Μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα ασφάλειας και σταθερότητας έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΓΣ του ΣΕΤΕ .

Η αβεβαιότητα δίνει πλέον την θέση στην σταθερότητα και σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο. Ένα βήμα πριν να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα πλήγωσαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ συμπλήρωσε πως με τη συμφωνία, το χρέος της Ελλάδας γίνεται De facto υπόθεση και των Ευρωπαίων. Η εξέλιξη αυτή για το χρέος, συνιστά στην πράξη το Grexit μια κούφια έννοια – καταδικασμένη στη λήθη της ιστορίας.

Απαντώντας σε καρφιά που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τα υφεσιακά για τον τουρισμό νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως ο ΦΠΑ στη διαμονή, αν η κυβέρνηση δεχόταν χωρίς διαπραγμάτευση τις προτάσεις των δανειστών, προοριζόταν στο 23%,αντί για 13% που είναι σήμερα . Για το επίμαχο θέμα του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως , παρά την επιμονή των δανειστών, καταφέραμε να μεταθέσουμε την εφαρμογή του, αντί για φέτος, στο 2018.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 2,7%, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι τώρα, είναι ώρα η κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.

Παράλληλα ο κος Τσίπρας σημείωσε πως στο περιβάλλον αποσταθεροποίηση στην γειτονιά μας έχουμε καταφέρει να είμαστε ως πυλώνας και φάρος σε μια ευρύτερη περιοχή, το πετύχαμε με την επιμονή μας πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.»Στο πλαίσιο της τουριστικής μας πολιτικής, επιδιώκουμε την αύξηση από την Ρωσική αγορά. Αυξάνουμε το μερίδιο μας τόσο στην Βόρειο Αμερική όσο και στις νέες, αλλά συνάμα πολλά υποσχόμενες, αγορές όπως είναι η Κίνα και η Ινδία. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές Αραβικές χώρες. Προωθούμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου όπως, με την ανακήρυξη του 2016 ως «χρονιά Ελλάδας-Ρωσίας». Προτεραιότητά μας η καλύτερη δυνατή συνεργασία, Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει.»

Νωρίτερα πάντως με σκληρή γλώσσα και μεταφέροντας την ανησυχία του τουριστικού κλάδου υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρεάς Ανδρεάδης, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την απόφαση για επιβολή τέλους πληρότητας σε ξενοδοχεία και καταλύματα και να αναγνωρίσει το πόσο παράλογο και τελικά αντιπαραγωγικό είναι ένα τέτοιο μέτρο και θα σταθεί αλληλέγγυος στη προσπάθειά του κλάδου να στηρίξει εξακολουθητικά τη χώρα.

Παράλληλα ο κος Ανδρεάδης έκρουσε των κώδωνα του κινδύνους καθώς όπως είπε, οι επιλογές της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, αύξηση του ΦΠΑ κι άλλα μέτρα, θα έχουν σαν αποτέλεσμα τα επόμενα δύο χρόνια να υπάρχει υπαρκτό το ενδεχόμενο να καταγράψουμε απώλειες στον τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «για φέτος η αρχική πρόβλεψη του ΣΕΤΕ ήταν θετική. Εκτιμήσαμε 1,5 εκατ. περισσότερες αφίξεις στα 25 εκατ. συν 2,5 εκατ. από κρουαζιέρα. Και έσοδα στα 15 δισ. Ευρώ, αυξημένα κατά 800 εκατ. σε σχέση με το 2015. Δυστυχώς όμως, για τους λόγους που προανέφερα, ήδη το πρώτο τετράμηνο του 2016 δείχνει σημάδια κόπωσης. Κινούμαστε στην κόψη του ξυραφιού και κινδυνεύουμε όχι μόνο να μην πετύχουμε τον νέο στόχο αλλά και να πέσουμε κάτω από τα επίπεδα του 2015. Και, πιστέψτε με, δεν κινδυνολογούμε. Οι απώλειες, βέβαια, θα φανούν σταδιακά και όχι αμέσως. Ο τομέας λοιπόν θα σταματήσει να είναι σε θέση να φρενάρει την πτώση του ΑΕΠ ή να συμβάλλει στην αύξησή του. Άρα δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Άρα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν νέα μέτρα. Άρα, πάλι οι Έλληνες θα πληρώσουν και μάλιστα διπλά, το 2017 και το 2018, όσα οι τουρίστες δεν θα δώσουν φέτος και του χρόνου».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube