Ικανοποιητικά και χωρίς προβλήματα εξελίσσονται οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί, ενώ έως τις 12:00 είχαν ψηφίσει 110.000 άτομα.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι ότι εφόσον η ροή των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα εξελιχθεί σύμφωνα με την πρωινή προσέλευση, τότε είναι βέβαιος ο αριθμός των 250.000 και μπορεί να επιτευχθεί και ο στόχος των 300.000 ψηφοφόρων.

Στις 9:00 το βράδυ η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος.

 

Οι δύο επικρατέστεροι είναι οι κ.κ. Μείμαράκης και Τζιτζικώστας με την αντιπαράθεση όμως να τείνει να πάρει τον χαρακτήρα μίας μάχης μεταξύ καραμανλικών και σαμαρικών. Οι μεν καραμανλικοί στηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι δε σαμαρικοί είναι μοιρασμένοι μεταξύ Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την νεοφιλελεύθερη τάση του κόμματος. Φυσικά έαν υπάρξει δεύτερος γύρος η σαμαρικοί θα στηρίξουν οποιονδήποτε εκτός από τον Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης πάλι έχει πει ότι αν στον δεύτερο γύρο πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον στηρίξει. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει πάρει θέση ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα πάρει θέση πριν την δεύτερη αναμέτρηση, εκτιμάται όμως ότι θα είναι κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη λόγω της αντίθεσής του με την κυβέρνηση Τσίπρα.

 

Για μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου κόμματος και σχολιάζοντας τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Λίγα λεπτά πριν ψηφίσει, στο εκλογικό τμήμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «το βράδυ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» γιατί «ο μεγάλος νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες και την ΚΕΦΕ.


Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ ψήφισε λίγο πριν της 10 το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής και υπογράμμισε πως «σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία».

«Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Οι Νεοδημοκράτες και οι φίλοι της ΝΔ πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε για ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Για μία παράταξη σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει την χώρα από την σημερινή κυβέρνηση.

 

Σε εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αύριο «θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί» για τη δημιουργία μιας «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» που θα πάρει σύντομα τις τύχες της χώρας στα χέρια της.

Παράλληλα, δήλωσε πώς η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ότι είναι ευτυχής για αυτό.

«Από αύριο όλοι μαζί, ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη, όπως την ονειρευόμαστε», υπογράμμισε.


Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ανανεωμένη και ενωμένη από την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι φίλοι του κόμματος, «παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους», υπογραμμίζοντας πως η χώρα χρειάζεται μια δυνατή Νέα Δημοκρατία.

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτή την «ανίκανη και ανεύθυνη» κυβέρνηση υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, λίγα λεπτά αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά μαζί με την σύζυγό του, ενώ περίμενε αρκετή ώρα στην μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς είπε πως η ενότητα είναι η δύναμη της ΝΔ και όπως τόνισε, «στόχος είναι να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση».

Στις 9:30 το πρωί της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του Νατάσα Παζαΐτη ψήφισαν στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο εκλογικό κέντρο που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Δήμου, στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε ωστόσο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται από χθες στην πόλη και το μεσημέρι πέρασε στιγμές χαλάρωσης, με την οικογένεια του και φίλους, κάνοντας βόλτα στη νέα παραλία στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».


Ένα νέο σενάριο για την συνομιλία Τσίπρα - Καραμανλή το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η συνομιλία έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου ακολούθησε η δραματική διαπραγμάτευση των 17 ωρών και η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», ήταν μεσάνυχτα Σαββάτου, 11 Ιουλίου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό.

Ο διάλογος που είχαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ο εξής:
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φοβάμαι τα χειρότερα, πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Τι μπορώ να κάνω εγώ, Πρόεδρε;
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πάρ' τον τώρα ένα τηλέφωνο να του πεις δυο λόγια, να τον στηρίξεις. Πες του τι θα σημαίνει η χρεοκοπία για την χώρα και για τον ίδιο αν δεν πάει σε συμφωνία.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Μα πώς να πάρω τηλέφωνο μες την νύχτα έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έχω πάρα μια τυπική καλημέρα; Δεν έχω καν το τηλέφωνο του.
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πάρτον, σε παρακαλώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το κινητό του Πρωθυπουργού στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τηλεφώνησε στη 01.30 τα μεσάνυχτα.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: Αναπαύεται αυτή την ώρα. Είναι επείγον να τον ενοχλήσω;
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δεν πειράζει, αφήστε, θα τον καλέσω το πρωί.
ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: Μια στιγμή, μια στιγμή, θα σας μιλήσει...

Η συνομιλία των δύο ανδρών κράτησε περίπου 20 λεπτά και σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» είπαν μεταξύ άλλων:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Να έχεις το μυαλό σου μόνο την Ελλάδα.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Έτσι και αλλιώς είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι - δίνω και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες γι΄αυτούς. Αυτό κάνω. Δίνω μάχες από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας. Και προσπαθώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube