Φανερά ενοχλημένη εμφανίζεται η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά τις διακηρύξεις μίσους του Νίκου Ρωμανού, του Παναγιώτη Αργυρού αλλά και ομάδων του αναρχικού χώρου, οι οποίες κάνουν λόγο για «μαύρο Δεκέμβρη».

Η Τζίνα Τσαλικιάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», είναι καταδικαστική απέναντι στη βία, και απευθύνει έκκληση, ώστε η 6η Δεκεμβρίου να μην συνδέεται με βίαιες ενέργειες, καθώς έτσι αμαυρώνεται η μνήμη του παιδιού της, το οποίο σαν σήμερα πριν εφτά χρόνια, έπεσε νεκρό στα Εξάρχεια, από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η μητέρα του δολοφονηθέντος Αλέξη, λέει στο περιβάλλον της πως «δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί “μαύρου Δεκέμβρη” κλπ, ούτε οι απειλές βίας, απ'όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού».


(Θυμίζουμε πως για «Μαύρο Δεκέμβρη» έκανε λόγο μέσα από την φυλακή ο Νίκος Ρωμανός, στην αγκαλιά του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης).Και συμπληρώνει:

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν'ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις γι'αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα ο σύντροφος της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.


«Η κ. Τσαλικιάν είναι αντίθετη με την αστυνομική βία όπως και με αυτές τις διακηρύξεις, και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως "Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους".Ανησυχεί για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της, Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει».


Τέλος, η Τζίνα Τσαλικιάν δεν κρύβει και την ενόχληση της από την «προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα και να συγκαλύψουν κρίσιμα στοιχεία, με στόχο να δικαιολογήσουν τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη».

 

​Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα κατάστημα ρούχων στα Εξάρχεια στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, το οποίο είναι κλειστό.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία και έριξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ.

Αμέσως οι φλόγες εξαπλώθηκαν καταστρέφοντας ολοσχερώς το μαγαζί, ενώ στο σημείο έσπευσαν Πυροσβεστική και αστυνομικές δυνάμεις, λόγω του φόβου σοβαρών επεισοδίων, μιας και σήμερα συμπληρώνονται εφτά χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι πυροσβέστες, εκκένωσαν αμέσως την πολυκατοικία που βρίσκεται πάνω από το κατάστημα, ενώ δύο άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο βγήκαν από αυτό με ασφάλεια.

 

2423240.jpg

2423242.jpg

 

Κατεβάζουν ρολά οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιομ, μετά από εντολή της αστυνομίας, λόγω των συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την έβδομη επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο κλείνει στις 15:00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα θα κλείσει στις 17:00 το απόγευμα.

 

Τον Ανδρέα Κωνσταντίνου τον γνωρίσαμε ως εκπρόσωπο της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σήμερα, ο ίδιος με την σύντροφό του και μητέρα του Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν αντιμετωπίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και ελπίδα. Μια ελπίδα που αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο του μωρού που μόλις έφεραν στον κόσμο.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, που δραστηριοποιείται χρόνια στα ναυτιλιακά, ή Κάπτεν όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του μίλησε για πρώτη φορά στο περιοδικό People, πέντε χρόνια μετά τον άδικο χαμό του Αλέξη. (στην φωτογραφία είναι με την αγαπημένη του ανηψιά και ηθοποιό, Τόνια Σωτηροπούλου)

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά ο πόνος και η ελπίδα μπορούν να συνυπάρχουν. Ο πόνος, όσο αφόρητος κι αν είναι, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αναιρεί την ελπίδα τονίζει στο People. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν με τη σύντροφό του, Τζίνα Τσαλικιάν, να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα είχα διανοηθεί να κάνω παιδί σε αυτή την ηλικία. Αν ζούσε ο Αλέξανδρος, δεν θα προχωρούσαμε σε κάτι τέτοιο. Αλλά ήξερα ότι αυτό θα έκανε ευτυχισμένη την Τζίνα. Και είχα δίκιο παραδέχεται.

 

Όπως εξομολογήθηκε, η Τζίνα Τσαλικιάν ακόμη δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, αφού, όταν επιχείρησε να το κάνει, αισθάνθηκε ότι εγκατέλειψε τον Αλέξανδρο. Όμως, μετά τον ερχομό του μωρού τους, το πρόσωπό της χαμογέλασε και πάλι. Όπως λέει στο People ο σύντροφός της: Η Τζίνα μετά τη γέννηση του μωρού είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι βρισκόταν πριν, γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει μια ελπίδα που είναι πλέον και χειροπιαστή. Είναι μια ελπίδα που είναι μέσα στο σπίτι μας και σίγουρα την έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι μεγάλο πράγμα να υπάρχει μια ελπίδα στη ζωή. Ήδη, οι δύο γονείς κάνουν όνειρα για το νέο μέλος της οικογένειας, που είναι ένα υγιέστατο αγοράκι. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να είναι γενναιόδωρος με αυτό το παιδί. Να του χαρίσει υγεία και μακροημέρευση. Να το προικίσει πλουσιοπάροχα με αγάπη, ευαισθησία, φιλότιμο και καλοσύνη, χαρίσματα και αρετές που είχε ο Αλέξανδρος... εξηγεί ο Ανδρέας Κωνσταντίνου. Ο μικρούλης θα ονομαστεί Ιάκωβος. Όπως λεγόταν ο παππούς Τσαλικιάν. Μας ρωτούν αν θα του δώσουμε το όνομα του Αλέξανδρου και λέμε “όχι”. Ο Αλέξανδρος ήταν ένας και μοναδικός. Δεν υποκαθίσταται ούτε αντικαθίσταται στη μνήμη μας με οτιδήποτε άλλο. Εκτός από αυτό, δεν θέλουμε να υπάρχουν συνειρμοί αύριο που θα είναι έφηβος, θα είναι νεαρός, στο σχολείο. Δεν θα θέλαμε να έχει ετικέτα ξεκαθαρίζει ο πατέρας.

/



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube