ευελιξία προκειμένου να επανέλθει η πολιτική σταθερότητα και η δυνατότητα ανάκαμψης της χώρας από την κρίση, έναν σκοπό για τον οποίο, όπως τόνισε, η Γαλλία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

«Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Και στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα στήριξης. Ξέρω καλά τι περνά εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός. Χρόνια κρίσης, ιδιαίτερα για τους νέους. Ο κ. Τσίπρας σε όλες τις Συνόδους ήταν ασταμάτητος στις προσπάθειες του. Χαιρετίζω τη στάση υπευθυνότητας που πήρε η Ελλάδα. Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Ευρώπη, χωρίς την Ελλάδα; Θεωρώ ότι πραγματικά η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και αυτή ήταν πάγια θέση όλων των Γάλλων ηγετών. Η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. Πρέπει να ακούσουμε τους Έλληνες που μας λένε ότι θέλουν να επανέλθει η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στη χώρα. Για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη από κοινού πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα. Η Γαλλία θέλει να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις. Για τη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό και βεβαίως το σύστημα υγείας, την παιδεία, την ανώτατη εκπαίδευση, τον πολιτισμό», επεσήμανε ο κ.Ολάντ.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας μας και στο προσφυγικό. «Στο θέμα των μεταναστών, η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης. Η άκρη του δόρατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να δράσουμε. Να δημιουργήσουμε τα κέντρα καταγραφής των προσφύγων. Να στηρίξουμε την Ελλάδα. Χρειάζεται μία ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παρακολουθεί τα δικά της σύνορα».

Νώρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όποιοι παρεμβαίνουν κατά της επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος στοχεύουν στη διαίρεση της Ευρώπης.

«Επιβεβαιώνουμε την εταιρική και στρατηγική σχέση που μας ενώνει. Ο κ. Όλαντ ήρθε σε μία στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα να μετατραπεί από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης. Τόσο η οικονομική κρίση, όσο και η προσφυγική κρίση που μας απειλεί είναι κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Η Ελλάδα πρέπει να αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας και λύσης αυτών των κρίσεων. Ο κ. Όλαντ ήταν από τους ανθρώπους που με έπεισε ότι πρέπει να δεχθώ ένα δύσκολο συμβιβασμό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άφησε και πάλι αιχμές για κύκλους εντός της Ευρώπης, που εξακολουθούν να κρατούν ψηλά το ζήτημα του Grexit, ζητώντας να μπει τελεία και παύλα σε μία συζήτηση που τορπιλίζει τις ελληνικές προσπάθειες εξόδου από την κρίση. «Να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, σε πείσμα ακραίων δυνάμεων που και ακόμα δεν τα έχουν εγκαταλείψει. Η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, από τη διχοτόμηση της Ευρωζώνης, πρέπει να φύγει μία και καλή από το τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βγει από την πολύχρονη κρίση που τη μαστίζει. Πρέπει να πετύχει και στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης απέναντι στην κρίση. Παρεμβάσεις που απειλούν την κοινωνική ειρήνη είναι ευθείες παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης. Παρεμβάσεις παράλογες ακραίας νεοφιλελεύθερης κοπής που απειλούν την κοινωνική ειρήνη αποτελούν ευθείες παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία, την οποία και θα τηρήσει. Δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης. Ας το καταλάβουν αυτό. Η Ελλάδα δεν υπέγραψε σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής της συνοχής», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube