Ο Οκτώβριος του 2012 αποδείχτηκε ο πιο σκληρός για την οικογένεια του πάλαι ποτέ βασιλιά των γυάλινων πύργων Μπάμπη Βωβού και του γιου του Αρη, όταν κατέθεσαν την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας. Ηταν το τέλος μιας αυτοκρατορίας στον χώρο των κατασκευών και μιας δυναστείας τα μέλη της οποίας έζησαν μεγάλες στιγμές glam στα χρόνια της υπερβολής, τότε όπου όλα φάνταζαν ιδανικά.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Υποθηκοφυλακείου Νέας Ερυθραίας, το Β’ Περιφερειακό ΚΕΑΟ Αθηνών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) είχε εγγράψει κατάσχεση σε ακίνητα της εταιρείας με την επωνυμία Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία για οφειλές προς το ΙΚΑ, οι οποίες ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ. Τελικά, στις 7 Απριλίου του τρέχοντος έτους ενεγράφη στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου άρση της επιβληθείσας κατάσχεσης, καθώς το χρέος εξοφλήθηκε πλήρως και ολοσχερώς από την οικογένεια Βωβού.

 

Ετσι οι πέντε κατοικίες στις οποίες είχε γραφτεί η κατάσχεση είναι ελεύθερες από βάρη και άρα υπό αξιοποίηση από την εταιρεία του κ. Μπάμπη Βωβού, την άλλοτε κραταιά βασίλισσα στον τομέα των κατασκευών. Οι κατοικίες βρίσκονται στη Νέα Ερυθραία, στην περιοχή του Μορτερού, εκ των οποίων η μικρότερη είναι 201 τ.μ. και η μεγαλύτερη 263 τ.μ., ενώ όλες διαθέτουν θέσεις πάρκινγκ. Η εξόφληση του χρέους δίνει μια ανάσα στην οικογένεια Βωβού, η οποία έχει εξαφανιστεί κυριολεκτικά από τα κοσμικά δρώμενα μετά την κατάρρευση του τομέα των κατασκευών και το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, project του Βοτανικού.


Ο Μπάμπης Βωβός αντιμετωπίζει με θάρρος το πρόβλημα υγείας που του έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια και οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι δεν είναι πια ο απολυταρχικός άνθρωπος που ήθελε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην εταιρεία. Δυστυχώς για την οικογένεια, δεν έχουν ακόμη αποδώσει -και με βάση την εικόνα που επικρατεί στην αγορά- οι προσπάθειες των τραπεζών Alpha και Πειραιώς, στις οποίες έχει περιέλθει μετά την κατάρρευση της Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική, να βρουν αγοραστή για τον «σκελετό» του περίφημου mall του Βοτανικού.

Η πώλησή του αποδείχθηκε πολύ δύσκολη παρά το ενδιαφέρον που υπήρξε από το αμερικανικό private equity ΚΚR. Το συγκεκριμένο fund είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ της Πειραιώς, καθώς και για την τοποθέτησή του στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Η συναλλαγή, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από τη μέχρι σήμερα πορεία του έργου και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από στελέχη της αγοράς, δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί. Το βασικό αγκάθι είναι η ραγδαία αλλαγή, από το 2008 (οπότε είχε μπλοκάρει το έργο, οδηγώντας ουσιαστικά στην κατάρρευση του άλλοτε κραταιού κατασκευαστικού ομίλου) έως σήμερα, στις συνθήκες του εγχώριου λιανεμπορίου με τη βουτιά στην εγχώρια κατανάλωση, η οποία προβληματίζει τις υποψήφιες μισθώτριες αλυσίδες να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Ενα ακόμη εμπόδιο αφορά τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Βοτανικού - Ελαιώνα, κάτι που δεν έχει αλλάξει -το αντίθετο μάλιστα- από την εποχή κιόλας που ο όμιλος Βωβού -στα μέσα της δεκαετίας του 2000- είχε δρομολογήσει το έργο, το οποίο από πολλούς είχε χαρακτηριστεί «φαραωνικό».

Αυτές άλλωστε ήταν και δύο από τις βασικές αιτίες -πέρα φυσικά από το τίμημα- για τις οποίες δεν απέδωσαν παλιότερες προσπάθειες, ακόμη και από τον όμιλο Βωβού, για την πώληση του έργου σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Υπενθυμίζεται ότι μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι επενδυτές για το ημιτελές εμπορικό κέντρο ήταν ο κυπριακός όμιλος L.P. Ellinas, η BlackRock, η οποία, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια έχει να αντιμετωπίσει τα συνεχή μπλόκα από κατοίκους και το Συμβούλιο της Επικρατείας για την έτερη επένδυσή της των 300 εκατ. ευρώ στο Academy Gardens επί της λεωφόρου Κηφισού, καθώς και η αμερικανική Hines, η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να τοποθετηθεί στην εγχώρια αγορά ακινήτων, αλλά δεν το έχει πράξει λόγω του αυξημένου ρίσκου της ελληνικής οικονομίας.

 

Οι γονείς του Αρη Βωβού διατηρούν πολύ πιο χαμηλό προφίλ. Ο πατέρας του, ένας πολύ συγκεντρωτικός άνθρωπος, δεν είναι πια ο αγέρωχος κατασκευαστής.
Η σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2012 για χρέη προς το Δημόσιο, οι οικονομικές δυσκολίες και ο κίνδυνος να χάσει την εκπληκτική κατοικία του Ψυχικού όπου διαμένει τον επηρέασαν ψυχολογικά, χωρίς να μείνει αλώβητη και η υγεία του. Αυτή την περίοδο ελάχιστοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή μαζί του πέρα από τα παιδιά του.

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube