Ιστορικές στιγμές στον παγκόσμιο χάρτη μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος  στην Τουρκία καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν ανέκτησε τον έλεγχο στη χώρα. Το πραξικόπημα, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, οργανώθηκε από μερίδα πρώην και εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού. Μάλιστα, γύρω στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο υποδέχτηκαν χιλιάδες υποστηρικτές του.

 

Χώρα διαφυγής αναζητούσε μόλις εκδηλώθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο του έκοβε βόλτες πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη ζητώντας άσυλο από τις πολιτικές ηγεσίες για να δεχθεί αρνητική απάντηση απ’ όλους.

 

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος και 1.154 τραυματίστηκαν ενώ 1.563 στρατιωτικοί συνελήφθησαν. Πάντως, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται «σε γενικές γραμμές υπό έλεγχο» και πως οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος έχουν συλληφθεί.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι φέρεται να συμμετείχαν στην απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος, μερικοί από τους οποίους έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και 13 που προσπάθησαν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται αρκετοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρώθηκε από το κίνημα του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και πρόσθεσε ότι το επιτελείο ελέγχει την κατάσταση. Πάντως, το κίνημα που πρόσκειται στον Γκιουλέν καταδίκασε το πραξικόπημα.
Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT είναι ξανά στον αέρα. Επίσης ο αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Το πραξικόπημα απωθήθηκε, δήλωσε ο εκπρόσωπος Tύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ, στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, τονίζοντας πως ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ αφέθηκε ελεύθερος από τους πραξικοπηματίες.

Ο Γιλμάζ είπε επίσης ότι αυτοί που αποπειράθηκαν να επιβάλουν πραξικόπημα, θα δικαστούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Η απόπειρα διάπραξης στρατιωτικού πραξικοπήματος απέτυχε και οι πραξικοπηματίες συλλαμβάνονται τώρα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Bουλής Ισμαήλ Καχραμάν ανέφερε στον ίδιο σταθμό ότι το Kοινοβούλιο της χώρας θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο, έπειτα από την απόπειρα του πραξικοπήματος.
Πολύ σκληρή ανακοίνωση που κάνει λόγο για προδοσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβάστηκε πριν από λίγο από τα κανάλια της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, με την οποία ανακοινώθηκε ότι ο στρατός ανέλαβε την εξουσία και επέβαλε στρατιωτικό νόμο και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πολιτική εξουσία κατάργησε το λαϊκό δημοκρατικό κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα δικαιώματα. Αναφέρεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα ανοίξουν τον δρόμο για τη σύνταξη συντάγματος που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φυλετικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών διαφορών.

Αναφέρεται ότι η νέα διοίκηση θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τις σχέσεις της με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Παρά την ανακοίνωση, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι συγκεχυμένη. Ο υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ δήλωσε πως «πρόκειται για πειρατική ανακοίνωση».

Ο προσκείμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Αμπντουλκαντίρ Σελβί μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια υποστηρίζει ότι πρόκειται για ανακοίνωση μιας χούντας», δηλαδή μια ομάδας των ενόπλων δυνάμεων.

Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής πως κατέλαβε την εξουσία στην χώρα για να προστατέψει την δημοκρατική τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube