Ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας, τελική έφοδο σε διαμέρισμα όπου βρίσκονταν ταμπουρωμένοι κάποιοι από τους τρομοκράτες των επιθέσεων την περασμένη Παρασκευή.
Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France.

Λίγη ώρα αργότερα, πάνοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί έβγαλαν από το κτήριο έναν άντρα, ημίγυμνο και δεμένο πισθάγκωνα, με τα ΜΜΕ να πιθανολογούν ότι πρόκειται για τον τελευταίο από τους υπόπτους που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Η επιχείρηση συνεχίζεται ακόμα, ενώ ήδη δύο ή τρεις ύποπτοι είναι νεκροί και έχουν συλληφθεί επτά άτομα.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας «Le Figaro», o εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου Αμπντέλ Αμίντ Αμπααούντ, δεν συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες, ενώ πιθανολογείται πως μπορεί να είναι ακόμα στο κτήριο.
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας που επικαλείται το Associated Press, ο Αμπααούντ πιστεύεται ότι ήταν ταμπουρωμένος στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, μαζί με ακόμα πέντε βαριά οπλισμένους συντρόφους του. Όταν η αστυνομία ξεκίνησε την επιχείρηση τα ξημερώματα δεν περίμενε να συναντήσει τέτοια αντίσταση, λένε οι ίδιες πηγές στο AP.


O Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης από το Μέγαρο των Ηλυσίων και μετά την ολοκλήρωσή της, θα κάνει δηλώσεις. O Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς και ο υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν μετέβησαν επίσης στο Ελιζέ, όπου βρίσκονται από νωρίς το πρωί ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

 

Ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μουλέν, επιβεβαίωσε ότι μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την έναρξη της επιχείρησης. Από τους συλληφθέντες, οι τρεις προσήχθησαν μέσα από το διαμέρισμα το οποίο είχε στόχο η επιχείρηση, και αυτή την ώρα ανακρίνονται. Ακόμα ένας άντρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στον γύρω χώρο του διαμερίσματος.

Ένας εκ των συλληφθέντων δήλωσε ότι είχε δανείσει το διαμέρισμά του σε δύο Βέλγους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ενώ από την πολύωρη και πολύ βαριά μάχη με τους τρομοκράτες, τραυματίες είναι τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί.

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του L” Express μία περαστική τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν έγινε ότι ένας αστυνομικός σκύλος έπεσε νεκρός κατά την έναρξη της επιχείρησης.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται αν και εκτιμάται ότι πιθανόν βαίνει προς ολοκλήρωση όπως άλλωστε είχε δηλώσει νωρίτερα στο CNN η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά.

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας έχει στόχο τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής και συγκαταλέγεται μεταξύ των τζιχαντιστών που έχουν οχυρωθεί σε διαμέρισμα.

Η αστυνομική επιχείρηση εκτυλίσσεται σε μια περιοχή η οποία δεν απέχει απο το Στάδιο όπου έγιναν τρείς επιθέσεις τρομοκρατών οι οποίοι ανατινάχθηκαν με εκρηκτικά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Καμία διευκρίνιση δεν έχει γίνει προς το παρόν σχετικά με την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων και των νεκρών, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν τραυματιστεί και τρείς αστυνομικοί.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός απο τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις του στρατού και απο νωρία το πρωί απέκλεισαν την πρόσβαση στους δρόμους για τους κατοίκους οι οποίοι ξύπνησαν έντρομοι απο πυροβολισμούς.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν απο τους κατοίκους να αποφεύγουν την κυκλοφορία, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ.

 

Νέα αιματηρή επίθεση στο Παρίσι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι τρομοκράτες που εντοπίστηκαν από τη γαλλική αστυνομία σε διαμέρισμα στο προάστιο Σεν Ντενί, στο Παρίσι.

Γάλλος αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, είπε σε γαλλικά ΜΜΕ ότι οι βομβιστές ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» την περιοχή La Défense, στο Παρίσι.

Όπως αποκάλυψε, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας βρήκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μια «νέα ομάδα» τρομοκρατών σχεδίαζε να επιτεθεί στην επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες για την νέα επίθεση δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube