«Μια πρωτη μικρη νίκη. ΤΑ ΝΕΑ αυριο παλι στα περιπτερα. Η δικαστικη αποφαση μας δινει οξυγονο», σχολίασε στον τοίχο του στο facebook ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας.

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση μεταρρύθμισης των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με την οποία ζητούσαν την ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού για την έκδοση των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και Το Βήμα και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Με την απόφαση αυτή, παγώνουν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία είχαν ζητήσει οι τράπεζες και έτσι αποδεσμεύεται ένας λογαριασμός, απ’ όπου θα πληρώνονται οι δαπάνες για την έκδοση των εφημερίδων και των ιστοσελίδων του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την απόφαση δικαστού Προέδρου Πρωτοδικών Βασιλικής Μπάστα, το δικαστήριο «μεταρρυθμίζει εν μέρει, προσωρινά μέχρι τη συζήτηση της από 1.2.2017 και με αριθμ. εκθ. καταθ. 504344/344/2017 αιτήσεως κατ’ άρθρο 68 επ. Ν.4307/2014 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά την ορισθείσα δικάσιμο της 3 Μαρτίου 2017 και υπό τον όρο συζήτησής της τότε (…).

Αναστέλλει τις έννομες συνέπειες των από 24.11.2014 και 22.9.2016 δύο «Συμβάσεων Παροχής Ενεχύρου – Εκχωρήσεως Απαιτήσεων», καθώς και των συμφωνιών ενεχύρασης – δέσμευσης του υπ’ αριθ. (…) τραπεζικού λογαριασμού της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη [ΔΟΛ} ΑΕ» (…)

Διατάσσει την αποδέσμευση του ως άνω τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου κάθε κατατεθησόμενο από την έκδοση της παρούσας κι εφεξής σε αυτόν ποσό είτε από την εταιρεία «ΑΡΓΟΣ Α.Ε.» είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη [ΔΟΛ] ΑΕ» να διατίθενται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικώς και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτή.

Απαγορεύει την επιβολή οιουδήποτε βάρους, δέσμευσης ή κατάσχεσης από τρίτους επί των κατατεθησομένων στον ως άνω λογαριασμό ποσών, καθώς και επί τους υπολοίπου αυτού».

Για ανάσα ελπίδας, έκανε λόγο ο εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου και επεσήμανε ότι, «μέσα στο ζοφερό κλίμα που υπάρχει, η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μεταρρυθμίζει τα προηγούμενα προληπτικά μέτρα που είχαν ζητήσει οι 4 συστημικές τράπεζες της χώρας και αποδεσμεύει ένα λογαριασμό, όπου θα μπορούν να εισπράττονται και διαφημίσεις και να καταβάλλεται και μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων, αναμφισβήτητα είναι μία θετική εξέλιξη, έως τις 3 Μαρτίου, που θα συζητηθεί η κυρίως αίτηση».

Ανοίγει δρόμος για εξελίξεις και στο Mega

Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι, η απόφαση δείχνει και ένα δρόμο για τις εξελίξεις στο MEGA με την έννοια ότι, «η ελληνική Δικαιοσύνη, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο, που θέτει ο νόμος για τις εξυγιάνσεις εν λειτουργία, συμμερίζεται και σέβεται την ύστατη δυνατότητα που υπάρχει, να διασωθούν περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία τους έστω και με οριακό τρόπο».

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Λίγο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την αρχική απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει: «Tα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς.
Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ έγιναν σκληρές αναφορές από τον Τύπο, σε βάρος του δικαστή που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή. Έγινε αναφορά σε «δικαστική απόφαση που πλήττει την Δημοκρατία», σε «δικαστή που φοβάται μήπως κατηγορηθεί ότι βλάπτει τις τράπεζες» σε «ακατανόητη απόφαση» που λέει στους εργαζόμενους «κόψτε τον λαιμό σας»» σημειώνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Η ΕΔΕ αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερα κομβικό ρόλο που έχουν τα Μέσα Ενημέρωσης στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και το «κλείσιμο» μιας εφημερίδας ή άλλου Μέσου Ενημέρωσης περιορίζει την αναγκαία κριτική και τον έλεγχο των κρατικών εξουσιών και αφήνει σ’ αυτές μεγαλύτερο περιθώριο αυθαιρεσίας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΕΔΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην εργασία και να διεκδικούν τις μισθολογικές τους απαιτήσεις».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Θα πρέπει ωστόσο να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος του δικαστή είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube