Κατηγορηματικά αποκλείει τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του εφ΄όλης της ύλης που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, επισημαίνοντας ότι δεν «φοβάται» τις κάλπες αλλά όπως ισχυρίζεται στην παρούσα στιγμή «δεν έχουν νόημα».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον» απαντά ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι το Ταμείο «οφείλει να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το Ελληνικό Σύνταγμα, είναι ξένο και προς τους κανόνες της Δημοκρατίας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Μήνυμα ωστόσο εκπέμπει ο πρωθυπουργός και προς την Ε.Ε σημειώνοντας ότι «και η Ευρώπη όμως οφείλει να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ, και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Και όχι τους πρόσκαιρους πολιτικούς υπολογισμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά».

Προδοσία η έξοδος από το ευρώ

Απαντώντας στην ερώτηση εάν ως κυβέρνηση σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο εξόδου από τη ζώνη του ευρώ ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι μια τέτοια σκέψη «θα ήταν ανοησία ή πραγματική προδοσία. Θα ήταν καταστροφικό για τους εργαζόμενους, που θα έβλεπαν την αγοραστική τους δύναμη και το βιωτικό τους επίπεδο να καταρρέει, αλλά και συνολικά για την οικονομία της χώρας και τη θέση της στον Διεθνή καταμερισμό εργασίας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την αρχή της, σημειώνει πως «αν τα μισά απ΄ όσα κάναμε εμείς τα επιχειρούσε ο Γ. Παπανδρέου το 2010, η χώρα θα είχε γλυτώσει τη λεηλασία του 25% του Εθνικού της πλούτου. Τότε που οι γερμανικές -γαλλικές τράπεζες ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα και οι ελληνικές τράπεζες είχαν 2πλάσια κεφάλαια».

Δεν ανησυχούμε για τις δημοσκοπήσεις – Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Σε ερώτηση για τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ο κ. Τσίπρας δηλώνει «δεν ανησυχεί». Όπως αναφέρει «πάντα ήμασταν πίσω στις δημοσκοπήσεις αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε. Άλλωστε όταν στο τέλος της τετραετίας έρθει η ώρα της κάλπης οι πολίτες θα μας κρίνουν για το έργο που έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν ανησυχούμε λοιπόν».

Πυρά κατά Μητσοτάκη – Κρύβεται και αντιπολιτεύεται μέσω Instagram

Εκτιμά μάλιστα ότι ούτε η Ν.Δ «βγάζει κάποια αυτοπεποίθηση για τις δημοσκοπήσεις» ενώ καταφέρεται εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Δεν έχει κάνει ούτε μια ερώτηση για την ώρα του πρωθυπουργού. Προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram. Προφανώς κάτι περισσότερο θα ξέρει από αυτά που επικαλούνται σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ: Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη

Σε ερώτηση εάν τελικά η κυβέρνηση καταφέρει να «χτυπήσει» της διαπλοκή ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη εναντίον της διαπλοκής και της διαφοράς είναι διαρκής και αποτελεί μόνιμη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Διότι είναι αυτό το σύστημα των ειδικών και προνομιακών σχέσεων μεταξύ της πολιτικής εξουσίας, των τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης που ευθύνεται για πολλές από τις παθογένειες της χώρας, για το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε στο χείλος του γκρεμνού και της χρεοκοπίας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο πόρισμα της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι «η εξεταστική επιτροπή ήταν ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της διαρκούς μάχης και δεν συμφωνώ μαζί σας ότι δεν ανέδειξε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Αντίθετα κατά τις εργασίες της αλλά και στο πόρισμά της αναδεικνύονται τεράστιες ευθύνες τόσο της Ν.Δ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις δικές τους δανειοδοτήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ, όσο και για τα αστρονομικά ποσά που έχουν δανειστεί οι επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η επιτροπή «επέβαλε ξανά την κανονικότητα και τη νομιμότητα στο πεδίο της χρηματοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ. Δεκάδες δάνεια καταγγέλθηκαν ενώ σωρεία παράνομων πράξεων ήρθαν στο φως. Η μάχη συνεχίζεται και το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που δέχεται από μερίδα του Τύπου πρωθυπουργός σημειώνει: «Δεν με ενοχλεί η κριτική των εφημερίδων, Περισσότερο με ενοχλεί που πολλοί συνάδελφοί σας (σ.σ δημοσιογράφοι) στο όνομα μιας στενής συντεχνιακής προσέγγισης, δεν κατανοούν ότι άλλο η ελευθερία του Τύπου και άλλο η ασυδοσία της διαπλοκής».

Κυπριακό: Δεν υπάρχει σήμερα έδαφος για λύση

Για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός εκτιμά, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών, ότι «δεν υπάρχει σήμερα έδαφος για λύση». Δηλώνει, ωστόσο, έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών «εάν διαφανεί ότι υπάρχει έδαφος». Και μάλιστα, όπως επισημαίνει, «χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας, αλλά και χωρίς φοβικότητα και υπεκφυγές».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube