Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα της Ελλάδας, τόνισε μετά το τέλος του χθεσινού Eurogroup ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος έκανε λόγο για εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση του προγράμματος τονίζοντας, ότι η σύντομη ολοκλήρωσή της είναι προς όφελος όλων των πλευρών.Ο κ Ντάισελμπλουμ παρέπεμψε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όταν ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα έχει περισσότερα στοιχεία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους και θα έχουν αξιολογηθεί οι μεταρρυθμίσεις του δεύτερου προγράμματος, οι οποίες είναι σημαντικές και μεταξύ άλλων αφορούν την αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μέτρα το 2017 και το 2018.

Παραλλήλως υποστήριξε, ότι ο Πολ Τόμσεν επανέλαβε, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εξετάσει την συμμετοχή του σε ελληνικό πρόγραμμα.

Την πεποίθησή του, ότι έως το τέλος του έτους μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ενώ επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε, ότι θα παρουσιάσει τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Το χθεσινό Eurogroup ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα για την Ελλάδα και επαναβεβαιώθηκε το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εξεύρεση λύσης στο θέμα του χρέους τον Δεκέμβριο, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα τον καθαρό διάδρομο που αναζητεί. Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι φυσικά και διατυπώθηκαν ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις κατά τη συνεδρίαση.

Εφικτή εξέλιξη η επιτυχία λέει ο Μοσκοβισί

Επίσκεψη στην Αθήνα πριν το τέλος του Νοεμβρίου που θα συμβάλει στην «επιτυχία» των συζητήσεων, ανακοίνωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την είσοδό του στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα σύσταση της κυβέρνησης, ο Γάλλος επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέμεινε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και τον χαρακτήρισε «αξιόπιστο» και «θετικό» συνομιλητή. Επιπλέον, ανέφερε πως στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα θα συναντηθεί με τα νέα μέλη της κυβέρνησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι στην απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου υπάρχει η δέσμευση των εταίρων για συζήτηση της βιωσιμότητας του χρέους πριν από το τέλος του χρόνου, κάτι που όπως είπε μπορεί να γίνει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ήδη υπό εφαρμογή, την ανάκαμψη που δρομολογείται και το χρέος. Ελπίζω πως όλα αυτά θα συζητηθούν πριν το τέλος του έτους», κατέληξε ο ίδιος.

Μόνη παραφωνία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Το πλέον αισιόδοξο στοιχείο από τη χθεσινό Εurogroup είναι ότι παρά τις διαφωνίες το κλίμα σφραγίσθηκε από την πρόθεση όλων των παραγόντων για αναζήτησης συμφωνίας τον επόμενο μήνα.

Οι πάντες γνωρίζουν, ακόμη και οι Γερμανοί, ότι εάν δεν υπάρξει τώρα δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, έστω κι αν τα βασικά μέτρα ληφθούν το 2018 και δεν ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, δεν πρόκειται η οικονομία να ανακάμψει και η χώρα να βγει στις αγορές.

Γνωρίζουν επίσης ότι χωρίς ισχυρή δέσμευση των Ευρωπαίων για το χρέος, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να μπει στο πρόγραμμα. Όλα τα παραπάνω, βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως τις μνημονικές της δεσμεύσεις και προς αυτή τη κατεύθυνση ερμηνεύεται και ο ανασχηματισμός στην Αθήνα.

Η μοναδική αλλά αναμενόμενη παραφωνία χθες ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup και επικαλούμενος τη συμφωνία του περασμένου Μαΐου, δήλωσε ότι η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει το 2018. Δήλωση που βεβαίως δεν εξέπληξε, λόγω εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στη Γερμανία η οποία έχει εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube