Με ισόβια απειλούνται, σύμφωνα με την απόφαση (επί της ενοχής) που ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι για την φρικτή υπόθεση δολοφονίας και τεμαχισμού της μικρής Άννυ, το Πάσχα του 2015 μέσα στο σπίτι της στη Μιχαήλ Βόδα.

Ειδικότερα, δικαστές και ένορκοι έκριναν ενόχους τον πατέρα της 4χρονης Στανισλάβ Μπακατζίεβ (Σάββας) όπως και τον Νικολάι Αχμέντοφ (Νίκι) για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού από κοινού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη. Αν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους τότε τα ισόβια θα αποτελέσουν μονόδρομο για τα μέλη του δικαστηρίου.

Οι δυο άντρες, σύμφωνα με την κατηγορία δολοφόνησαν και τεμάχισαν την 4χρονη και στη συνέχεια πέταξαν τα μέλη της στα σκουπίδια. «Ο ένας έκοβε (ο Σάββας), ο άλλος πέταγε (ο Νικολάι) στα σκουπίδια τα μέλη του παιδιού» είχε αναφέρει στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την ενοχή τους.

Ένοχη και η μάνα της Άννυ

Σε ό,τι αφορά την μητέρα της Άννυ, που επίσης είναι κατηγορούμενη στη δίκη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο( 4-3), κατα πλειοψηφία έκρινε ότι είναι ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και αντίθετα αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Άννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά τη φρικτή δολοφονία του παιδιού κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για ψευδορκία.
Εισαγγελέας: Είναι ψυχροί και αμετανόητοι

Στη συνέχεια οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, με εξαίρεση την υπεράσπιση του Στανισλάβ Μπακατζίεβ, ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.
Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση του Νικολάι Αχμέντοφ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και της έμπρακτης μετανοίας «γιατί με τη συμπεριφορά του και τις καταθέσεις του στις βουλγαρικές αρχές βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος».

Για την μητέρα της Άννυ, ο συνήγορός της ζήτησε της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζητήσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τους έκρινα αμετανόητους. Ο τεταρτός κατηγορούμενος, (Νικολάι) σύμφωνα με το συνήγορό του βοήθησε για την εξιχνίαση. Αυτό δεν είναι αληθές. Η έρευνα ξεκίνησε μέχρι που βρέθηκε το αίμα της Άννυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί διερευνούσαν το έγκλημα της αρπαγής ανηλίκου.

Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος με μεγάλη δυσκολία έδωσε μια κατάθεση... Και οι δυο εκδίδονταν επί χρήμασι, δεν ασκούσαν κάποιο επάγγελμα. Δηλαδή, τι να πω, ότι οι δυο κατηγορούμενοι προσέφεραν ένα έργο θετικό στην κοινωνία; Να απορριφθούν τα αιτήματά τους για ελαφρυντικά. Είναι αμετανοήτοι, ψυχροί, ψύχραιμα και ψυχρά εκτέλεσαν την πράξη».

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η εισαγγελέας ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνο το διάστημα είχε φύγει στη Γερμανία για να δώσει μια προοπτική στην οικογένειά της...».
Ισόβια στον Σάββα και τον Νικολάι ζήτησε η εισαγγελέας

Μετά από σύντομη διάσκεψη το δικαστήριο δεν αναγνώρισε με απόφασή του κανένα ελαφρυντικό, ενώ στη συνέχεια το λόγο ζήτησε η εισαγγελέας η οποία έκανε την πρότασή της επί των ποινών. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε:

-Για τον πατέρα της Άννυ η εισαγγελέας ζήτησε ισόβια για ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δύο ετών για παράνομη οπλοχρησία και 15 μήνες ποινή φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
- Για τον Νικολάι Αμχέντοφ η εισαγγελέας ζήτησε ισόβια για ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης δύο έτων για περιύβριση νεκρού, όπως και ποινή φυλάκισης δύο ετών για παράνομη οπλοχρησία.
- Για την μητέρα της Άννυ, Δημητρίνας Μπορίσοβα η εισαγγελέας ζήτησε να της επιβληθεί το ελάχιστο της ποινής για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, δηλαδή ποινή φυλάκισης έξι ετών.

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον τέταρτο κατηγορούμενο.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει για να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube