Σε συναγερμό θα βρίσκεται όλο τον Δεκέμβριο η ΕΛ.ΑΣ και η αντιτρομοκρατική μετά το κείμενο που δημοσιεύτηκε -πριν απο ένα μήνα- σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τον έγκλειστο Νίκο Ρωμανό.

Ο Νίκος Ρωμανός καλεί σε ξεσηκωμό γράφοντας: «Προτείνουμε μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».

Αυτό που φοβάται η Αστυνομία είναι ότι το κάλεσμά του μπορεί να έχει απήχηση σε μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. «Ο Νίκος Ρωμανός είναι μία προσωπικότητα - σύμβολο για μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς σημαδεύτηκε η πορεία του από τη δολοφονία του φίλου του. Το γεγονός αυτό φάνηκε και με την απεργία πείνας που έκανε με αίτημα τις σπουδές του. Το κάλεσμά του για ξεσηκωμό γίνεται σε μία πολύ οξυμένη περίοδο», λέει αστυνομική πηγή.

 

Για πρώτη φορά, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο παιδικός του φίλος και έγκλειστος σήμερα στη φυλακή Νίκος Ρωμανός, διηγείται τα γεγονότα του «Μαύρου Δεκέμβρη» του 2008, όπως τα έζησαν τότε.

Με ένα αναλυτικό και πολύ περιγραφικό κείμενό του, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρωμανός ξεκινά τη διήγηση από τη γνωριμία του με τον Αλέξη και καταλήγει στην νύχτα εκείνη της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, που ο Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού Κορκονέα στα Εξάρχεια.

«Επόμενο καρέ σε αυτή την αφήγηση είναι εκείνη η καταραμένη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου. [...] Χωρίς να το ξέρω το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει για όλους μας, ήταν η στιγμή που θα άλλαζε τα πάντα. Η κλεψύδρα της ζωής γύρισε την στιγμή που η πέτρα έπεφτε πάνω στο περιπολικό του Κορκονέα», γράφει για εκείνο το βράδυ και σε άλλο σημάδι, συμπερασματικά, αναφέρει: «Ο Αλέξανδρος λοιπόν είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ιστορίας, δεν ξέρω να πω τι θα γινότανε αν είχαν εξελιχτεί αλλιώς τα γεγονότα, εξάλλου το αν δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον εσωτερικό δαίμονα του πληγωμένου».

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ήταν για τον Ρωμανό «ένας νεαρός εξεγερμένος γοητευμένος με την ιδέα της αναρχίας», που «στην μικρή μα περιπετειώδη ζωή του έζησε αυθεντικά», «ήταν ανυπότακτος και πεισματάρης, ήταν ένας άνθρωπος ειλικρινής με ευγενική ψυχή και ανιδιοτελή κίνητρα σε ότι και αν έκανε. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε με ένταση τα πάθη του και τις απογοητεύσεις του».

«Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος και αυτός είμαι εγώ. Δεν μετανιώνω για κάτι και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η μόνη αξιοπρεπής επιλογή στις μέρες μας είναι αυτή του πολύμορφου ανατρεπτικού αγώνα για την αναρχία», αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο του κειμένου του.

Με το γνωστό του, πλέον, ύφος, ο Ρωμανός διανθίζει τη διήγησή του με την κοσμοθεωρία του, με τις αναρχικές και αντιεξουσιαστικές του ιδέες, προτρέποντας σε «αντίσταση στο σύστημα» με κάθε ευκαιρία, ενώ καταλήγει με ένα προσωπικό του «υστερόγραφο» και αναφερόμενος στη δική του υπόθεση, δηλώνει ότι δεν έχει πάρει ούτε μια μέρα εκπαιδευτικής άδειας, καθώς οι αρχές του ζητούν να «κάνει εκπτώσεις», όπως λέει στην συμπεριφορά του.


Αιφνιδιασμένη η ΕΛ.ΑΣ - μεγάλες ζημιές από τη βόμβα στον ΣΕΒ

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της 24ης Νοεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στις 03.35 και η έκρηξη ακούστηκε σε πολύ μεγάλη απόσταση και σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, ενώ έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα γραφεία και σε παρακείμενα κτίρια.

Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε τσάντα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτιμάται πως οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας άφησε το σακίδιο μέσα στο οποίο υπήρχε μεταλλικό σκεύος που περιείχε τη βόμβα. Στη συνέχει μαζί με τον συνεργό του που τον περίμενε με μηχανή τράπηκαν σε φυγή.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube