Σε μια είδηση την οποία λίγο ως πολύ όλοι γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν τολμά να το πεί, για μεγάλο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη.
Όπως αναφέρει μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν». Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγορεί ότι την υπονομεύουν.
Κάποιοι μάλιστα, όπως λέει, στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί… «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», προσθέτει.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Φωτίου η ίδια σε απάντησή της για το θέμα που έχει προκύψει κάνει λόγο για «αποσπασματικά στοιχεία» από το Διαδίκτυο. «Λυπάμαι για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το Διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση», τόνισε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.
«Η εμπειρία μου τους 18 μήνες που βρίσκομαι στο υπουργείο και συνεργάζομαι καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική. Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στο σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισημαίνει η κυρία Φωτίου.
Και προσθέτει ότι «όσον αφορά στις «φήμες» που «με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες», οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος. Δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία). Εκεί περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από εμένα προσωπικά, ώστε να μη εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

«Μας είπε τεμπέληδες, αγράμματους και ότι υπονομεύουμε το έργο της»

Στάση εργασίας μέχρι τις 10 το πρωί πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου η κυρία Φωτίου, ουσιαστικά είπε ότι: «δεν κάνουν τίποτα οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία και οτι στο υπουργείο που μας ξέρει έναν-έναν, το 15% δουλεύουμε και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την υπουργό για τη στάση της, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και την καλούν να ανακαλέσει.

KartesDimos14916sk

Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων χτυπούσε τις κάρτες συναδέλφων της

Χτυπούσε πρωί και μεσημέρι εργολαβικά κάρτες συναδέλφων της! Διοικητική υπάλληλος που υπηρετούσε στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων, στη Διεύθυνση δημοτικών προσόδων, ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο, να «δουλέψει» για λογαριασμό πολλών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η δημοτική υπάλληλος είχε αναλάβει να χτυπά τις κάρτες 4 με 5 εργαζομένων του δήμου, οι οποίοι με την συνδρομή της, παρέτειναν τις διακοπές τους ή εξασφάλιζαν πλήρη μισθό παρά την απουσία τους! Με τον τρόπο αυτό οι συναδελφοί της παρότι απουσίαζαν ήταν πλήρως καλυμμένοι και εμφανίζονταν να είναι στην εργασίας τους.
Η ενέργειά της έγινε αντιληπτή ένα απόγευμα του Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από την ιδιαιτέρα, του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Καστανάκη. Μάλιστα η συνεργάτης του γγ, την έπιασε στα πράσα, την ώρα που η επίορκος υπάλληλος χτυπούσε τις κάρτες. Αμέσως κάλεσε τον γενικό, ο οποίος μετέθεσε άμεσα την υπάλληλο στη Δημοτική Αστυνομία (κτήριο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου) όπου και υπηρετεί έως σήμερα ως διοικητική, ενώ κίνησε τις πειθαρχικές διαδικασίες.
Συγκεκριμένα σε βάρος της διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Αυτή την στιγμή εκκρεμεί το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο αναμένεται από μέρα σε μέρα να εκδοθεί. Εφόσον κριθεί ένοχη από την ΕΔΕ, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Η τελική απόφαση του πειθαρχικού, εφόσον παραπεμφθεί, θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μας ανέφεραν έγκυρες πηγές.
Σύμφωνα με στελέχη του δήμου, όπου μίλησαν στην aftodioikisi.gr, σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ποινή στέρησης από μερικές μέρες ή μήνες των αποδοχών του εκάστοτε επίορκου υπαλλήλου.
Οι συνέπειες για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους στην συγκεκριμένη περίπτωση για την εργαζόμενη του δήμου, φαίνεται ότι θα είναι ελάχιστες, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της ενέργεια της.

Χαρακτηριστικό.... αν επισκεφθεί κανείς κάποιο υπουργείο θα δεί δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν μόνο δικαιώματα σε κλίκες να κάθονται με τις ώρες και να μιλούν για τα χωριά τους, τα ονειρά τους, τις σκέψεις τους αγνοώντας για τον χρόνο που περνά αλλά και για τον απογοητευμένο κόσμο που τους παρακολουθεί, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα γίνεται σφαγή και μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν προσόντα.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά αυτές είναι ελάχιστες.... Ζήτω λοιπόν η Ελλάδα της ανεργίας του 2016.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube