Κλιμακώνεται η Ρωσοτουρκική κρίση μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε, από Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τουρκική οχηματοπομπή στη Συρία, που σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, μία μέρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16.
Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 7 νεκρούς και 10 τραυματίες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν απόψε ότι κάλεσαν στρατιωτικούς ακολούθους της Ρωσίας στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου και εξήγησαν ότι η Άγκυρα κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό σε εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής διότι το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις που του απευθύνθηκαν. Σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επισήμαναν ότι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τους χειριστές του ρωσικού αεροσκάφους και επιπλέον επικοινώνησαν με τις στρατιωτικές αρχές στη Μόσχα και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για «κάθε είδους συνεργασία».

«Δεν γνωρίζαμε ότι το αεροπλάνο που καταρρίψαμε στα συριακά σύνορα ήταν ρωσικό» αναφέρει η Τουρκία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα έδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ηχητικό αρχείο που έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του βομβαρδιστικού, προτού το καταρρίψουν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Ρώσος χειριστής του αεροσκάφους που επέζησε φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση από την τουρκική πολεμική αεροπορία και, πως δεν πέταγε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Νωρίτερα, Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογός του συμφώνησαν, σε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, ότι θα μπορούσαν να συναντηθούν στο Βελιγράδι την ερχόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ στη Σερβία, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
Επίσης ο Φρανσουά Ολλάντ, ο οποίος αναμένεται αύριο να έχει συνομιλίες στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βοήθεια στην Τουρκία προκειμένου να προσφέρει φιλοξενία στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους για γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία και σε άλλες περιοχές.

Έκκληση για ηρεμία και διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, απηύθυνε και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζόν Κέρι «τόνισε την ανάγκη να μην επιτρέψουν και οι δύο πλευρές, αυτό το περιστατικό να κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών ή να μεταφέρουν τις μεταξύ τους εντάσεις στη Συρία».
Απο την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε την κατάφωτη παραβίαση του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει η Ρωσία και οι ΗΠΑ για την ασφάλεια των πτήσεων των δύο χωρών στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν στον εναέριο χώρο της Συρίας, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν απόλυτα στην εφαρμογή των συμφωνημένων κανόνων από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στην δυτική συμμαχία (της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ), ανάμεσα τους και η Τουρκία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Τζόν Κέρι εξέφρασε στον κ Λαβρόφ τα συλλυπητήρια του, για τις απώλειες που προκλήθηκαν από το χθεσινό περιστατικό.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτος έχουν «εξαλείψει» ηγέτες-κλειδιά των τζιχαντιστών και σημείωσε πως «θα ενταθεί η πίεση στο Ισλαμικό κράτος».

Εν τω μεταξύ το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε 10 πρόσωπα και επιχειρήσεις, ανάμεσα τους και μια ρωσική τράπεζα, με την κατηγορία ότι παρέχουν υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, «τέσσερα (φυσικά) πρόσωπα και έξι νομικά πρόσωπα που παρέχουν υποστήριξη στην κυβέρνηση της Συρίας, όπως ορίζει το διάταγμα 13582» προστέθηκαν στον κατάλογο των κυρώσεων που έχει επιβάλει το υπουργείο. Ανάμεσα τους βρίσκονται δύο άτομα συριακής καταγωγής, ένα άτομο κυπριακής καταγωγής, καθώς και τέσσερις εταιρείες με έδρα την Συρία, την Κύπρο και το Μπελίζ.

Πάντως το ρωσικό Υπουργικό Συμβούλιο δεν εξετάζει σχέδια επαναπατρισμού ρώσων τουριστών από την Τουρκία, σε συνέχεια της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όλγα Γκόλοντετς.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube