Σοκαρει η κατάθεση της 22χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα βασανισμού και βιασμού στη Δάφνη, ενώ ο 52χρονος θα περάσει σήμερα την πόρτα του ανακριτή.

22χρονη Δάφνη καθάριζα σπίτι 100 ευρώ συγκεκριμένο φόρεμα 1

22χρονη Δάφνη καθάριζα σπίτι 100 ευρώ συγκεκριμένο φόρεμα 2

22χρονη Δάφνη καθάριζα σπίτι 100 ευρώ συγκεκριμένο φόρεμα 3

«Μου είπε ότι ήταν σχεδόν τυφλός και γι' αυτό μου ζήτησε όταν πηγαίνω να κάνω δουλειές να φοράω ένα στράπλες ασπρόμαυρο φόρεμα υποτίθεται από ειδικό ύφασμα για να αντιλαμβάνεται την κίνησή μου μέσα στο χώρο», είπε η κοπέλα στην κατάθεσή της. «Πήγα στο σπίτι του για να του ζητήσω τα 100 ευρώ που μου χρωστούσε. Μου είπε "καθάρισε το σπίτι και θα σου τα δώσω". Κάποια στιγμή, ενώ ήμουν στην κουζίνα, έπεσε πάνω μου και μου έβαλε μια πετσέτα στο πρόσωπο. Προσπάθησα να αντισταθώ αλλά είναι υπέρβαρος και δεν τα κατάφερα. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ξύπνησα ήμουν δεμένη. Φώναζα "βοήθεια" και μου έλεγε "σκάσε πουτ@ν@. Αυτό συνέβη πολλές φορές, έχανα τις αισθήσεις μου και όταν συνερχόμουν και φώναζα βοήθεια, αυτός με έβριζε. Θυμάμαι κάποια στιγμή όταν συνήλθα αυτός ήταν πάνω μου και αγκομαχούσε».

«Φορούσε γυαλιά με κάμερα και τα κατέγραφε όλα»


Ενα τατουάζ στο στήθος της, στο ύψος της καρδιάς, με ένα βέλος να τρυπάει δύο καρδιές και γραμμένα με λατινικά στοιχεία τα ονόματα «PANAGIOTIS» και «JOANNA» τής θυμίζει τη σχέση εννέα ετών που διατηρούσε με τον 52χρονο από τη Δάφνη, που κατηγορείται ότι βίασε την 22χρονη φοιτήτρια. Η 47χρονη Ιωάννα, πρώην σύντροφος του συλληφθέντος, μιλώντας αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» δηλώνει σοκαρισμένη από την υπόθεση, αναφέρεται στο πρόβλημα της υγείας του πρώην αγαπημένου της, στη σχέση του με τους υπολογιστές που ήταν και η δουλειά του, ενώ αποκαλύπτει ότι ο πρώην αγαπημένος της φορούσε γυαλιά πάνω στα οποία είχε τοποθετήσει μια κάμερα και τα κατέγραφε όλα.

Ο Παναγιώτης και η Ιωάννα συνήψαν σχέση το 2005. Ουσιαστικά η Ιωάννα έκλεψε τον άνδρα της κολλητής της φίλης, με την οποία ήταν παντρεμένος. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Μετά άρχισαν οι τριβές, που οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι ο σύντροφός της δεν δούλευε. Το 2014 χώρισαν, ενώ για τελευταία φορά τον είδε πριν από έναν χρόνο. Υποστηρίζει ότι έμαθε για τη σύλληψή του από φίλους και συναδέλφους της, ενώ σοκαρίστηκε όταν διάβασε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης.

- Διατηρούσατε δεσμό εννέα χρόνια με τον άνδρα από τη Δάφνη που κατηγορείται ότι βίασε την 22χρονη φοιτήτρια. Πώς μάθατε την είδηση; Με πήρε από το σπίτι ο νυν σύντροφός μου και άκουσε ότι κάτι έγινε εδώ στη Δάφνη. Οταν πήγα στη δουλειά, με ρώτησε ένας συνάδελφος αν το άκουσα και του είπα «ναι», και μου λέει «μου ήρθε στον νου ότι ήταν το συγκεκριμένο άτομο». Και του λέω: «Ασε τις πλάκες πρωί πρωί». Από την περιγραφή μού είπαν ότι ήταν υπέρβαρος, ότι έχει πρόβλημα με την όραση, και για τα κομπιούτερ. Μετά με πήρε και ένα συγγενικό μου πρόσωπο. Οταν είδα τη διεύθυνση, το κατάλαβα. Επεσα από τα σύννεφα. Οταν είδα στις ειδήσεις το σπίτι, διότι γνωρίζω πού έμενε, κατάλαβα ότι όντως ήταν ο ίδιος.

- Τι πέρασε από το μυαλό σας, πώς αντιδράσατε; Ενας άνθρωπος με τον οποίο ήσασταν εννέα χρόνια μαζί εμφανίζεται να έκανε μια τόσο αποτρόπαια πράξη. Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση; Σοκαριστήκατε; Οταν το άκουσα, σοκαρίστηκα. Εννιά χρόνια που ήμασταν μαζί δεν μου είχε δείξει ποτέ τέτοια συμπεριφορά.

- Εχετε κι εσείς παιδιά. Είχε ασκήσει ποτέ σωματική ή ψυχολογική βία στα παιδιά σας; Ποτέ, ποτέ. Μόνο την τελευταία φορά προτού φύγει, τσακωθήκαμε και πιαστήκαμε στα χέρια.

- Παίξατε ξύλο δηλαδή; Εγώ του όρμησα. Τσακωθήκαμε και μετά από μερικές ημέρες έφυγε και πήρε και κάποια πράγματα που είχα πληρώσει εγώ. Του έκανα και καταγγελία.

- Με τον συγκεκριμένο άνδρα πώς γνωριστήκατε και πότε; Τον ήξερα γιατί ήταν παντρεμένος με μια παιδική μου φίλη, από το '90κάτι, δεν θυμάμαι ακριβώς. Οταν ήρθαμε Ελλάδα, ξαναβρεθήκαμε το 2003, διότι εγώ έμενα στο εξωτερικό. Και κάποια στιγμή είχαμε πιάσει πάλι φιλίες και εντελώς ξαφνικά τον «έκλεψα» από τη φίλη μου. Με τη φίλη μου ήταν παντρεμένοι. Ηταν 10-15 χρόνια μαζί, δεν είχαν παιδιά. Με τον Παναγιώτη τα φτιάξαμε το 2005. Μείναμε μαζί, όχι μόνο σε αυτό το σπίτι όπου βρισκόμαστε τώρα, έχουμε κάνει δυο-τρεις μετακομίσεις. Δούλευε με συμβάσεις στον Δήμο Δάφνης, αλλά έφτιαχνε και κομπιούτερ στο σπίτι. Δούλευε και σε κάποιες άλλες εταιρείες σποραδικά. Εγώ τότε έπαιρνα καλά λεφτά, αλλά όταν έγιναν οι μειώσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Πάνω σε αυτό τσακωνόμασταν πιο πολύ.

- Οπότε το οικονομικό, το γεγονός ότι δεν πρόσφερε στο σπίτι όπως εσείς, ήταν ένας λόγος τσακωμού. Ο μόνος λόγος τσακωμού.
Ο συλληφθείς δηλώνει ΑΜΕΑ, υποστηρίζει ότι είναι τυφλός σε ποσοστό 95%. Η πρώην σύντροφός του επιβεβαιώνει το πρόβλημα της υγείας του. Οπως λέει, γεννήθηκε τυφλός από το ένα μάτι, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια απώλεσε σε μεγάλο βαθμό την όραση και από το άλλο μάτι.

- Ο άνθρωπος αυτός εμφανίζεται να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην όραση. Ισχύει αυτό, είναι τυφλός; Τι ακριβώς συμβαίνει; Στο ένα μάτι είχε πρόβλημα εκ γενετής. Στο άλλο έπαθε κάποια στιγμή κάτι σαν αιμάτωμα και πήγαινε στο Οφθαλμιατρικό και έκανε ενέσεις γιατί μάζευε υγρό.

- Πότε εμφάνισε το πρόβλημα στο άλλο μάτι; Περίπου έναν χρόνο πριν χωρίσουμε. Το 2013 πρέπει να ήταν.

- Πώς το απέκτησε αυτό το πρόβλημα; Του έσπασε ένα αγγείο στο μάτι.

- Απώλεσε εντελώς την όρασή του από το άλλο μάτι ή απλώς σε μεγάλο βαθμό; Εβλεπε σκιές, ξεχώριζε χρώματα; Οταν τα χαλάσαμε, έβλεπε θαμπά, θολά.

- Από κοντά αναγνώριζε πρόσωπα, έβλεπε σκιές; Αυτό με τις σκιές το απέκτησε όταν χειροτέρεψε η κατάστασή του, διότι και η θεραπεία που έκανε με τις ενέσεις τον βοηθούσε για κάποιο διάστημα, αλλά μετά ξαναμάζευε υγρό το μάτι. Μετά, λοιπόν, πήγε και πήρε την αναπηρική σύνταξη. Ετσι μου έχει πει.

- Οταν απέκτησε το πρόβλημα και στο άλλο μάτι, περίπου έναν χρόνο πριν χωρίσετε, άλλαξε η συμπεριφορά του; Η ψυχολογία του έπεσε, έγινε πιο συγκρουσιακός, πιο αντιδραστικός; Οχι, όχι. Συνέχιζε να κάνει ό,τι έκανε. Δεν έδειχνε πιο βίαιος, ούτε φώναζε, ούτε τσακωνόμασταν περισσότερο.

- Ενας άνθρωπος που έχει σοβαρό πρόβλημα στην όραση πώς ακριβώς δουλεύει με τους υπολογιστές; Τους έφτιαχνε, αλλά όταν χειροτέρεψε το πρόβλημα με τα μάτια του δεν μπορούσε. Επαιζε τα παιχνίδια του, τα είχε φτιάξει σε μεγέθυνση για να βλέπει καλύτερα, φόραγε γυαλιά. Το ένα μάτι που δεν έβλεπε καθόλου ήταν θολό και είχε πιο μεγάλο βαθμό στο άλλο μάτι για να βλέπει καλύτερα. Μπορούσε να στείλει μηνύματα με μεγάλα γράμματα.

- Οσο καιρό ήσασταν μαζί, είχε βάλει κάμερες στο σπίτι για λόγους ασφαλείας ή για άλλον λόγο; Γιατί μάθαμε ότι είχε τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι όπου έγιναν όσα έγιναν. Ποτέ, ποτέ. Ομως, κάποια στιγμή είχα πάει να του ζητήσω μια βοήθεια και είδα ότι φόραγε γυαλιά που έχουν κάμερα στη μέση. Μάλιστα, επειδή βριστήκαμε, μου λέει: «Τα καταγράφω όλα στην κάμερα». Εγώ ήμουν έξω από την πόρτα και εκείνος μέσα, δεν μου άνοιγε. Και μου λέει: «Πρόσεχε γιατί τα καταγράφω όλα». Νευρίασα εγώ και του λέω «αφού τα καταγράφεις όλα, κατάγραψε κι αυτό», και του έκανα μια χυδαία χειρονομία.

- Γιατί τα φόραγε; Αυτά τα γυαλιά, απ’ ό,τι μου είπε, είναι ειδικά και συνδέονται με τα μάτια και με ένα πρόγραμμα στο κομπιούτερ που μεταφέρει τις σκιές και τα διάφορα χρώματα σε πιο συγκεκριμένο σχέδιο στον εγκέφαλο, δηλαδή βλέπει αυτόν που κοιτάει κάπως πιο καθαρά.

- Είχατε πάει σε αυτό το σπίτι μετά τον χωρισμό σας; Ναι, δυο-τρεις φορές είχα πάει.

- Γνωρίζατε αν πήγαινε στο σπίτι του κάποια κοπέλα για να τον βοηθήσει; Παλιά είχε μια κυρία ηλικιωμένη που του καθάριζε, πρέπει να ήταν ξένη. Δεν την ήξερα την άλλη κοπέλα, τη φοιτήτρια. Στεναχωριέμαι πολύ για το κορίτσι, δεν το ξέρω, δεν το έχω γνωρίσει. Ακουσα τα χίλια μύρια ότι του έκανε. Ξέρω ότι είναι σοκαριστικό, θα χρειαστεί πολλή βοήθεια αυτή η κοπέλα. Δεν θα ήθελα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να ευχηθώ τέτοιο πράγμα.

Το τατουάζ στο στήθος

- Εχετε ένα τατουάζ στο στήθος σας με καρδιές και τα ονόματά σας. Πότε το κάνατε; Το 2005, όταν γνωριστήκαμε.

- Ηταν τόσο έντονα τα συναισθήματα, νομίζατε ότι είχατε βρει τον άνδρα της ζωής σας; Δεν μπορώ να πω ότι γνώρισα τον άνδρα της ζωής μου.

- Πώς αισθάνεστε σήμερα με όλα αυτά που ακούτε ότι έχουν γίνει; Αν μπορούσατε, θα το σβήνατε αυτό το τατουάζ; Φαντάζομαι ότι από την καρδιά σας τον έχετε σβήσει. Από την καρδιά μου αν πω ότι τον αγαπώ, θα πω ψέματα. Τον λυπάμαι, τον πονάω, μην ξεχνάτε είναι εννέα χρόνια. Το τατουάζ το κράτησα διότι ήταν μέρος της ζωής μου, δεν μπορούσα να σβήσω ένα μέρος της ζωής μου, όλα μου τα τατουάζ σημαίνουν κάτι για μένα.

Η περιγραφή-σοκ των αστυνομικών
«Ηταν δεμένη πισθάγκωνα, κακοποιημένη και φιμωμένη»

Με περιγραφές που προκαλούν ανατριχίλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεδίπλωσαν στις καταθέσεις τους όλα όσα αντίκρισαν στο υπόγειο του τρόμου στη Δάφνη, όπου για περισσότερες από 24 ώρες ο 52χρονος «τυφλός» βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά την 22χρονη κοπέλα. Το συγκλονιστικότερο είναι ότι οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι το κορίτσι θα βασανιζόταν μέχρι θανάτου από το αρρωστημένο μυαλό που είχε μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο της φρίκης, έχοντας μάλιστα φτιάξει και ειδική κατασκευή με γυαλιά-μικροκάμερες για να αποτυπώνει ψηφιακά την κτηνωδία του. Στο διαβιβαστικό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δάφνης και Ζωγράφου αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αναφέρουν χαρακτηριστικά πώς βρήκαν την άτυχη κοπέλα σπάζοντας την πόρτα με σφυρί και μπαίνοντας στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Οθωνος: «Δεμένη πισθάγκωνα, με ιμάντα περασμένο στη μέση της με ειδικές προσαρμογές στο πίσω μέρος, μισόγυμνη χωρίς εσώρουχα σε ημίδιπλο μεταλλικό κρεβάτι σε υπνοδωμάτιο, φιμωμένη με μονωτική ταινία, με τα κάτω άκρα δεμένα από τον αστράγαλο, με ιμάντα το καθένα δεμένο στο μεταλλικό πλαίσιο του προσκέφαλου του κρεβατιού και με τα μάτια καλυμμένα με μαύρη μάσκα. Ηταν εξαιρετικά κακοποιημένη με αιματώματα στο πρόσωπο και σημάδια στους καρπούς από τα δεσμά και τη μεγάλη χρονική διάρκεια που ήταν στην κατάσταση αυτή». Σε ό,τι έχει να κάνει με τον χώρο αναφέρουν: «Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ομοιώματα ανδρικού μορίου, ένας υπολογιστής με μεγάλη οθόνη τροποποιημένος με πολλά παρελκόμενα, κάμερες, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους με μεγάλη καλωδίωση κ.λπ. Ειδικά γυαλιά με μικροκάμερα και κάρτες μνήμης στον σκελετό, μία φιάλη με ύποπτη υγρή ουσία καθώς επίσης και τα ενδύματα της παθούσας και το κινητό της τηλέφωνο με την μπαταρία βγαλμένη. Ο δράστης βρέθηκε ημίγυμνος, ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στην υπηρεσία μας όπου εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του».

Προμελετημένα τα διεστραμμένα μαρτύρια της φοιτήτριας

Σοκ σε όλη την Ελλάδα - Ο σαδιστής της Δάφνης και τι υπέστη η 22χρονη στο «κελί» της διαστροφής του - Εκανε στην άτυχη κοπέλα όσα έγραφε από το Ιντερνετ στον υπολογιστή του - Ολα όσα συνέβησαν στο υπόγειο κολαστήριο - Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι στο τέλος θα τη σκότωνε

Ενα ημιυπόγειο στην οδό Οθωνος στη Δάφνη. Με την πόρτα πάντα κλειστή και τα παράθυρα ψυχής του 52χρονου κατοίκου της, Π.Κ., ορθάνοιχτα στην παράνοια.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube