Πολύ καλή έως εξαιρετική χαρακτηρίζεται η φετινή εσοδεία από τους Έλληνες Οινοποιούς. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού το κύριο κλιματολογικό χαρακτηριστικό της χρονιάς ήταν ο ήπιος χειμώνας και το σημαντικό ύψος βροχής όλη την περίοδο (ακόμα και στη Σαντορίνη είχαμε 800mm βροχόπτωσης) με αποτέλεσμα τον επαρκή εφοδιασμό των φυτών με νερό, την ανάπτυξη πλούσιου φυλλικού τοιχώματος και την αύξηση της παραγωγής.
Όπως αναφέρεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), το ήπιο καλοκαίρι με αραιή βροχόπτωση οδήγησε σε μία πλήρη ωρίμανση των περισσότερων ποικιλιών που έδωσαν πολύπλοκα αρωματικά λευκά κρασιά με πλούσιο σώμα και ερυθρά κρασιά με μέτρια αλκοόλη και έντονο χρώμα. Στα αρνητικά της χρονιάς, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις και η κατά τόπους ανάπτυξη περονόσπορου που μείωσαν τις αντίστοιχες ποσότητες σταφυλιών αλλά δεν έθιξαν την ποιότητα των παραγόμενων κρασιών.
Πάντως δύο αξιοσημείωτα δεδομένα της φετινής χρονιάς χαρακτηρίζουν τη φετινή παραγωγή. Ενώ γενικά οι τιμές παρέμειναν σταθερές (0,20 € έως 0,30€ στα παραγωγικά αμπέλια και 0,30 € έως 0,60 € για τις ελεγχόμενες ποικιλίες), το Ασύρτικο στη Σαντορίνη έσπασε κάθε ρεκόρ με 2,5 €/κιλό, τιμή από τις πιο υψηλές σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης ο τρύγος στην ορεινή Αιγιάλεια ολοκληρώθηκε μετά τις 20 Οκτωβρίου (Ροδίτης) εποχή που ακόμα και η Βόρεια Ευρώπη είχε τρυγήσει τη σοδειά της.