«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την απόφαση το ΣτΕ και αυτό θα κάνει», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αντιδρά άμεσα και συμμορφώνεται με δικαστική απόφαση.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ήδη από χθες έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τη συναίνεση, γεγονός που ρίχνει μεγάλο βάρος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Είδαμε ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα συναίνεσης θα το ενισχύσουμε», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανασταλούν τα άρθρα του νόμου Παππά, για τα οποία αντιδρούσε η Ν.Δ., ενώ σημείωσε ότι δεν θα προχωρήσει και η νομοθετική παρέμβαση που θα ρύθμιζε το προσωρινό, μεταβατικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
«Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε την κουβέντα σε άλλο σημείο εκκίνησης… Εκτιμώ ότι η Ν.Δ. θα το ξανασκεφτεί και θα έρθει με μια ώριμη στάση που θα ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο που έχει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος εν όψει της νέας διάσκεψης.

Κάλεσε μέσω της συνέντευξης την αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπογραμμίζοντας πως και ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Επικρατείας αλλά και η ίδια ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι, μόλις συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα αναλάβει πλήρως και ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Αισιόδοξη για οικονομία και χρέος
«Η κυβέρνηση έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει για την καθημερινότητα των πολιτών» είπε η κ. Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως η ικανότητά τους να πληρώνουν φόρους και εισφορές έχει σχεδόν εξαντληθεί. Εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κλείσει η 2η αξιολόγηση και ότι τον Δεκέμβρη θα υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διευθέτηση του χρέους, όπως έχει καθοριστεί και από τη συμφωνία του Μαΐου.
«Οι διεργασίες και η συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων από την πλευρά της κυβέρνησης και των δανειστών προχωρούν, βλέπουμε πού συγκλίνουμε και πού διαφωνούμε», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι «η καταστροφολογία δεν βοηθά σε τίποτα παρά μόνο δημιουργεί κακή ψυχολογία στον κόσμο». Συμπλήρωσε δε ότι «η διαπραγματευτική μας ομάδα έχει κερδίσει πολλά σημεία».
«Παλεύουμε για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018. Μια κυβέρνηση οφείλει να βλέπει και πέρα από τη μύτη της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανασχηματισμός με δομικές αλλαγές
Ερωτηθείσα για την πιθανότητα ανασχηματισμού είπε: «Η κυβέρνηση σκέφτεται δομικές αλλαγές για να μην υπάρχει δυσκινησία σε διάφορα υπουργεία», ωστόσο η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν υπάρχουν προεδρικά διατάγματα, αλλά σχέδια προεδρικών διαταγμάτων με ερωτήματα προς το ΣτΕ για να προχωρήσει η κυβέρνηση στις όποιες αλλαγές. Για τον χρόνο του ανασχηματισμού η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν είναι της άμεσης προτεραιότητας».

Τον Αθανάσιο Κουτρομάνο, τέως Προεδρο του Αρείου Πάγου προτείνει η Νέα Δημοκρατία για πρόεδρο του ΕΣΡ. Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με υπογραμμίσεις για κατάργηση του νόμου Παππά, δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο: «Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.
Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.
Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.
Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

 

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Κουτρομάνος

Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έγινε τον Αύγουστο του 2014.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube