Αγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη. Άγνωστοι που βρίσκονταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.
Οι άγνωστοι επιχείρησαν να επιτεθούν και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών αφού επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Τις πρώτες βοήθειες για τα τραύματά του έλαβε από γιατρούς του Ερυθρού Σταυρού ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Οι γιατροί εξέτασαν τα τραύματα και τους μώλωπες του βουλευτή από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και έκριναν ότι δε χρειάζεται να νοσηλευθεί.

Την λύπη του για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.


“Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους” πρόσθεσε ο κ Τόσκας και επεσήμανε ότι η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ Κουμουτσάκου.

 

Μήνυση θα υποβάλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τον ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη παμποντιακή διαδήλωση στο Σύνταγμα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εναντίον ποίου και αφού την νομική υφή της εξετάσει αρχικά με τους «αρμόδιους νομικούς».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα καθυστερημένης επέμβασης της Αστυνομίας κατά την επίθεση εναντίον του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι διαπίστωσε ο ίδιος την επέμβαση των αστυνομικών προς τον χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αν έγινε καθυστερημένα ή όχι. «Θα το δούμε κι αυτό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό» ανέφερε ο βουλευτής.

 

Απαντώντας ο κ. Φίλης πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι δεν ήταν οι δηλώσεις του που πυροδότησαν το χέρι των τραμπούκων, ότι ο κ. Κουμουτσάκος έπεσε θύμα μισαλλοδοξίας, όχι από τη δική του δήλωση, αλλά από την προσπάθεια αναζωπύρωσης του εθνικιστικού λόγου που πάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω. Ο κ. Φίλης δήλωσε: «Ποιοι όπλισαν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα;». «Ως υπουργός υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία των Ποντίων, τιμώ τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στον Πόντο και σέβομαι τη μνήμη των απογόνων τους» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. «Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει στη δημοκρατία αναστολή άποψης. Είναι γενοκτονία άποψης να πούμε ότι βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο». Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου «σε εκείνους που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα» και τόνισε: «Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν, είναι εδώ παρόντες και απειλούν τη δημοκρατία». Καταλήγοντας ο κ. Φίλης ζήτησε «να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων» και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η Δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Ψευδή και συκοφαντικό χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του κ. Κουμουτσάκου ότι ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο απ” όπου ξεκίνησε η επίθεση ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος. Κάλεσε δε τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει διότι σε αντίθεση περίπτωση θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του.

«Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει», είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Α. Γρέγος, λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη θρασύτατη, όπως αναφέρει, επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.
Η επίθεση αυτή αναδεικνύει, προσθέτει, το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες.

 

Την απερίφραστη καταδίκη της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για διαμόρφωση, τις τελευταίες μέρες, ενός κλίματος «από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά». Έφερε ως παράδειγμα ανάρτηση του “Αδωνι Γεωργιάδη ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι, για να επισημάνει η κ. Γεροβασίλη ότι «όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα». Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως «επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κ. Κουμουτσάκου», για να σημειώσει ότι «θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς».

 

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρώντας ότι αποτελεί τον «ηθικό αυτουργό» των σημερινών επεισοδίων σε βάρος των στελεχών της ΝΔ και γνωστοποίησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζει τις δυνατότητες που έχει για υποβολή πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παιδείας. ««Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης από την Λαμία και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι’ αυτό ακριβώς η ΝΔ θα εξετάσει -και το τονίζω από τώρα- αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση».

Η κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ζήτημα αυτό κλιμακώνεται πάντως καθώς το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αντέδρασε πολύ έντονα και για όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα συνέβησαν από ελάχιστα ακροδεξιά στοιχεία τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τον ποντιακό ελληνισμό”, δήλωσε από το βήμα της βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο σχολιάζοντας τις θέσεις του υπουργού Παιδείας είπε ότι ο Νίκος Φίλης έχει πολύ δουλειά να κάνει στο υπουργείο από το να διατυπώνει πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνες απόψεις.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube