Παγκόσμιο σοκ από την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ στο Μπέρστολ της Αγγλίας ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους στην περιφέρειά της, 8 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα. Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν ολονυχτία στο Λονδίνο και το Μπέρστολ στη μνήμη της δολοφονηθείσας βουλευτού, ενώ ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα εκδηλώσεις της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανία στην ΕΕ.

Η Τζο Κοξ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση σχετίζεται με την εκστρατεία για το δημοψήφισμα. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 52χρονο, ενώ μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι ο δράστης πριν επιτεθεί φώναξε «Πρώτα η Βρετανία». Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει στοιχεία που εμφανίζουν τον συλληφθέντα Τόμας Μέιρ να είχε διασυνδέσεις με την ακροδεξιά οργάνωση «Springbok Club», που πραγματοποιούσε εδώ και χρόνια εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων Southern Poverty Law Center, ο φερόμενος ως δολοφόνος της Τζο Κοξ είναι ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ και έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».

Όπως αναφέρει το Southern Poverty Law Center, στην ιστοσελίδα του, ο 52χρονος Τόμας Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ». Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

Σύμφωνα τώρα με τον αδελφό του φερόμενου ως δράστη, τον Σκοτ Μέιρ, ο 52χρονος έπασχε από ψυχική ασθένεια και ακολουθούσε αγωγή. «Ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ο αδελφός μου δεν είναι βίαιος και δεν είναι και τόσο πολιτικοποιημένος», δήλωσε ο Σκοτ Μέιρ στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, αλλά δεχόταν βοήθεια», πρόσθεσε.

Η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ, ενώ στο Μπέρστολ και στο Λονδίνο εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν ολονυχτία στη μνήμη της Τζο Κοξ.

«Ο θάνατος της Τζο Κοξ είναι μια τραγωδία. Ήταν μια αφοσιωμένη και επιμελής βουλευτής. Η σκέψη μου βρίσκεται με τον σύζυγό της, Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της», τονίζει με μήνυμά του στο Twitter o πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι σωστό που ανεστάλησαν οι καμπάνιες οι σχετικές με το δημοψήφισμα και οι σκέψεις όλων μας θα είναι αποκλειστικά με τον Μπρένταν και την οικογένειά της αυτή την τραγική στιγμή», κατέληξε.

«Όλη η οικογένεια των Εργατικών και ολόκληρη η χώρα είναι σοκαρισμένη και πενθεί για τη φρικιαστική δολοφονία της Τζο Κοξ», ανέφερε στο αντίστοιχο μήνυμά του ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Δεν γνώριζα την Τζο Κοξ, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι επρόκειτο για μια πανέξυπνη και ικανότατη νεαρή βουλευτή. Και σήμερα έκανε απλώς τη δουλειά της. Ραγίζει η καρδιά μου για την οικογένειά της», δήλωσε η αρχηγός του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας (Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα) και Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζον.

Βαθιά λυπημένος για τον θάνατο της Τζο Κοξ δήλωσε μέσω Twitter και ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), ο οποίος απηύθυνε στην οικογένειά της τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η καρδιά της βρίσκεται με την οικογένεια και τους φίλους της Τζο Κοξ.

«Η δολοφονία της 41 ετών Τζο Κοξ, είναι μια επίθεση ενάντια σε όλους τους υποστηρικτές της δημοκρατίας» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από την Κοπεγχάγη. «Εκφράζω μαζί με τον Δανό πρωθυπουργό Λαρς Λόκε Ράσμουσεν την βαθιά μου οδύνη για την δολοφονία», πρόσθεσε ο Τζον Κέρι.

«Εκφράζουμε τη μεγάλη οδύνη μας και τον αποτροπιασμό μας για τη βίαιη και συγκλονιστική δολοφονία της Bρετανίδας βουλευτού, Τζο Κοξ» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.
Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Απευθύνουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της, όσο και στους Βρετανούς πολίτες που την είχαν τιμήσει με την ψήφο τους και είχαν σταθεί στο πλάι της στους αγώνες της για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.Η βία και η μισαλλοδοξία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν».

Δείτε τα βρετανικά πρωτοσέλιδα για τη δολοφονία της Τζο Κοξ



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube