Σε υψηλούς τόνους για το θέμα του νέου Υπερταμείου και με αλληλοκατηγορίες περί διαπλοκής, όσον αφορά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9:00 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία, τη διεξαγωγή της οποία έχει προαναγγείλει το ΚΚΕ.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει λόγος επείγοντος τουλάχιστον για το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που δεν περιέχει προαπαιτούμενα, αλλά ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας.

«’Όποια πέτρα διαπλοκής σηκώθηκε δύο χρόνια τώρα, είναι από κάτω ένα στέλεχος της ΝΔ», υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης.

«Δυστυχώς προκαλείτε. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είστε χωρίς σκάνδαλα» απάντησε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στη συλλογική ευθύνη, αλλά αποδίδει προσωπικές ευθύνες και ζήτησε να είναι πιο προσεκτικοί όταν απευθύνονται σε μια παράταξη που έχει δώσει μάχη για τη διαφάνεια.

Για «Καλογρίτσας gate» και για «αριστερή διαπλοκή» έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

«Οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός είναι χωρίς ημερομηνία λήξης», τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σφοδρή επίθεση στους επικριτές της κυβέρνησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Υποστήριξε ότι, αντί επιχειρημάτων διατυπώνονται απόλυτα ψεύδη και έκανε λόγο για εκτελεστές συμβολαίων που κάνουν επιθέσεις που «δεν έχουμε ξαναδεί τα προηγούμενα χρόνια». Αναφερόμενος στο θέμα του νέου Υπερταμείου υπογράμμισε πως ήταν το ανάχωμα απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

«Είστε οι σύγχρονοι Μίδες από την ανάποδη. Ό,τι πιάνετε το κάνετε κάρβουνο, όχι χρυσό», τόνισε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος υπογραμμίζοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο εκχωρείται και ότι δεν είχε εκχωρηθεί τον περασμένο Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, διαρροές προκαλεί στην κυβέρνηση η μεταφορά στο νέο Υπερταμείο των μετοχών του δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων, από τους οποίους προέρχονται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής, Γιώργος Δημαράς, αποφάσισε την καταψήφιση της διάταξης από τους βουλευτές μέλη της.


Τα προαπαιοτύμενα για την υποδόση

Κάποια από τα προαπαιτούμενα για την υποδόση έχουν ήδη εκπληρωθεί και αυτά είναι μεταξύ άλλων η κύρωση της σύμβασης για το Ελληνικό, που έγινε χθες, ο διορισμός διοίκησης στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η έναρξη του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την πώληση τουλάχιστον του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή και η έναρξη της διαπραγμάτευσης για τα τιμολόγια ενεργοβόρων βιομηχανιών.

Επίσης, στη λίστα με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται ακόμη οι αλλαγές στα ΔΣ των τραπεζών και του ΤΧΣ και η στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίιου του ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμη, περιλαμβάνεται η μεταφορά στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ και συγκεκριένα η δεύτερη ομάδα ΔΕΚΟ (ΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και πιθανόν Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΕΑΒ και ΕΚΧΑ), η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ, αλλά και η έναρξη από το ΤΑΙΠΕΔΔ της διαδικασίας για τη μακροπρόθεσμη παραχώρηση (35 έτη) της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων αξόνων.

Ακόμη περιλαμβάνονται η λοκλήρωση των παρεμβάσεων για τη συντήρηση του δικτύου σιδηροδρομικής υποδομής, η επανεξέταση του σχεδίου απελευθέρωσης του φυσικού αερίου και των συνθηκών πρόσβασης των εναλλακτικών προμηθευτών, η μεταφορά στην εθνική νομοθεσία του πλαισίου της Ε.Ε. για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η τροποποίηση της νομοθεσίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η λήψη μέτρων για την παροχή επαρκών πόρων, ώστε η νέα Αρχή Εσόδων να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, τα μέτρα και η νομοθεσία για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τις συστάσεις των ενδιαφερόμενων μερών και των εμπειρογνωμόνων.

Τέλος, περιλαμβάνει την εναρμόνιση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με κατάργηση των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για την υγεία, κατάργηση του κατώτερου συντελεστή εισφορών για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και αναθεώρηση προς τα κάτω της έκπτωσης για την καταβολή πλασματικών περιόδων ασφάλισης.


Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις των συνδικάτων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6:00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και συνδικαλιστικές οργανώσεις στις ΔΕΚΟ. Ας την ακούσουμε.!



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube