Η Βίκυ Χατζηβασιλείου διατηρεί μια τέλεια σιλουέτα και αποκαλύπτει τα μυστικά της που τη κρατούν σε φόρμα.
«Τα τελευταία χρόνια αποφεύγω τη γλουτένη. Επίσης, έχω μειώσει πολύ την κατανάλωση ζάχαρης. Προτιμώ τα φυτικά γλυκαντικά, όπως είναι το σιρόπι αγαύης, που βγαίνει από έναν κάκτο του Μεξικού. Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα πως είναι προτιμότερο να επιλέγεις ό,τι πωλείται στον πάγκο της λαϊκής –φρέσκα φρούτα και λαχανικά– παρά στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Επίσης, έχω αντικαταστήσει το αναψυκτικό με σόδα και φρέσκο λάιμ που φτιάχνω μόνη μου», δήλωσε στο people. Όσο για το γλυκό που της αρέσει να φτιάχνει στην οικογένειά της απάντησε: «Κάνω μια καταπληκτική μους σοκολάτας, που είναι το μακροβιοτικό γλυκό, αφού δεν περιέχει γάλα, αυγά και ζάχαρη, παρά μόνο γάλα καρύδας και bitter σοκολάτα».
Υλικά
Για 4 μερίδες
170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 65% κακάο
3/4 φλιτζανιού γάλα καρύδας
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ τοποθετείστε παγάκια και μόλις λιώσει η σοκολάτα τη βάζετε πάνω στο μπολ με τα παγάκια. Αφήνουμε το μπολ της σοκολάτας για λίγα λεπτά πάνω στο μπολ με τα παγάκια μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια ρίχνετε τη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα καρύδας και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 3 - 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μους στα ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει. Σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα.