O Τούρκος πρόεδρος είπε ότι μέσα σε 15 μέρες η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.

Σε ομιλία του έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Είπε ακόμη ότι θα στείλουν επιστολή στις ΗΠΑ και θα ζητούν την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου, κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.

Επιχείρηση εκκαθάρισης

Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να εκκαθαρίσει τον στρατό, τη δικαιοσύνη και τον κρατικό μηχανισμό από αυτό που αποκαλεί παράλληλη δομή, όσους δηλαδή πρόσκεινται στο κίνημα «Χιζμέτ», του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο κατονομάζει ως υπεύθυνο του πραξικοπήματος.

Οι Τούρκοι αρμόδιοι όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάν, αναφέρουν ότι θα υπάρξει συνέχεια στις εκκαθαρίσεις. Παράλληλα τόσο ο Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός του Γιλντιρίμ, έκαναν λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής που είχε καταργηθεί το 2004 στο πλαίσιο της προενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ενώ ο Ερντογάν κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει σε εγρήγορση, προανήγγειλε την επαναφορά της θανατικής ποινής. «Ως κυβέρνηση και ως Κράτος, εμείς γνωρίζουμε και ακούμε αυτό το αίτημα που είναι δικό σας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το αίτημα. Πιστεύω ότι η κυβέρνησή μας θα συζητήσει με την αντιπολίτευση και μια απόφαση αναμφίβολα θα ληφθεί» ανέφερε σε ομιλία που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε: «Στη Δημοκρατία, η απόφαση, είναι αυτό που θέλει ο λαός».

Παράλληλα δείχνοντας τις προθέσεις του καθεστώτος ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ανέφερε: «Το έθνος μας πήρε βαθιά ανάσα, αλλά δεν τελειώσαμε, θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης. Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους ταιριάζει, με τρόπο που κανείς να μην έχει στο μέλλον το θράσος να εναντιωθεί στη λαϊκή βούληση».

Ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει από το 2013 τον Φετουλάχ Γκιουλέν για τρομοκράτη, ότι στήνει «παράλληλο κράτος», είχε πετύχει τον χαρακτηρισμό του κινήματός του ως «τρομοκρατική οργάνωση» και είχε ζητήσει την έκδοσή του από τις αμερικανικές αρχές, καθώς ο πρώην ιεροκήρυκας ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, από την στιγμή που διέρρηξε τις σχέσεις του με τον άλλοτε σύμμαχό του, Ερντογάν, τον οποίο είχε στηρίξει να ανέλθει στην εξουσία.

Ο Γκιουλέν πάντως με δηλώσεις που έκανε από την Πενσυλβάνια, αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τέτοιες ενέργειες ενώ είπε ότι ο Ερντογάν έχει σκηνοθετήσει το πραξικόπημα ώστε να στοχοποιήσει τον ίδιο και τους υποστηρικτές του. Ο Ερντογάν ζήτησε ξανά την έκδοσή του από τις αμερικανικές αρχές, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί μόνο αν η Τουρκία προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της. Παράλληλα ο Τζον Κέρι δήλωσε, αναφερόμενος σε ισχυρισμούς κυβερνητικών αξιωματούχων ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπλοκή στο πραξικόπημα ότι «Αυτοί οι υπαινιγμοί είναι ψευδείς και ζημιώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

 

Μπορεί να διαψεύδει κάθε εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, όμως, ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, μοιάζει να μην ανησυχεί στο ενδεχόμενο έκδοσής του στην Τουρκία από τις ΗΠΑ όπου ζει αυτοεξόριστος τα τελευταία χρόνια.

Ο άλλοτε πιστός «φίλος» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «βλέπει» πίσω από τη σχεδίαση του πραξικοπήματος τον ίδιο τον «σουλτάνο» της χώρας, τονίζει πως θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση από τις αμερικανικές αρχές.

Όλα αυτά, ενώ ήδη όσοι τάσσονται υπέρ της έκδοσής του συγκεντρώνουν υπογραφές στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Σε αίτημα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα αναγράφεται: «Θα ήθελα από την κυβέρνησή μας να σταματήσει να παρέχει ασφαλές καταφύγιο στον Φετουλάχ Γκιουλέν και θέλω να εκδοθεί στην Τουρκία».

Προς το παρόν 32.590 είναι όσοι έχουν υπογράψει το κείμενο που αναφέρει: «Στις 15 Ιουλίου 2016 υπήρξε μία απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας. Έκτοτε είναι ξεκάθαρο ότι το αιτήθηκε μία μικρή ομάδα στρατιωτών πιστών στον Φετουλάχ Γκιουλέν και την τρομοκρατική του οργάνωση FETO».

Όπως εξηγεί ο συντάκτης του κειμένου που υπογράφει μόνο με τα αρχικά του C.O., «ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να εργαστεί με την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ».

Το κείμενο καταλήγει αναφέροντας: «Σας παρακαλώ βοηθήστε με να πείσω τον πρόεδρό μας και την κυβέρνησή μας ότι εμείς ως ΗΠΑ πρέπει να συνεργαζόμαστε με δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές και κυβερνήσεις. Θα ήθελα η κυβέρνησή μας να σταματήσει να παρέχει ασφαλές καταφύγιο στον Φετουλάχ Γκιουλέν και θέλω να εκδοθεί στην Τουρκία».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube