H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή ούτε ενός hot spot στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για την φιλοξενία των προσφύγων την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων ώστε να μην μεταφέρονται στην Αθήνα χιλιάδες πρόσφυγες Αθήνα αναζητώντας εναγωνίως χώρους προσωρινής στέγασης και φιλοξενίας.

metanastes ellhniko1

metanastes ellhniko2

Είναι τέτοια η απουσία σχεδίου από την κυβέρνηση ώστε οι δήμαρχοι της χώρας δια του οργάνου τους, της ΚΕΔΕ, αποφάσισαν να συγκροτήσουν μια επιτροπή διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικοί «καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τη διαχείρισή του ζητήματος» όπως τονίσε ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Πατούλης.

metanastes ellhniko3

metanastes ellhniko4

Ενδεικτικό της άθλιας οργάνωσης απο πλευράς της Κυβέρνησης και στο θέμα του μεταναστευτικού είναι το αποκλειστικό video του notosnet στο οποίο οι πρόσφυγες μιλούν στην κάμερα για απίστευτη ταλαιπωρία, άθλιες συνθήκες, έλλειψη νερού αλλά και οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημίες, παρά μόνο σε καζανάκια και βρύσες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν πηγές από την ΕΤΑΑΔ πρόκειται για φυσιολογικές φθορές σε χώρο όπου φιλοξενήθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην απολύμανση και στον καθαρισμό των εγκαταστάσεων. Οι εργασίες αυτές μαζί με την αποκατάσταση των ζημιών εκτιμάται ότι θα στοιχίσουν περί τα 20.000 ευρώ και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την απομάκρυνση των μεταναστών .

metanastes ellhniko5

metanastes ellhniko6

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά περίπου 2.300 μεταναστών από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο προς το κλειστό γυμναστήριο χόκεϊ του Ελληνικού. Η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο έπρεπε να παραδοθεί στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΑΔ) από εχθές αφού το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν στο συγκεκριμένο γήπεδο πανευρωπαϊκοί αγώνες.
Έπειτα από το απίστευτο αλαλούμ που δημιουργήθηκε χθες με τη μεταφορά των μεταναστών από το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, σήμερα λίγο πριν τις 09:30 έφτασε ένα αστικό λεωφορείο (χωρητικότητας 120 ατόμων) που γύρω στις 10:30 ξεκίνησε για να τους μεταφέρει στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, ενώ η επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι.

metanastes ellhniko7

metanastes ellhniko8

Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει την κατάσταση η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική άλλων ευρωπαϊκών χωρών διαχωρίζοντας τους μετανάστες σε «καλούς» και «κακούς». Στην πρώτη κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσονται οι πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και δικαιούνται άσυλο και για τους οποίους προκρίνεται η μετακίνηση στο Ελληνικό. Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται να εντάσσονται οικονομικοί μετανάστες, όπως οι Μαροκινοί, και οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.

metanastes ellhniko9

metanastes ellhniko10

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος αυτή η τακτική πρόκειται να εφαρμόζεται και στο μέλλον με βασικό κριτήριο τη χώρα προέλευσης του κάθε αλλοδαπού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αρνήθηκε την επανασύσταση της «Αμυγδαλέζας», των κέντρων κράτησης δηλαδή, λέγοντας πως «δεν θα ξαναδούμε Αμυγδαλέζα», παραδεχόμενη όμως πως θα υπάρξουν «φυλασσόμενοι χώροι» για τους μετανάστες!

metanastes ellhniko12

metanastes ellhniko13

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η άτυπη μίνι-Σύνοδος που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ μεταξύ των κρατών που πλήττονται άμεσα από τις μεταναστευτικές ροές και την Τουρκία, έτσι ώστε να συζητηθεί η πρόοδος της Τουρκίας μετά την συμφωνία της Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας το Νοέμβριο. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο ομολογό του, κατά την οποία μάλιστα του ζήτησε να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, ιδίως των Μαροκινών, που επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube