Σαν δεύτερο ωστικό κύμα μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν οι προηγούμενες αποκαλύψεις από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη έρχονται τα παραλειπόμενα της ιστορίας. Ωστόσο αυτά, τα λεγόμενα «παραπολιτικά», έχουν εξίσου μεγάλη βαρύτητα με όλα όσα έχουν ήδη έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα, χάρη στις μαρτυρίες που περιέχει το χρονικό του πρώην ΥΠΟΙΚ με τίτλο «Adults in the Room». 
Μερικές ώρες πριν ανακοινωθεί επίσημα η σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης, στο τέλος Ιανουαρίου 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης μαθαίνει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα συμπεριλαμβανόταν σε αυτήν. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα αναλάμβανε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
Ο Γ. Βαρουφάκης καλεί αμέσως τον Τσίπρα για εξηγήσεις. «Γιάνη, ο Ευκλείδης μού μίλησε άσχημα. Χέσ’ τον! [σ.σ.: Ελεύθερη και πολύ πιο κόσμια απόδοση της έκφρασης «Sod him!»] Αφησέ τον να βολοδέρνει στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού. Τότε ο Γ. Βαρουφάκης είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η ανάθεση του υπουργείου Ενέργειας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη αντί για τον Τσακαλώτο ήταν ένα τεράστιο σφάλμα. «Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση, και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο», είπε ο Τσίπρας, «για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απέξω”. Εάν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου. Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα». 
Κατόπιν, όταν ο Βαρουφάκης προσπάθησε να πείσει τον Τσακαλώτο να αναλάβει (όπως και τελικά έγινε) τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, ο νυν ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την εξής επιφύλαξη για τον πρωθυπουργό: «Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ ότι θα με τοποθετήσει εκεί».
Στις 20 Ιουνίου 2015 εντός του Μαξίμου γίνονταν κάποιες ύστατες απόπειρες να συνταχθεί μια πρόταση συμφωνίας στα μέτρα των δανειστών. Αυτές τις προσπάθειες που έκαναν από κοινού ο Γιώργος Χουλιαράκης ως βασικό στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας και ορισμένα άλλα μέλη του «πολεμικού συμβουλίου» του Μαξίμου ο Γιάνης Βαρουφάκης τις χαρακτηρίζει «κωμικές». Ο ίδιος συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ εκείνης της ημέρας, προτείνοντάς του να απευθυνθεί εντίμως στον ελληνικό λαό. 
Ο Βαρουφάκης είχε πειστεί ότι ο Τσίπρας είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει, κατά τη γνώμη του ΥΠΟΙΚ, όμως, αυτό έπρεπε να γίνει με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό και είχε συντάξει μια σύντομη ομιλία, την οποία έδωσε έτοιμη στον πρωθυπουργό. «Ελληνίδες και Ελληνες», ξεκινούσε το κείμενο, «παλέψαμε χωρίς φόβο ενάντια σε μια σιδερόφρακτη Τρόικα πιστωτών. Εξαντλήσαμε όλες μας τις δυνάμεις. Σταθήκαμε αγέρωχοι απέναντι στους πιο ισχυρούς οργανισμούς του κόσμου, την τοπική ολιγαρχία, σε δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες από τις δικές μας. Κανείς δεν μας έδωσε βοήθεια. Κάποιοι, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είπαν μερικά καλά λόγια. Αλλοι, όπως η Κίνα, μας είδαν με συμπάθεια. Αλλά κανείς δεν έκανε το βήμα μπροστά προσφέροντας οποιαδήποτε ουσιαστική βοήθεια κόντρα σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να μας συντρίψουν. 
Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα. Σήμερα σας στέλνω το μήνυμα ότι έχουμε επιλέξει να πολεμήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Αύριο το πρωί θα ενδώσω στις απαιτήσεις της Τρόικας. Αλλά μόνο και μόνο επειδή αυτός ο πόλεμος περιλαμβάνει πολλές μάχες ακόμη στο μέλλον. Από αύριο και αφού θα υποχωρήσω στους όρους που θέτει η Τρόικα, οι υπουργοί μου και εγώ θα ξεκινήσουμε μια πανευρωπαϊκή περιοδεία προκειμένου να ενημερώσουμε τους λαούς της Ευρώπης για το τι συνέβη. Να τους ενεργοποιήσουμε και να τους προσκαλέσουμε σε έναν κοινό αγώνα ώστε να θέσουμε τέρμα στη γάγγραινα και να αποκαταστήσουμε τις δημοκρατικές αρχές και παραδόσεις της Ευρώπης».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι αφού ο Τσίπρας διάβασε την ομιλία που του πρότεινε ο υπουργός του, είπε με ηττοπαθές ύφος: «Δεν μπορώ να ομολογήσω στον λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ». Αλλά ο Βαρουφάκης τονίζει πως, κατά τη γνώμη του, το μήνυμα των λεγομένων του Τσίπρα ήταν το ακριβώς αντίθετο: «Ηταν ξεκάθαρο: Είχε πραγματικά αποφασίσει να παραδοθεί. Απλώς δεν είχε το σθένος να το πει στον λαό».
Ο Πούτιν τού είπε να ζητήσει τα 5 δισ. από τους Γερμανού

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα όταν επέστρεψε από το πρώτο του ταξίδι στη Ρωσία, τον Απρίλιο του 2015. «Γεμάτος χαμόγελα γύρισε ο Αλέξης από τη Μόσχα, καθώς είχε εξασφαλίσει μια προκαταβολή 5 δισ. ευρώ από τον Πούτιν για την κατασκευή ενός αγωγού. Περίμενε ότι εγώ θα ενθουσιαζόμουν - 5 δισ. σήμαιναν πολλά για το μέλλον, σκεπτόταν», σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
Και σημειώνει ότι ο ίδιος εξήγησε στον πρωθυπουργό τους λόγους για τους οποίους θα ήταν τεράστιο σφάλμα να πάρει η Ελλάδα αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, τελικά «οι Ρώσοι μάς απάλλαξαν από το δίλημμα», συμπληρώνει ο Βαρουφάκης, «κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψής του στη Ρωσία, αυτή τη φορά στην Αγία Πετρούπολη, ο Αλέξης μάς ενημέρωσε ότι ο Πούτιν είχε αποσύρει την προσφορά του. Αντί γι’ αυτό, του είχε πει να αποταθεί στους Γερμανούς».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube