Την επανέναρξη των συζητήσεων Αθήνας-δανειστών επιβεβάιωσε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας η εκπρόσωπος της Κομισιόν. 

Στόχος των δύο πλευρών είναι να τα βρουν ως το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το προαναγγελθέν έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για την αναπροσαρμογή (reprofiling) του χρέους.

Πλέον και τα λεπτά μετρούν, καθώς κουαρτέτο και ελληνική κυβέρνηση έχουν στη διάθεση τους λίγες ώρες ώστε να φθάσουν σε ένα προσχέδιο κειμένου συμφωνίας.

Ο «λογαριασμός» των μέτρων 9 δισ. δεν φαίνεται να ​ «βγαίνει», αφού ακόμα δεν έχουν συμφωνηθεί ούτε καν τα μέτρα 5,4 δισ. ευρώ του Μνημονίου του καλοκαιριού, καθώς λείπουν 200 εκατ. ευρώ από φόρους και άλλα 70-100 εκατ. ευρώ από συντάξεις, για να τα δεχτούν οι θεσμοί. Για να κλείσει ο λογαριασμός, δηλαδή, θα χρειαζόταν ο ΦΠΑ να μην πάει από 23% στο 24% αλλά... στο 25%, για επιπλέον έσοδα 350-400 εκατ. ευρώ.
Ήδη στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν νέο «σούπερ φόρο» αλλά ​ευελπιστούν πως ίσως τελικά οι δανειστές κάνουν τα «στραβά μάτια», αφού η κυβέρνηση δέχτηκε να λάβει και «προληπτικά» μέτρα για επιπλέον 3,6 δισ. ως το 2018!
Προς το παρόν όμως, ούτε δεν έχει συμφωνηθεί καν η νομική μορφή που θα λάβει το πρόσθετο πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ (νέο "Μνημόνιο ΔΝΤ") πέραν εκείνων του περασμένου Αυγούστου. Οι δανειστές ζητούν προσυμφωνημένα ψηφισμένα μέτρα που θα λαμβάνονται αυτομάτως, ενώ η κυβέρνηση λέει πως νομικά αυτό δεν γίνεται. «Το πρόβλημα δεν είναι νομικό και πολιτικό» για την κυβέρνηση που θα τα ψηφίσει, λένε όμως νομικοί κύκλοι, αφού πάμπολλα νομοθετήματα έχουν ψηφιστεί «προληπτικά» με βάση το Μνημόνιο (ΦΠΑ στην εκπαίδευση, φόρος ανά στήλη του ΟΠΑΠ, ρυθμίσεις χρεών) αλλά πριν την ημερομηνία εφαρμογής τους άλλαξαν ή έμειναν στο «συρτάρι».

 

Όσο κι αν η κυβέρνηση διαψεύδει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν στο notosnet πως το σενάριο αυτό συζητιέται και μάλιστα έντονα για το ενδεχόμενο που η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει έως το Πάσχα καθώς ο πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη δεν πρόκειται να βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ετσι -όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες-, εάν κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην οικουμενική κυβέρνηση και τις κάλπες, η απάντηση θα είναι «εκλογές».

 

«Αν υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματευσεις τότε αυτό θα οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και όχι στον κίνδυνο ενός grexit» τόνισαν κυβερνητικές πηγές στο notosnet.

Το σενάριο του Ιουνίου μιλά για κάλπες αμέσως μετά τις σχολικές εξετάσεις, γύρω στις 26 του μηνός. Δηλαδή, την ίδια ακριβώς περίοδο που θα γίνεται το δημοψήφισμα για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ, εάν μέχρι το αμέσως επόμενο διάστημα δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας στην Ισπανία -βάσει του Συντάγματός της-, θα πρέπει και αυτοί να στήσουν κάλπες.

 

Αλλά ακόμη και να κλείσει η αξιολόγηση τη Μεγάλη Πέμπτη στο έκτακτο Eurogroup, απαιτείται ένα δεκαήμερο για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Επομένως δέσμευση των αποθεματικών τώρα συνδέεται εμφανώς με την ανάγκη πληρωμής μισθών και συντάξεων στις 12 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Πάσχα είναι απολύτως επιτακτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Η ρευστότητα στην Ελλάδα «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε σαφάρι για να μαζέψει χρήματα από όπου μπορεί προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

Έτσι μετά το έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία όλης της χώρας την περασμένη Πέμπτη με το οποίο καλούνταν να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τώρα καλείται να κάνει το ίδιο και ο ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η κυβέρνηση ζήτησε και από τη Βουλή να μεταφέρει τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν η τότε πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε αρνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο, φέτος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε τη σχετική έγκριση, λέγοντας μάλιστα ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις.

Έτσι, η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της ΤτΕ το ποσό των 67 εκατ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των δέκα εκατ. ευρώ.

 

Η επιχείρηση-«σκούπα» των ταμειακών διαθεσίμων, μάλιστα, συνεχίζεται με το Ταμείο Νομικών, καθώς η κυβέρνηση ζητά να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά του σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Μέχρι στιγμής, το ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου Νομικών δεν είναι γνωστό.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube