Παγκόσμιο σοκ για το μακελειό στο γκέι κλαμπ Pulse του Ορλάντο. Σύμφωνα με το NBC News ο μακελάρης Ομάρ Ματίν, λίγες στιγμές πριν αιματοκυλίσει το νυχτερινό κέντρο, αφήνοντας πίσω του 50 νεκρούς και τουλάχιστον 53 τραυματίες, τηλεφώνησε στο «911» (Άμεσος Δράση) και δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του, ενώ έκανε αναφορά και στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Λίγο αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

 

Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse, όπου βρίσκονταν μέχρι και 230 άνθρωποι. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε, του έσωσε τη ζωή.

 

H γκέι κοινότητα των ΗΠΑ βρίσκεται στο στόχαστρο της ισλαμικής τρομοκρατίας, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την ώρα που το αμερικάνικο «Μπατακλάν» επαναφέρει στο προσκήνιο «καυτά» ζητήματα στις ΗΠΑ, όπως το θέμα της οπλοκατοχής και κυρίως το θέμα της ασφάλειας.

Πώς ένας άνθρωπος γνωστός στο FBI για την υιοθέτηση εξτρεμιστικών θέσεων κατόρθωσε να αγοράσει όπλα και να περάσει στην πράξη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους στο κλαμπ του Ορλάντο; Ελεύθερος και με λευκό ποινικό μητρώο, ο Ομάρ Μάτιν είχε στην κατοχή δύο άδειες οπλοκατοχής και έτσι μπόρεσε να αγοράσει, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.

Ο 29χρονος δράστης, που έτρεφε αισθήματα μίσους για τους άνδρες που φιλούσαν άνδρες, χαμογελούσε σαρκαστικά την ώρα που σκότωνε εν ψυχρώ τους θαμώνες τους μπαρ, σύμφωνα με μαρτυρίες. Μόνο ένα ψυχολογικά ασταθές άτομο θα μπορούσε να χαίρεται την ώρα που δολοφονεί αθώους ανθρώπους. Μετά τις δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Sitora Yusufiy, σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν είναι ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο, έρχεται και το FBI να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

 


Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτής Πιτ Κινγκ, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό όπλων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Orlando Sentinel, περίπου 230 άνθρωποι βρίσκονται στο κλαμπ, όταν ο Ομάρ Ματίν, ο φερόμενος δράστης, εισέβαλε κρατώντας τους ομήρους το διάστημα μεταξύ 02:00 και 05:00 το πρωί (τοπική ώρα), όταν οι δυνάμεις SWAT αντάλλαξαν πυρά μαζί του και κατάφεραν να τον σκοτώσουν.

Άνθρωποι που πρόλαβαν να κρυφτούν στις τουαλέτες τηλεφώνησαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ο δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και ενδεχομένως είχε στην κατοχή του και έναν εκρηκτικό «μηχανισμό».

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα και δεν είχε ποινικό μητρώο.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν, πάντως, ότι δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις πως το μακελειό στο Ορλάντο συνδέεται άμεσα με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή οποιαδήποτε άλλη ξένη εξτρεμιστική οργάνωση, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επισήμαναν ότι επιδιώκουν στην παρούσα φάση να ανακαλύψουν εάν ο φερόμενος δράστης είχε οποιουδήποτε είδους επαφές με κάποια εξτρεμιστική οργάνωση. Τα δεδομένα, όμως, έμελλε γρήγορα να αλλάξουν, καθώς το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια" έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρώμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν εκπαιδευμένος στο χειρισμό όπλων και εργαζόταν στον τομέα της Ασφάλειας, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, δήλωνε πάντως από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Κένεθ Μελέντεζ και οι φίλοι του βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο, όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Τέσσερις από τους φίλους του τραυματίστηκαν. «Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες, αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί σε εσένα» περιέγραψε ο ίδιος.

«Αρχικά, όταν άκουσα τους πυροβολισμούς, νόμιζα ότι ήταν η μουσική, ωστόσο συνειδητοποίησα ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Άρχισα να τρέχω και είδα κάποιον να αιμορραγεί από το χέρι. Σκέφτηκα: συμβαίνει πραγματικά και συνέχισα να τρέχω». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί έπεσαν στο κλαμπ.

Στις 5 το πρωί τοπική ώρα οι Αρχές χρησιμοποίησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό για να τραβήξουν την προσοχή του δράστη και κατόπιν εισέβαλαν με ένα όχημα. Πριν από τις 6 το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντάλλαξαν πυροβολισμούς με εκείνον δύο φορές.

Εννέα αστυνομικοί ενεπλάκησαν και ένας τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε.

Η διεύθυνση του Pulse είχε προλάβει να αναρτήσει μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του: «Βγείτε όλοι έξω και αρχίστε να τρέχετε».

Ο Κρίστοφερ Χάνσεν, 32 ετών, μετακόμισε στο Ορλάντο πριν από δύο μήνες και επισκεπτόταν για πρώτη φορά το κλαμπ. Βρισκόταν κοντά στην έξοδο του μπαρ, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Απλά έπεσα στο έδαφος και βγήκα έρποντας έξω. Κόσμος προσπαθούσε να βγει για να γλυτώσει από το πίσω μέρος του νυχτερινού κέντρου» σημείωσε ο 32χρονος. «Βοήθησα κάποιον που είχε πέσει στο έδαφος. Δεν είμαι σίγουρος εάν ήταν νεκρός ή ζωντανός».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube