Την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που  βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ειδικών, οφείλεται στο ότι πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

«Μας έχει βάλει σε σκέψεις. Αν ισχύει αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο που αξίζει να το δούμε» είπε ο κ. Μαμαγκάκης, επιβεβαιώνοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η παραμονή του τροπικού ζώου εντός της λίμνης.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους ειδικούς οι οποίοι και θα έχουν τον τελευταίο λόγο και πως σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι εντελώς ελεύθερος, αλλά θα περιοριστεί σε χώρο εντός της λίμνης.

Στο μεταξύ, ξεκινά σήμερα η επιχείρηση αιχμαλωσίας του κροκοδείλου με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ και ειδικού ερπετολόγου. Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη, για την προετοιμασία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σήφης άνηκε σε έναν Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, γύρω στα 45, ο οποίος τον αγόρασε όταν ήταν μικρό κροκοδειλάκι για να τον χρησιμοποιήσει ως «ατραξιόν» σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά που διέθετε. Ο δικός του κροκόδειλος έχει χαθεί από τα μάτια των συντοπιτών του εδώ και ένα περίπου χρόνο, όσο δηλαδή πιστεύεται πως βρίσκεται και ο Σήφης στη λίμνη. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άντρας είναι λίγο... εκκεντρικός στην εμφάνισή του, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνήθιζε να ανοίγει και να κλείνει νυχτερινά μαγαζιά σε τακτικές περιόδους. Την υπόθεσή του, σε κάθε περίπτωση, ερευνά η αστυνομία.

Ωστόσο, η αστυνομία ερευνά και την υπόθεση ενός νεαρού που είχε στην κατοχή του έναν κροκόδειλο, τον οποίο μάλιστα αγόρασε πριν από πέντε χρόνια (όσο ακριβώς χρονών πιστεύεται πως είναι και ο Σήφης). Ο νεαρός ζει σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει στο «μεγάλωμα» του ζώου που αγόρασε ως... κατοικίδιο, δυσκολευόταν να τον ταΐσει, αλλά και να του αλλάξει νερό, καθώς το ζώο όσο κι αν περνούσαν τα χρόνια δεν έλεγε να... εξημερωθεί. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο εν λόγω νεαρός, είπε στην αστυνομία πως ο κροκόδειλος που είχε στην κατοχή του δεν ζει πλέον...

Ο αποχαιρετισμος του Σήφη Κροκοδειλάκη, απο τον Κιγκ

korkodilakias

Στούς Ποταμούς μία γιαγιά , κατέβηκε στό Φράγμα.
Να δεί τόν Σήφη από κοντά, κι όχι γιά άλλο πράγμα.
Επήρε καί γιά συντροφιά , ένα μικιό κατσούλι,
Κι εστάθηκε χασκούμενη στό κάτω τό πεζούλι.
Τόν Σήφη μέσα στά νερά, τόν είδενε να πλέει,
Μα μ'ένα στόμα διάπλατο τσή σίμωσε, καί λέει:

Γιαγιάκα μου γιαγιάκα μου, γιάντα φορείς τσεμπέρι?
Κατσούνα είναι πού βαστάς, θειαδακι μου στό χέρι?
Κι έφερες μέ τόν κάτη σου , μαζύ  για να με δείρει;
Μιά σαγονιά αγιάτρευτη , θα πάρει να γιαγείρει!
Για ξενομπάτη μέ περνάς,και δέ μ'αποχερίζεις ;
Αλλους κροκόδειλους κατές χρόνια νά τσί ταΐζεις!!!

Εγώ πού λές θειαδάκι μου , είμ'από  ξένο τόπο,
Μ'αμολάραν επαδά,  χέρια κακών ανθρώπω...
Όμως δέν είμαι ερπετό, καί γροίκα ένα λόγο...
μού'παν πως θά'ρθουν τα ΕΚΑΜ, μαζύ μ'ερπετολόγο....
Μα πές μου αλήθεια ; φαίνομαι ; γιά Ερπετό περνιέμαι;
Κι ούλοι εφαωθήκανε ! Οχι πώς τό παινιέμαι...
καί στένουν επιχείρηση, μέ δίχτυα καί παγίδες,
τάχα μου γιατί έφαγα κι εγώ πεντέ-εξι γίδες...
Ε!!! Πές μου, κι ήντα νά 'τρωγα ; Ν'αφήσουνε τά σάπια...
Κι εγώ ζωάκι τού Θεού, είμαι όπως κι η πάπια...
Εγώ σέ βάνω μάρτυρα, εις τού Θεού τήν Δίκη.
Είδες με εσύ θειαδάκι μου , στό στόμα μέ κατσίκι;;
Ούτε κι εσένα έφαγα , ούτε καί τό γατί σου !
Κι αν δεν τό πείς να ντρέπεσαι κι εσύ κι απατή σου!

Εγώ δεν φεύγω από παέ, ρούπι δέν τό κουνάω.
Κι αν φύγω , θά μ'αναζητάς στά ξένα πού θά πάω..
Σήφη με λένε ! Ξέχασα να συστηθώ γιαγιάκα !
Κι επά μέ παρατήσανε τά χέρια ενός βλάκα !!

    
Σήφη , εσείς με βγάλατε! Καλλιά μού πάει  ΑΚΗΣ !!
Κι είναι υποκοριστικό, απ'τό Κροκοδειλ -ΑΚΗΣ.....
 
Κιγκ



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube