Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα ξεπέρασε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, με τις πλημμύρες να αναγκάζουν τις Αρχές της «Πόλης του Φωτός» να σφραγίσουν σταθμούς του μετρό, καθώς και σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα.

Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ έκλεισαν, ενώ δεκάδες έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως από το προσωπικό σε ασφαλείς χώρους, αφού το επίπεδο των πλημμυρών ξεπέρασε τα 6 μέτρα.

Μάλιστα, η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται να φτάσει το υψηλό επίπεδο των 6.5 μέτρων, ενώ κρίνεται απίθανο τα νερά να υποχωρήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες νεροποντές.

 

Οι Αρχές έχουν ήδη μεριμνήσει για τη μεταφορά των υπηρεσιών της Προεδρίας και σημαντικών υπουργείων σε ασφαλείς τοποθεσίες στην περίπτωση που οι κατάσταση κριθεί εκτός ελέγχου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press.

Χαρακτηριστικό των ακραίων καιρικών φαινομένων που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η Ευρώπη είναι ο θάνατος τουλάχιστον 15 ανθρώπων από παράγοντες που οφείλονται στις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες από τη Γαλλία έως την Ουκρανία.

 

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους στη Γαλλία, 10 σκοτώθηκαν στη νότια Γερμανία, δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στη Ρουμανία και ένας στο Βέλγιο. Η Αυστρία, η Ολλανδία και η Πολωνία έχουν επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα, ενώ σε όλες τις ανωτέρω αναφερομένες χώρες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η στάθμη του νερού στον Σηκουάνα έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής τα 6 μέτρα και μπορεί να φθάσει τα 6,30 ακόμη και τα 6,50 μέτρα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, προσεγγίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει τα τελευταία 34 και πλέον χρόνια στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

«Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και όπως προβλέπεται η στάθμη θα φθάσει περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι υπεύθυνοι των μουσείων του Λούβρου και του Ορσέ στο Παρίσι μετέφεραν περίπου 250.000 έργα τέχνης και πολύτιμα αριστουργήματα σε ασφαλείς χώρους ενώ στρατιώτες απομάκρυναν κατοίκους που παγιδεύτηκαν στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ προφανώς θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού σε ασφαλή επίπεδα. Στο Λούβρο, οι εργαζόμενοι γέμισαν εκατοντάδες χαρτόκουτες, στο εξωτερικό το οποίων τοποθετήθηκε η επισήμανση «εύθραστο» και περιέχουν αγάλματα, βάζα και άλλα πολύτιμα έργα τέχνης.

 

«Αναφορικά με τα μουσεία, ακόμα κι αν στην καλύτερη περίπτωση δεν πλημμυρίσουν οι αποθήκες, εφαρμόζεται μια αυτόματη διαδικασία όταν η στάθμη ξεπεράσει τα 5,5 μέτρα, να μεταφέρονται τα έργα τέχνης στις αποθήκες σε υψηλότερους ορόφους», διευκρίνισε ο Μπρούνο Ζουλιάρ, αντιδήμαρχος του Παρισιού, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

 

Από την πλευρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δήλωσε ότι πολλοί δρόμοι που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά, ενώ μικρές επιχειρήσεις δίπλα στις όχθες έχουν πλημμυρίσει και η γραμμή του υπόγειου σιδηροδρόμου παραμένει κλειστή (σταθμοί μετρό Cluny – La Sorbonne και St Michel). Κλειστή παραμένει η πρόσβαση σε πολλές γέφυρες, πάρκα και νεκροταφεία, ενώ απαγορεύθηκε η διέλευση πλοιαρίων για λόγους εκτός εκτάκτου ανάγκης.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Στο Βιλνέβ Σεν Ζορζ, κοντά στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, στρατιώτες και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν τους κατοίκους που εγκλωβίστηκαν, με το ύψος των υδάτων που έχουν κατακλύσει τα πάντα να ξεπερνά το ύψος του γονάτου. Στο κοντινό Κορμπέιλ Εσόν οι ντόπιοι χρησιμοποίησαν καγιάκ για να μετακινηθούν στους πλημμυρισμένους δρόμους όπου επιπλέουν επίσης εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

paris8

paris0

paris78

paris8

paris cover 2



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube