Συνεδριάζει εκτάκτως στη 1μμ τη Δευτέρα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ κι ενώ προμηνύεται «τσουνάμι» εσωκομματικών εξελίξεων με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις, μετά την αναβολή στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα, λόγω σοβαρών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ψηφοφορίας και εμπόδισαν την έναρξη της διαδικασίας. Κορυφαία στελέχη εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες και ζητούν να πέσουν κεφάλια μετά το «φιάσκο» των εκλογών. Στο στόχαστρο βρίσκονται όλα τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) και ο πρόεδρός της, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Την ίδια ώρα, 14 βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές του κόμματος με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψηφίους ζητούν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και κάνουν λόγο για «προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της, διασφαλίζοντας την ομαλότητα και την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Λευτ. Αυγενάκης, Γερ. Γιακουμάτος, Ν. Παναγιωτόπουλος, Αθ. Δαβάκης, Θ. Φορτσάκης, Μ. Αντωνίου, Χρ. Μπουκώρος, Κ. Βλάσσης, Κ. Κατσαφάδος, Στ. Γιαννάκης, Γ. Γεωργαντάς, Β.Γιόγιακας, Γ. Κασαπίδης, Χρ. Κέλλας και οι ευρωβουλευτές Ελ. Βόζενμπεργκ και Μ. Σπυράκη.

Άμεση σύγκληση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) ζήτησε και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Την ίδια άποψη υποστήριξε μιλώντας στο MEGA και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο «φιάσκο» της διαδικασίας εκλογής αρχηγού, επέρριψε ευθύνες στην εταιρεία που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας την εκλογική διαδικασία, λέγοντας πως από από το μεσημέρι του Σαββάτου φαινόταν πως υπήρχε πρόβλημα. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει δόλος. Ούτε μπορούμε να μπούμε σε σενάρια συνωμοσίας. Υπάρχει προφανής αστοχία από την εταιρεία», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), Ανδρέα Παπαμιμίκου, γιατί όπως είπε, βάσει του καταστατικού φέρει ευθύνη και διερωτήθηκε γιατί σιωπά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτίθεται να επικοινωνήσει με τους πρώην προέδρους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Η πλευρά Μεϊμαράκη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος με σκοπό τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου πριν από το τέλος του χρόνου.

Συνεργάτες του κυρίου Μεϊμαράκη δηλώνουν πως, υπό προϋποθέσεις, η διεξαγωή εκλογών θα είναι εφικτή σε δύο – τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον Καραμανλή εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη μέρα στη ΝΔ και επιμένουν ότι πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό του κόμματος και προέχει η ενότητα της παράταξης.

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν πως η ΝΔ δεν έχει περιθώρια για εσωστρέφεια και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει παρέμβει στις εξελίξεις η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

 

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν παραιτούμαι

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διαμηνύει ότι δεν παραιτείται ενώ κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο του κόμματος διαμηνύουν:

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν κάνουν σπέκουλα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαύρη σελίδα για την Ιστορία του κόμματος

Ο κ. Μητσοτάκης, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ζητεί την άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου και αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστηρίζει πως πρόκειται για «μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος» και σημειώνει πως η Ν.Δ. οφείλει «μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες». Τονίζει πάντως πως δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες.

Μιλώντας η κα Γιαννάκου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, δηλώνοντας ότι αναμένει τις αντιδράσεις των υπολοίπων υποψηφίων και των θεσμικών οργάνων του κόμματος.

Απ. Τζιτζικώστας: Να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης

Την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος θα ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αδ. Γεωργιάδης: Η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη ΝΔ

«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα», δήλωσε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία. «Η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Ν.Δ.», είπε. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ταπεινωτική και εξευτελιστική για τη ΝΔ, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας. Εκανε λόγο για ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, ανεπάρκεια, ακόμα και δόλο.

Κώστας Γκιουλέκας

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ζήτησε ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας. Μιλώντας στον σταθμό μας τόνισε ότι αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει, καθώς η ζημιά για το κόμμα είναι μεγάλη και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Γιάννης Βρούτσης

«Η ΝΔ πρέπει γρήγορα να ολοκληρώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή προέδρου με τήρηση του κανονισμού και του καταστατικού», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube