Νέο παγκόσμιο σοκ από το λουτρό αίματος με 77 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την εθνική εορτή της χώρας, την πτώση της Βαστίλης.
Το περιστατικό έγινε στην δημοφιλή τουριστική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος και παρακολουθούσε το σόου πυροτεχνημάτων για την Εθνική γιορτή.
Σε 77 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Νίκαια, όπως έγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, στο twitter. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε 8 μήνες μετά τις επιθέσεις της 13η Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων.

Υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης επιχαίρουν για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος», αναφέρει σχετική ανάρτηση στο twitter.

Οι στρατιώτες έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης και πραγματοποιούν περιπολίες από κοινού με τους αστυνομικούς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων, αναφέρει το ελληνικό προξενείο στη Νίκαια.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 0033-493012111

Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση και καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα περιπολούν την γύρω περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν εξάλλου λόγο για ανταλλαγές πυρών απο τα οποία σκοτώθηκε ο οδηγός του φορτηγού. Γαλλικά ΜΜΕ, μετέδωσαν πως υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με το Associated Press ο πρόεδρος της τοπικής περιφέρειας, Κριστιάν Εστροσί, έκανε λόγο για όπλα και χειροβομβίδες στο φορτηγό το οποίο σκόρπισε τον θάνατο.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι δεν υπάρχει καμιά κατάσταση ομηρίας στη Νίκαια.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει στο Παρίσι, όπου θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.

«Για τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της πόλης» έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

«Η καρδιά και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Νίκαιας. Τις δύσκολες αυτές στιγμές είμαστε όλοι Γάλλοι» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε χθες την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της.
"Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών", είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του.

Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αναβάλει τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα για να ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του.

Για τραγικό συμβάν έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής» για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προτρέπει τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκονται στην περιοχή να ακολουθούν τις οδηγίες των γαλλικών αρχών. «Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την επίθεση που όπως φαίνεται σημειώθηκε κατά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, ακολουθήστε τις οδηγίες των γαλλικών αρχών», αναφέρει η οδηγία του Φόρεϊν Όφις, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube