Την πόρτα της εξόδου ανοίγει η Βρετανία, η οποία -σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος- ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή. Το αποτέλεσμα αυτό πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις με την Σκωτσέζα πρωθυπουργό να διαμηνύει ότι το μέλλον της Σκωτίας είναι στους κόλπους της ΕΕ και με το Σιν Φέιν να προϊδεάζει για δημοψήφισμα για μία ενωμένη Ιρλανδία. Παγωμένη με το αποτέλεσμα η Ευρώπη, ενώ στην Ασία τα Χρηματιστήρια κατρακυλούν και η στερλίνα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό 31 ετών σε σχέση με το δολάριο.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα το 51,9% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, το 48,1% ψήφισε υπέρ της παραμονής, ενώ η συμμετοχή έφτασε στο 72,2%.

«Ο σεισμός του Brexit έγινε, θα χρειαστεί χρόνια για να εκκαθαριστούν στα συντρίμμια», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου του πολιτικού αναλυτή Ράφαελ Μπερ της εφημερίδας The Guardian.

Το Leave επικράτησε σε Αγγλία και Ουαλία ενώ το Remain σάρωσε σε Λονδίνο και Σκωτία.

Οι πρώτες αντιδράσεις από την Ιρλανδία και την Σκωτία προοιονίζονται μελλοντικές αναταράξεις καθώς και οι δύο αυτές περιοχές έχουν μεγάλη προιστορία αναφορικά με την σύνδεσή τους με το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

«Η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ» δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, μετά την ψήφο των Σκωτζέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Βρετανία. «Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτσέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ», δήλωσε η Στέρτζον και υπογράμμισε «Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά». Σημειώνεται ότι η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) είναι πιθανόν να ζητήσει τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, δήλωσε ο πρώην ηγέτης του κόμματος Άλεξ Σάλμοντ μετά την νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο ωστόσο η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

«Το συνετό για τη Σκωτία είναι να μην εγκαταλείψει ποτέ την ΕΕ», δήλωσε ο Σάλμοντ σε συνέντευξή του στο Sky News.

Στην ερώτηση αν η σημερινή ηγέτης του SNP και πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον θα προωθήσει τώρα ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ο Σάλμοντ απάντησε: «Ναι, το πιστεύω».

Στην Ιρλανδία ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς δηλώνει ότι η βρετανική ψήφος υπέρ του Brexit «ενισχύει την υπόθεση» του δημοψηφίσματος για μία ενωμένη Ιρλανδία.

Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική «βιτρίνα» του IRA κάλεσε νωρίς το πρωί σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης.

Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Irish Times ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βορείου Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες ανέφερε ότι η Βρετανική κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε εντολή να εκπροσωπεί τα οικονομικά και πολιτικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων και ότι το αποτέλεσμα ενισχύει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας.

 

Νέος πρωθυπουργός

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία. Χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι θα παραιτηθεί.
«Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και η βούλησή του πρέπει να γίνει σεβαστή», πρόσθεσε.

 

Έκτακτο υπουργικό στο Δουβλίνο

Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για την Ιρλανδία και την ΕΕ ως σύνολο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, η οποία συγκάλεσε σήμερα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

«Το αποτέλεσμα αυτό έχει σαφώς πολύ σημαντικές συνέπειες για την Ιρλανδία, όπως και για τη Βρετανία και για την ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιρλανδικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα το πρωί για να συζητήσει για το αποτέλεσμα. Μετά την συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσημη ανακοίνωση», καταλήγει η ιρλανδική κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

 

Ισπανική παρέμβαση για τον «Βράχο» του Γιβραλτάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας πρότεινε σήμερα «συγκυριαρχία» της Ισπανίας και της Βρετανίας επί του , η οποία θα επιτρέψει στον βρετανικό θύλακα την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit.

«Χρειάζεται πλέον να βρούμε ποιο είδος σχέσης το Γιβραλτάρ θέλει να έχει εάν επιδιώκει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero.

«Η φόρμουλα που προτείνουμε είναι αυτή της βρετανο-ισπανικής συγκυριαρχίας για μία περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα οδηγήσει στην επιστροφή του Γιβραλτάρ στην Ισπανία», είπε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιορισμένης χρονικής περιόδου οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ θα μπορούσαν να διατηρήσουν την βρετανική υπηκοότητα εάν το θέλουν και ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το Γιβραλτάρ παραχωρήθηκε από την Ισπανία στη Βρετανία το 1713 και έκτοτε η Μαδρίτη ζητεί συστηματικά την επιστροφή του στην ισπανική κυριαρχία, θεωρώντας το αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι κάτοικοί του ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

«Η ΕΕ πεθαίνει» πρόσθεσε σήμερα στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα.

Η Βρετανία χρειάζεται τώρα μια «Brexit κυβέρνηση», σημείωσε και ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της εξόδου της από την ΕΕ.
«Η ΕΕ καταρρέει, η ΕΕ πεθαίνει», σημείωσε. «Ελπίζω ότι ρίξαμε το πρώτο τούβλο από τον τοίχο. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς μια Ευρώπη κυρίαρχων κρατών», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του τα ξημερώματα, όταν άρχισε να διαφαίνεται η επικράτηση του Brexit, o Νάιτζελ Φάρατζ έκανε λόγο για «Ημέρα ανεξαρτησίας της Βρετανίας» και για «νίκη των πραγματικών ανθρώπων» ενάντια στις πολυεθνικές, τις τράπεζες, καθώς και σε όσους «εξαπατούσαν».

«Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανεξαρτησίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
«Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί τις εξελίξεις στενά», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Έχει προχωρήσει σε ευρύ σχεδιασμό μέτρων έκτακτης ανάγκης και εργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, άλλες και εγχώριες αρχές και κεντρικές τράπεζες του εξωτερικού».

 

Την ανησυχία τους για τις τάσεις κατακερματισμού στην Ευρώπη και την αναβίωση του εθνικισμού, εκφράζουν κύκλοι του υπ. Εξωτερικών σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, επισημαίνουν την ανάγκη να ανοίξει μια συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής και δημοκρατικής της λειτουργίας, προς όφελος των λαών και όχι της γραφειοκρατίας.

Η πρώτη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία για τα αποτελέσματα του Βρετανικού δημοψηφίσματος έγινε από τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο, με μία ανάρτηση στο twitter .«Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Η ελπίδα διαψεύστηκε. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει» σχολίασε.

«Αυτό το σημερινό λάθος της ιστορίας ελπίζουμε πως η ίδια η ιστορία θα το διορθώσει το συντομότερο». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος.
“Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Οι λαϊκιστές με όπλο τον φόβο κατέκτησαν την Αγγλία και την Ουαλία. Η Ευρώπη πρέπει να κάνει μια στάση και να σκεφτεί. Χρειάζονται γενναίες αλλαγές στις Βρυξέλλες, χρειάζεται τόλμη στην πολιτική. Η ΕΕ αυτοϋπονομεύτηκε, αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση το Ποτάμι και υπογραμμίζει πως «σε αυτόν τον νέο μηδενισμό χρειάζονται πλέον απαντήσεις με πράξεις. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντί για άμυνα πρέπει να επιλέξουν την αντεπίθεση, να συγκρουστούν με την ανισότητα, την γραφειοκρατία, τον ελιτισμό, τον λαϊκισμό και την διαφθορά».

Την ανάγκη να σταθεί η Ευρώπη με ψυχραιμία απέναντι στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος επισημαίνει ο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι πιστεύουμε στην μεγάλη και ενωμένη Ευρώπη. Οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και οι ευρωσκεπτικιστές νίκησαν στη Μεγάλη Βρετανία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. Πρέπει να αλλάξει για να υπάρξει με προοπτική. Να προχωρήσει τώρα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενοποίηση. Να σταματήσει να είναι αποκομμένη από την ευρωπαϊκή κοινωνία.
Φυγή προς τα εμπρός απαιτείται. Κάθε κρίση αποτελεί και πρόκληση. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube