Συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε το πρωί σε αεροσκάφος της Egyptair, το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Τα κίνητρα του 59χρονου δράστη, που κρατά ομήρους επτά άτομα δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πρώην μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου και ζητεί την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται σχεδιασμός για εξουδετέρωση του αεροπειρατή. Μάλιστα οι αρχές έχουν ζητήσει από τα τηλεοπτικά κανάλια να είναι έτοιμα να διακόψουν τις απευθείας μεταδόσεις όταν τους ζητηθεί.

Για λόγους ασφαλείας δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι ο αεροπειρατής μεταφέρει εκρηκτικά, παρά τις διαφορετικές πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

 

Το θρίλερ με την πτήση MS181 ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί όταν αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε. Το αεροσκάφος εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS181 Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί.

 

Οι αιγυπτιακές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν ακόμη το όνομά του δράστη, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως είναι Αιγύπτιος αξιωματικός του Αιγυπτιακού στρατού και ονομάζεται Seldim Eldim Mustafa. Πριν από λίγη ώρα, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του δράστη, η οποία φέρεται να τραβήχτηκε μέσα από το Airbus της Egypr Air.

Η πρώτη φωτογραφία του αεροπειρατή στην Κύπρο μέσα από το Airbus

 

Πάντως, η αεροπειρατεία δεν φαίνεται πως συνδέεται με την τρομοκρατία, όπως άλλωστε ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε γελώντας: «Όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα πάντα».

 

Πίσω από την αεροπειρατεία στην Κύπρο κρύβεται ένα ερωτικό θρίλερ και ενδεχομένως μία πολύ τραγική ιστορία...

Οπως φαίνεται ο αεροπειρατής τα έκανε όλα για να έρθει σε επαφή με την κύπρια πρώην σύζυγό του, η οποία λέγεται Μαρίνα Παράσχου. Ο ίδιος είναι Αιγύπτιος, αξιωματικός του στρατού και ονομάζεται Seldim Eldim Mustafa. Η γυναίκα εντοπίστηκε και έχει μεταφερθεί στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στον πύργο ελέγχου από όπου μιλάει με τον δράστη τηλεφωνικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής και η Μαρίνα Παράσχου που διαμένει στο χωριό Ορόκλινη ήταν παντρεμένοι και έχουν τέσσερα παιδιά. Ο άντρας έμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994, οπότε και πήραν διαζύγιο. Μάλιστα με τη Μαρίνα Παράσχου είχε αποκτήσει 5 παιδιά εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε πριν μερικά χρόνια σε δυστύχημα.

Υπάρχει ωστόσο μία πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με την οποία από τη μετάφραση του γράμματος που έδωσε ο αεροπειρατής φαίνεται πως ζητάει και την απελευθέρωση γυναικών που βρίσκονται στις αιγυπτιακές φυλακές.

 

Ο δράστης έχει ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του στην πρώην γυναίκα του. Μάλιστα πέταξε το γράμμα, το οποίο είναι γραμμένο στα αραβικά, από την πόρτα του αεροπλάνου.

 

Επιβάτες που απελευθερώθηκαν ανέφεραν ότι ο άντρας κρατούσε κάτι σαν πιστόλι. 

 

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έτσι μέσα στο αεροπλάνο παραμένουν οι δύο πιλότοι, ένας αξιωματικός ασφαλείας, μία αεροσυνοδός, και τρεις επιβάτες. Μεταξύ όσων απελευθερώθηκαν είναι και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Οσον αφορά τους επιβάτες: είναι 8 Αμερικανοί, 4 Βρετανοί, 2 Βέλγοι, 1 Ιταλός, 4 Ολλανδοί και 30 Αιγύπτιοι.

 

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετέβη ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η απελευθέρωση των ομήρων.

 

Στην Κύπρο, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «οι αρμόδιοι σχεδιασμοί διαχείρισης κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εφαρμόστηκαν από την αρχή του συμβάντος». Όπως σημειώνεται, υπουργική επιτροπή χειρίζεται την κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων, το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των αιγυπτιακών Αρχών. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν λήξει το συμβάν.

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube