Ασφυκτική είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, μετά από το κλείσιμο της λεγόμενης «Βαλκανικής οδού».

Η χώρα μας, λίγες μόλις ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, βρίσκεται ουσιαστικά αντιμέτωπη με το κλείσιμο, τόσο των βόρειων συνόρων της, όσο και των συνόρων χωρών της κεντρικής Ευρώπης και αυτό, παρά την έντονη διαμαρτυρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ολλανδό ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Μαρκ Ρούτε, για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων- αλλά και το διάβημα προς διαμαρτυρίας προς την Αυστρία.

«Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με όλες τις χώρες στα βόρεια σύνορα, μετά την απόφαση της Αυστρίας. Είμαστε σε διπλωματικές πιέσεις και μέσω της Ολλανδικής προεδρίας», δήλωσε ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος το πρωί στην τηλεόραση του Star.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Ελλάδας
Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες, από τους περίπου 1200 που διανυκτέρευσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία για να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια. Πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε διάφορα ξενοδοχεία της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοντά σε ξενοδοχεία, κατά μήκος της εθνικής οδού έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία και σύμφωνα με τα σχέδια της αστυνομίας θα αρχίσουν σιγά-σιγά να κατευθύνονται προς την βόρεια Ελλάδα, κατά τμήματα.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί πολλοί από αυτούς -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- εγκατέλειψαν τα λεωφορεία, πήραν στα χέρια τους της αποσκευές τους και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με τα πόδια για να διανύσουν μια απόσταση που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα.

Ακόμα 1.700 πρόσφυγες έφτασαν νωρίς το πρωί στον Πειραιά, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, αλλά και ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου οι πρώτοι να μπορέσουν να φύγουν για την Ειδομένη. Εθελοντές μέλη της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες τους διανέμουν συσσίτιο.

Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Σχιστό, Ελληνικό και Ελαιώνα, περίπου 400 πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Βικτωρίας. Στην πλειοψηφία τους δηλώνουν ότι, επέστρεψαν στην Αθήνα από την Ειδομένη, όπου στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονταν το πρωί περίπου 3.000 άνθρωποι ενώ άλλοι 300 παρέμεναν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Κλειστή είναι, από νωρίς το πρωί, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της γειτονικής χώρας, έχουν επιτρέψει την είσοδο σε μόλις 860 πρόσφυγες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Ειδομένη, τα κέντρα φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και να απομακρυνθούν από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας τα πούλμαν, που είχαν ακινητοποιηθεί στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, άνοιξε και το Κέντρο Μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου από το πρωί φθάνουν πούλμαν τόσο από την Ειδομένη, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα στην ημέρα συνολικά θα καταφτάσουν 40 λεωφορεία, από διάφορα σημεία της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και επτά από την Κοζάνη.

 

Πάντως, λεωφορεία με πρόσφυγες βρίσκονται σταθμευμένα -λόγω των αγροτικών μπλόκων- ή καθ’ οδόν σε όλη την εθνική οδό, από την Αθήνα καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία της Επιθεώρησης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Καβάλα έχει ξεκινήσει ένα λεωφορείο, ένα από Τρίκαλα, 23 από Λάρισα, 13 από Μαγνησία και 11 από Φθιώτιδα.

Στο κλειστό Γυμναστήριο των Γρεβενών έφτασαν αιφνιδιαστικά, αργά το βράδυ της Τρίτης, 131 πρόσφυγες προερχόμενοι από την περιοχή της Καλαμπάκας. Πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στην περιοχή για δύο ημέρες και στη συνέχεια θα προωθηθούν στην Ειδομένη.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην τηλεόραση του STAR ο ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι το Σχιστό βρίσκεται ήδη στα όρια του, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για τη φιλοξενία τουλάχιστον 30.000 ανθρώπων στο άμεσο μέλλον σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube