Τα μικρά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο, καθώς «κλειδώνουν», όπως όλα δείχνουν, την είσοδό τους στη Βουλή και μάλιστα ενισχυμένα, καθώς εξασφαλίζουν τουλάχιστον από δύο έδρες.

Ο πολιτικός χάρτης αλλάζει, καθώς φαίνεται να δημιουργείται ένας τρίτος άτυπος πόλος, ο ρόλος του οποίου θα είναι και καθοριστικός ως προς το μέλλον των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Τη μεγαλύτερη απώλεια, καταγράφει το ΑΚΕΛ με πτώση επτά και πλέον μονάδων. Όμως, ούτε ο ΔΗΣΥ έμεινε αλώβητος καθώς χάνει τουλάχιστον τρεις μονάδες. Ιστορικό χαμηλό είναι για τον διπολισμό το άθροισμα των ποσοστών τους, καθώς μόλις που ξεπερνά το 56%.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 30,69%.

Δεύτερο κόμμα το ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις με ποσοστό 25,67%.

Τρίτο κόμμα το ΔΗΚΟ με ποσοστό 14,49%.

Ακολουθούν ΕΔΕΚ με 6,18%, Συμμαχία Πολιτών με 6,01%, Κίνημα Αλληλεγγύη με 5,24%, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με 4,82% και ΕΛΑΜ με 3,71%.

Μεγάλη ήταν και η αποχή, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν η αποχή διαμορφώνεται στο 33,24%.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, «αδελφό» της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως κερδίζει για πρώτη φορά την είσοδό του στην κυπριακή Βουλή όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο.

Με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα ο ΔΗΣΥ καταλαμβάνει 18 έδρες, το ΑΚΕΛ 15, το ΔΗΚΟ 8, η ΕΔΕΚ 4, η Συμμαχία Πολιτών 3,το Κίνημα Αλληλεγγύη 3,οι Οικολόγοι 3, το ΕΛΑΜ 2 έδρες.

Η νέα Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να λάβει κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου, τονίζει σε αποψινή δήλωση του για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, το οποίο φέρνει στο κοινοβούλιο οκτώ κόμματα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, «θα τιμήσω τον θεσμικό μου ρόλο στη δημιουργία κλίματος ενότητας και συναίνεσης, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας θέμα είτε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ομάδες πολιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν», διαβεβαιώνει ο Κύπριος πρόεδρος.

Με γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης συγχαίρει όσους ο λαός τίμησε με την ψήφο του και τονίζει ότι «η ετυμηγορία του είναι απόλυτα σεβαστή».

Τέλος , σημειώνει πως η απόφαση μεγάλου μέρους του εκλογικού Σώματος να απέχει από τις εκλογές, θα προβληματίσει όλους.

Την δυσαρέσκεια του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας πως η ηγεσία του κόμματος πήρε τα μηνύματα του κόσμου από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές. «Τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και δεν μας ικανοποιούν, θα συνέλθουν πολύ σύντομα τα συλλογικά όργανα του κόμματος για εκτιμήσεις» , ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι πάντοτε είναι στη διάθεση των συλλογικών οργάνων ο ίδιος και ότι στο ΑΚΕΛ «κανείς δεν είναι αιχμάλωτος της καρέκλας».

Το ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο) είναι το ακροδεξιό κόμμα που εισήλθε στην Βουλή της Κύπρου με δύο βουλευτές και με ποσοστό μόλις 0,1% πάνω από το όριο του 3,6%.

Εμφανίστηκε αρχικώς στη δημόσια ζωή της Κύπρου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή» (παράρτημα Κύπρου), αλλά όταν επιχείρησε να εγγραφεί στο μητρώο κομμάτων του υπουργείου εσωτερικών δεν έγινε δεκτός ο τίτλος του. Για αυτό τον λόγο διαφοροποίησε την ονομασία του σε ΕΛΑΜ. Είναι αξιοσημείωτο ότι την αίτηση εγγραφής του την έκανε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την ιδιότητα του ως δικηγόρος, και μετέπειτα Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος παύτηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για απρεπή συμπεριφορά και σήμερα δικάζεται για ποινικές υποθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είναι ακτινολόγος και όταν διέμενε στην Ελλάδα ήταν μέλος της «Χρυσής Αυγής». Ακόμα και σήμερα δεν κρύβει την πραγματική ταυτότητα του ΕΛΑΜ και τη σχέση του ως παράρτημα της «Χρυσής Αυγής».
Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δώσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου υλικό που φανέρωνε την παράνομη δράση μελών ακροδεξιών οργανώσεων, τη σύνδεση τους με το ΕΛΑΜ και τη Χρυσή Αυγή και το τρόπο δράσης τους. Όπως κατήγγειλε, σε κατασκηνώσεις στο όρος Τρόοδος πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις με προφανείς στόχους.

Ο κ. Κυπριανού παρέδωσε και φωτογραφίες. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες του ΕΛΑΜ αποτελούν μεν ποινικά αδικήματα, αλλά επειδή η νομοθεσία για αυτά ήταν νέα δεν προχώρησε σε ποινικές διώξεις. Μέλη του ΕΛΑΜ έχουν εμπλακεί σε ρατσιτικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, και αντιρατσιστών ενώ χρησιμοποιούν την ίδια πρακτική που ακολουθεί και η Χρυσή Αυγή. Στρατιωτική εμφάνιση, ξυρισμένα κεφάλια, κράνη και ρόπαλα αποτελούν τα όργανα της άσκησης «πολιτικής».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube