O τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 129 νεκροί και 352 τραυματίες, οι 99 από αυτούς σοβαρά.

Από 14 χώρες προέρχονται οι νεκροί.

Αλγερία: δύο Αλγερινοί σκοτώθηκαν όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS που επικαλείται διπλωματικές πηγές. Τα θύματα ήταν μιά γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών.

 

Βέλγιο: Τουλάχιστον 3 Βέλγοι - συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε ταυτόχρονα και γαλλική υπηκοότητα- σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Βελγικό υπουργείο Εξωτερικών.

Βραζιλία: δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, όπως είπε η Πρόεδρος της χώρας Dilma Rousseff.

 

Βρετανία: νεκρός είναι ο Βρετανός Nick Alexander. Ωστόσο το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών έχει εκφράσει φόβους ότι οι νεκροί θα είναι περισσότεροι.

Χιλή: ένας άνδρας και μιά γυναίκα -ανηψιά του πρέσβη της Χιλής στο Μεξικό- συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών.

 

Μεξικό: δύο Μεξικανές έχασαν τη ζωή τους. Η μία από τις γυναίκες -που διπλή υπηκοότητα, και αμερικανική- είναι η Nohemi Gonzalez. Η Michelle Gil Jaimez, που είχε και Ισπανική υπηκοότητα επίσης σκοτώθηκε.

 

Μαρόκο: ένας Μαροκινός σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σύμφωνα με την πρεσβεία στο Παρίσι.

 

Πορτογαλία: σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λισσαβώνας σκοτώθηκαν δύο Πορτογάλοι: ένας 63χρονος που ζούσε στο Παρίσι και εργαζόταν στις δημόσιες συγκοινωνίες έχασε τη ζωή του κοντά στο Stade de France, ενώ το δεύτερο θύμα είχε γεννηθεί το 1980 στο Παρίσι και άφησε την τελευτασία του πνοή στο Bataclan.

 

Ρουμανία: δύο Ρουμάνοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της χώρας.

 

Ισπανία: Ο 29χρονος Alberto Gonzalez Garrido σκοτώθηκε ενώ παρακολουθούσε τη συναυλία στο Bataclan.

 

Σουηδία: ένας Σουηγός σκοτώθηκε κι ένας τραυματίστηκε, αν και η πληροφορία μένει να επιβεβαιωθεί.

 

Τυνησία: Δύο Τυνήσιες αδελφές που ζούσαν στη Γαλλία και γιόρταζαν τα γενέθλια φίλης τους σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Τυνησίας.

 

ΗΠΑ: η 23χρονη φοιτήτρια από την Καλιφόρνια Nohemi Gonzalez, σκοτώθηκε στις επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιό της. Υπάρχουν και και τραυματίες Αμερικανοί, αλλά είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός τους.

 

Το πιο βαρύ φορτίο αίματος όμως πλήρωσε η Γαλλία. Ανάμεσα στους νεκρούς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι: Aurélie de Peretti, 33 ετών, Guillaume Decherf, 43ετών, Djamila Houd, 41ετών, Thomas Ayad, 34ετών, Cedric Mauduit, Mathieu Hoche, Quentin Boulanger, 29ετών, Lola Salines, Caroline Prénat, 24 ετών και Elodie Breuil, 23 ετών.

Σύμφωνα με το CNN, μεταξύ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τουλάχιστον δύο Βέλγων πολιτών, δύο Μεξικανών και τριών Χιλιανών. Όλοι τους βρίσκονταν στο Bataclan την ώρα της επίθεσης. Η Patricia San Martin και η κόρη της, Elsa Veronique Delplace, ήταν συγγενείς του πρεσβευτή της Χιλής στο Μεξικό, Ricardo Nunez.

Ο τρίτος Χιλιανός, ο Luis Felipe Zschoche Valle, ήταν μουσικός, παντρεμένος με Γαλλίδα υπήκοο και είχε εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου και κατοικούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy δήλωσε ότι ένα από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους έξω από το Stade de France ήταν Ισπανός, ο Juan Alberto Gonzalez Garrido. Ο άτυχος άνδρας ήταν 29 ετών, ήταν ειδικός στην πυρηνική φυσική και εργαζόταν σε γαλλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας.

Μεταξύ των αλλοδαπών νεκρών ήταν και ο 63χρονος Πορτογάλος Manuel Colaco Dias.

Καθώς οι δολοφόνοι τζιχαντιστές πυροβολούσαν αδιακρίτως στο πλήθος, ήταν μοιραίο ότι ανάμεσα στα θύματα θα μπορούσαν να βρεθούν και ομόθρησκοί τους, μουσουλμάνοι. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Γάλλος αρχιτέκτων Amine Ibnolmobarak, ο οποίος, επιπλέον, είχε παντρευτεί μόλις πριν από λίγο καιρό.

Η σύζυγός του πυροβολήθηκε τρεις φορές και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Ibnolmobarak δίδασκε επίσης σε αρχιτεκτονική σχολή των Παρισίων.

Ο Βρετανός Nick Alexander ήταν βοηθός τεχνικός στο συγκρότημα Eagles of Death Metal, κατά τη συναυλία των οποίων έγινε το μακελειό στο Bataclan.

Το δημοφιλές μουσικό περιοδικό Les Inrockuptibles έχασε έναν από τους συνεργάτες του, επίσης στο Bataclan. Πρόκειται για τον Γάλλο δημοσιογράφο Guillaume Decherf, ο οποίος, πριν από περίπου ένα μήνα, είχε δημοσιεύσει τη δισκοκριτική του για το τελευταίο άλμπουμ των Eagles of Death Metal.

Η δισκογραφική εταιρεία Mercury Records έχασε δύο από τους υπαλλήλους της στο Bataclan, τον Thomas Ayed και την Marie Mosser.

Η 23χρονη Αμερικανίδα Nohemi Gonzalez από το Ελ Μόντε της Καλιφόρνιας, φοιτήτρια design, ήταν ανάμεσα στα 16 άτομα που έχασαν τη ζωή τους σε ένα από τα εστιατόρια όπου χτύπησαν οι Τζιχαντιστές.

Η άτυχη Αμερικανίδα βρισκόταν στο Παρίσι για ένα εξάμηνο, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή σχεδίασης Strate της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους καθηγητές της, η Gonzalez ήταν "φωστήρας" και είχε ήδη διακριθεί ως εξέχον ταλέντο. Μαζί με άλλους τρεις συμφοιτητές της, είχε τερματίσει δεύτερη σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό σχετικά με την αειφορία στην παραγωγή τροφίμων. Η Gonzalez και η ομάδα της είχαν σχεδιάσει το Polli Snak, μια βιοδιασπώμενη συσκευασία για πατατάκια, η οποία περιείχε σε ειδικό διαμέρισμά της, σπόρους και χώμα, για την ενθάρρυνση των καταναλωτών να συμμετάσχουν στην καλλιέργεια και την ολοκλήρωση του κύκλου στην φυσική παραγωγή τροφών.

Το δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος Γάλλος συνεργάτης του, Valentin Ribet, σκοτώθηκε μέσα στο χώρο συναυλιών Bataclan. Το London School of Economics επιβεβαίωσε ότι ο Ribet ήταν απόφοιτος του έτους 2014. Η ειδικότητά του ήταν τα ποινικά αδικήματα που διαπράττονται σε περιβάλλοντα περιωπής, πχ σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεταξύ στελεχών κ.λπ.

Η Γαλλίδα Lola Salines ήταν μια νεαρή γυναίκα που εργαζόταν σε χώρο διοργάνωσης παιχνιδιών με πατίνια (roller derby) και ήταν ο ίδιος της ο πατέρας που πιστοποίησε τον θάνατό της. Όπως έγραψε στο Twitter ο George Salines, η κόρη του σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

Γαλλίδες ήταν επίσης η 23χρονη φοιτήτρια Elodie Breuil καθώς και η 33χρονη Aurelie De Peretti.

 

Σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση βρέθηκαν οι οικογένειες 72 μαξητών των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», μόλις έμαθαν εμβρόντητοι ότι στο Παρίσι όπου βρίσκονταν τα παιδιά τους είχαν γίνει οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μην ξέροντας τι ακριβώς έχει γίνει και με τις αντικρουόμενες πληφορίες που έφθαναν από τα διεθνή μέσα, οι γονείς των παιδιών πραγματικάν δεν ήξεραν τι να κάνουν, περνώντας ώρες αγωνίας μέχρι να καταφέρουν να έχουν κάποιο νέο τους.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ροδιακή, τα παιδιά βρίσκονταν στο ξενοδοχείο τους στο Παρίσι, και τελικά κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους και να επιβεβαιώσουν ότι όλα πήγαιναν καλά.

Από σύμπτωση πάντως αρκετοί από τους μαθητές δεν βρίσκονταν στο γήπεδο που έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις, καθώς οι καθηγητές τους τούς είχαν απαγορεύσει να πάνει στο φιλικό Γαλλίας-Γερμανίας, λόγω του ότι θα υπήρχε πολύς κόσμος.

Η επίσκεψή τους στο Παρίσι συνεχίζεται ενώ η επιστροφή τους θα γίνει στην Ρόδο την Τετάρτη βάσει του προγράμματός τους.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube