Το 2016 ήταν η χρονιά που ίσως σημαδεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη από θανάτους διασήμωνο. Άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, της επιστήμης και του αθλητισμού που άφησαν το στίγμα τους και η απώλειά τους μας βρίσκει φτωχότερους.

Ανήμερα των Θεοφανίων έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που είχε απασχολήσει όσο λίγοι το αστυνομικό, οικονομικό και αθλητικό ρεπορτάζ. Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο γιος του παπά που έγινε άνθρωπος της νύχτας και μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ και πολλών άλλων ομάδων, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών από ανακοπή καρδιάς.

makis psomiadis

Στις 7 Ιανουαρίου, έφυγε η μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Άννα Συνοδινού, σε ηλικία 88 ετών. Η μεγάλη τραγωδός πέθανε σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη, με την υγεία της να έχει επιδεινωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Anna Synodinou

Ήταν 5 Φεβρουαρίου όταν έγινε γνωστή η είδηση πως μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του θεάτρου. Μόλις στα 55 της χρόνια, η Νατάσσα Μανίσαλη έχασε την άνιση μάχη που έδινε από το 2011 με τον καρκίνο.

diasimi pou efigane 1

Κατά γενική ομολογία ο θάνατος που συγκλόνισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο το πανελλήνιο. Όχι μόνο γιατί ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένας από τους πιο ανερχόμενους και αγαπητούς τραγουδιστές. Aλλά κυρίως γιατί ήταν ένας νέος άνθρωπος, αυτοδημιούργητος που έφυγε από τη ζωή βίαια το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στη γέφυρα του παλιού αεροδρομίου.

diasimi pou efigane 2

Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες που γνώρισε η ελληνική τηλεόραση, ο Κώστας Κουτσομύτης πεθαίνει στις 10 Μαρτίου μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεία στο Σισμανόγλειο.

kostas koutsomitis

«Κάτσε καλά Γεράσιμε»… Ο άνθρωπος που "ενέπνευσε" ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα της μαθητιώσας νεολαίας, ο Γεράσιμος Αρσένης, φεύγει από τη ζωή στις 19 Απριλίου σε ηλικία 85 ετών.

arsenis gerasimos

Μια μέρα μετά, έρχεται ακόμη ένας θάνατος: ο Γιάννης Βόγλης αφήνει την τελευταία του πνοή στις 20 Απριλίου. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς που γνώρισε το ελληνικό θέατρο.

diasimi pou efigane 3

Ένας νέος άνθρωπος και ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης. Ο άνθρωπος που έγινε η ψυχή του Gagarin. Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης δεν έμεινε στη «σκιά» του πατέρα του, Χάρρυ Κλυν. Έγραψε τη δική του ιστορία αλλά έφυγε από τη ζωή μόλις στα 49 του χρόνια, νικημένος από τον καρκίνο. Το 1993 ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε το video clip για το εμβληματικό κομμάτι "Δεν Χωράς Πουθενά" του συγκροτήματος Τρύπες.

nikos tiantafilidis

Ο βουλευτής Μαντάς, μέλλων υπουργός Ναυτιλίας (θρυλική ατάκα από την ταινία Τζένη Τζένη) δεν είναι πια εδώ. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ένας από τους ωραιότερους άνδρες του ελληνικού κινηματογράφου, ένας εμβληματικός ζεν πρεμιέ, πέθανε μετά από πολύχρονη μάχη με πολλά προβλήματα υγείας στις 23 Αυγούστου.

diasimi pou efigane 4

Ένας μήνας γεμάτος θρήνο. Στις 3 Σεπτεμβρίου φεύγει από τη ζωή ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα και ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς Θάνος Ανεστόπουλος. Ήταν μόλις 49 ετών και έπασχε από καρκίνο των οστών.

anestopoulos tianos

Μια μέρα μετά έγινε γνωστός ο θάνατος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλλιου, ο οποίος είχε σοκάρει το πανελλήνιο όταν ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο και είχε αποφασίσει να κάνει ευθανασία. Πέθανε στο σπίτι του από υπερβολική δόση ηρεμιστικών.

diasimi pou efigane 5

Ο Λάμπρος Χαβέλας, ο δικός μας Λάμπρος, το πιο φωτεινό χαμόγελο του ρεπορτάζ, χάθηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο σε παράδρομο της Κηφισίας, έπεσε από τη μηχανή του και το χτύπημα στο κεφάλι ήταν μοιραίο.

xavelas lampros

Ο Ταξίαρχος Θεοχάρης ή κατά κόσμον Γιώργος Βασιλείου, μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, πέθανε την 1η Νοεμβρίου.

diasimi pou efigane 6

Ακόμη ένας θάνατος που σόκαρε. Ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ότι έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Βγενόπουλος από ανακοπή καρδιάς. Είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη όχι μόνο με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και την εμπλοκή του στα κοινά του Παναθηναϊκού αλλά και εξαιτίας των «περιπετειών» που είχε με τη δικαιοσύνη.

andreas vgenopoulos

Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου όταν έχασε τον Πρόεδρο της καρδιάς όλων των Ελλήνων. Ο Κωστής Στεφανόπουλος, ένας πολιτικός που είδε τους πολίτες να του γυρνούν την πλάτη πολλές φορές και να τον αγαπούν ίσως όσο κανέναν άλλο όταν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πέθανε σε ηλικία 90 ετών μετά από σύντομη παραμονή στο νοσοκομεία με πνευμονία. Η υγεία του είχε κλονιστεί τα τελευταία χρόνια και είχε απομακρυνθεί από τη δημόσια ζωή.

kostis stebanopoulos

Τέλος, ακόμη ένας σημαντικός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που «έφυγε» μέσα στο 2016. Ο  άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού.

diasimi pou efigane 7

Ο Γιώργος Ξυλούρη, γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης", παρών από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του ΚΟΚΚΙΝΟΥ με την εκπομπή «Αόρατος Θίασος», ο Γιώργης του Ψαρονίκου, Ένα τροχαίο στάθηκε αφορμή να τον αποχωριστούμε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2016

giorgos ksilouris



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube