Σε ρυθμούς βουλευτικών εκλογών σήμερα η Ολλανδία καθώς οι πολίτες στη χώρα της τουλίπας προσέρχονται σήμερα έως τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας στις κάλπες για να αναδείξουν τον νικητή από την διπλωματική κόντρα της Ολλανδίας με τον Ερντογάν.

Ο Φιλελεύθερος πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε που διεκδικεί μία τρίτη θητεία ή ο σταρ της ολλανδικής Ακροδεξιάς, Γκέερτ Βιλντερς θα είναι ο νικητής; Το μόνο σίγουρο είναι πως, ρυθμιστής των ολλανδικών εκλογών θα είναι το κόμμα των Πρασίνων το οποίο αναμένεται να αποσπάσει την τρίτη θέση.

Η ψηφοφορία διεξάγεται από το πρωί χωρίς προβλήματα, με τα 12,9 εκατομμύρια των Ολλανδών να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο πρώτο crash test για την Ακροδεξιά στην Ευρώπη, στον απόηχο της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την Άγκυρα και την ηγεσία της Τουρκίας. Το μπαράζ δηλώσεων και απαντήσεων τόσο από τον Ταγίπ Ερντογάν όσο και από τον Μαρκ Ρούτε, φαίνεται να ενισχύει τον Φιλελεύθερο πρωθυπουργό, ο οποίος ύψωσε ανάστημα στην προεκλογική εκστρατεία διατυμπανίζοντας πως η χώρα του δεν δέχεται εκβιασμούς από την Άγκυρα.

Λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, δύο δημοσκοπήσεις έδειχναν αποδυναμωμένο το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας του Βίλντερς κατατάσσοντάς το στην τρίτη (20 έδρες) και στην πέμπτη θέση (16 έδρες) αντίστοιχα, ενώ το κόμμα του Μαρκ Ρούτε ενισχύεται κατακτώντας 29 έδρες.

Σε περίπτωση που πέσουν έξω οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και επικρατήσει η Ακροδεξιά, μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, μια νίκη του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) αναμένεται να ενισχύσει τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη με πρώτη και καλύτερη την ηγέτιδα του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου", Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων θα γίνει στις 23 Απριλίου.Ακολουθεί η Γερμανία με το ευρωσκεπικιστικό κόμμα AfD να διεκδικεί την τρίτη θέση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Διατυμπανίζοντας ότι στόχος του είναι να αποτρέψει την ισλαμοποίηση της Ολλανδίας, ο σταρ της Ακροδεξιάς, Γκέερτ Βίλντερς υιοθετεί ακραίες απόψεις χαρακτηρίζοντας Ολλανδούς μαροκινής καταγωγής "αποβράσματα". Το κόμμα του υπόσχεται, μεταξύ άλλων, κλείσιμο των τζαμιών και των ισλαμικών σχολείων, την απαγόρευση πώλησης του Κορανίου και την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα.Επίσης τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ολλανδίας από την Ε.Ε και το σφράγισμα των συνόρων.

Μετεκλογικά σενάρια

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση με το κεντροδεξιό κόμμα του νυν πρωθυπουργού Ρούτε. Ωστόσο τα κύρια κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς, όπως οι Εργατικοί και οι Χριστιανοδημοκράτες είναι πρόθυμα να πάρουν μέρος σε μια κυβέρνηση, με τους Πρασίνους να παίξουν τον ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων. Οι δημοσκοπήσεις – αν επιβεβαιωθούν – δείχνουν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα κόμματα προκειμένου να υπάρξει ένα βιώσιμο σχήμα. Κατά μέσο όρο, απαιτούνται τρεις μήνες για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης στην Ολλανδία. Όμως, κανένα κόμμα δεν τείνει χείρα φιλίας στον Βίλντερς. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ένας πιθανός συνασπισμός είναι η συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών (D66), των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων.Το οικολογικό κόμμα ενισχύεται σημαντικά με τον επικεφαλής του, Γέσε Κλάβερ, με ρίζες από το Μαρόκο και την Ινδονησία, να έχει απήχηση στους νέους σε ηλικία ψηφοφόρους.

Από την κάλπη των Ολλανδών που μοιάζει με σκουπιδοτενεκέ αναμένεται να αναδειχθούν έξι κόμματα τα οποία θα κερδίσουν τις περισσότερες έδρες.

Τουλάχιστον πέντε από αυτά θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ολλανδία.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, αποκλείει την πιθανότητα συνεργασίας με το εθνικιστικό κόμμα PVV του Γκέερτ Βίλντερς, κατά συνέπεια, αμέσως το τέλος της ψηφοφορίας, ξεκινά ένα σκληρό πόκερ μετεκλογικών συνεργασιών.

Τα έξι κόμματα που αναμένεται να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες στις εκλογές:

Το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD)
Το VVD είναι το κόμμα του κυβερνώντος πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.
Κέρδισε 40 έδρες στις εκλογές του 2012 και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, αν και με λιγότερες έδρες (μάξιμουμ 27 έδρες).

Το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV)
Ο Γκέερτ Βίλντερς , η διχαστική μορφή στην κορυφή αυτού του αντιμεταναστευτικού ευρωσκεπτιστικού κόμματος, έχει οδηγήσεις τις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες και θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο. Ωστόσο, η τάση αυτή έχει αντιστραφεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Το Εργατικό Κόμμα (PvdA)
Το Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον Λοντεβίκ Άσκερ, είχε κερδίσει τη δεύτερη θέση σε έδρες στις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι πιθανό να κατακτήσει περισσότερες έδρες σήμερα. Το κόμμα έχει επικριθεί έντονα για την υποστήριξή των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Η χριστιανική Ένωση (CDA)
Ο Σίμπραντ βαν Χέρσμα Μπούμα είναι επικεφαλής σε ένα από τα πιο συντηρητικά ολλανδικά κόμματα, το CDA. Ιστορικά πολύ θρησκευτικό και κοινωνικά συντηρητικό, το κόμμα έχει γίνει πιο κοσμικό τα τελευταία χρόνια.

Το D66
Ο Αλεξάντερ Πέχτολντ οδηγεί το προοδευτικό και φιλοευρωπαϊκό D66 , το Δημοκρατικό Κόμμα που ιδρύθηκε το 1966. Μία από τις πολιτικές του κόμματος είναι η νομιμοποίηση της παραγωγής ζιζανίων.

Η Αριστερά των Πρασίνων
Ο Τζέσι Κλάβερ, που ηγείται των Πρασίνων, είναι ο νεότερος αρχηγός κόμματος σε ηλικία μόλις 30 ετών. Το κόμμα του αγωνίζεται για ένα θέμα του «ήρθε η ώρα για αλλαγή», το οποίο έχει επιστήσει την υποστήριξη κυρίως από τους νεότερους ψηφοφόρους.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube