Στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής του γαλλικού προεδρικού ζεύγους Μακρόν, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του.

Μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, και την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος οι δύο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους διέσχισαν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μεταβαίνοντας εντός του κτιρίου.

Έκεί πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος.

Την ανάγκη να υπάρξει συλλογική δέσμευση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε κοινές του δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε όμως ότι και η Ευρώπη πρέπει ταυτόχρονα να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με την οικονομική κρίση σημείωσε ότι έγιναν πολλές θυσίες και πως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ακριβό τίμημα, για αυτό και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και να δείξουν αλληλεγγύη οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Ο κ. Μακρόν τόνισε ότι και οι προκάτοχοί του και ο ίδιος και η κυβέρνησή του «πολέμησαν και θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πάντα ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ε.Ε..
Χαιρέτισε το πολύ θάρρος που έχουν δείξει οι Έλληνες για να αντέξουν στην «πολύ δύσκολη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται η χώρα και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους.
Για τους ελληνογαλλικούς δεσμούς είπε ότι οι ιστορίες των δύο χωρών είναι αλληλένδετες, αλλά και πως το μέλλον τους είναι κοινό.
«Οι δύο χώρες μας έχουν κοινή πορεία, πρέπει να επανέλθουμε σε μια ισορροπία στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος και επεσήμανε ότι «αν θέλουμε να προχωρήσει η Ευρώπη, πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή Ευρώπη που να ξέρει να προασπίζεται τις αξίες της».

«Η Ελλάδα, με όλες αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού, θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ό,τι συμφωνήσαμε θα το πράξουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Τόνισε όμως ότι ταυτόχρονα η χώρα μας «και με την αναγνώριση ότι υπάρχουν λάθη εκατέρωθεν, περιμένει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εταίρων» κυρίως σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη μεγάλη συμβολή της το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.
Υπενθύμισε ακόμη ότι τότε ως υπουργός ο κ. Μακρόν «σε μια δύσκολη στιγμή» είχε δείξει τη στήριξή του και τη συμπάθειά του στην Ελλάδα.
«Ό,τι κάνατε και ό,τι κάνετε δεν το κάνετε μόνο για την Ελλάδα. Η Γαλλία δικαιώνει την ιστορική αποστολή της μέσα στην Ε.Ε. γιατί η στήριξη της Ελλάδας ήταν μια στήριξη της ενότητας και της σταθερότητας της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της και το μέλλον της εκτός Ε.Ε.» και τόνισε ότι είναι βέβαιος πως ούτε η Ευρώπη θα διατηρούσε την ενότητά της δίχως την Ελλάδα στους κόλπους της.

Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έφτασε με το προεδρικό αεροσκάφος στο Ελ. Βενιζέλος στις 12.43, περίπου 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη άφιξη.

Λίγο νωρίτερα είχε προσγειωθεί και το πρώτο αεροσκάφος της συνοδείας του. Τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του Μπριζίτ υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ δυο Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 332 Μοίρα συνόδευσαν το γαλλικό προεδρικό αεροσκάφος από τη στιγμή που μπήκε στον εθνικό εναέριο χώρο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Εκεί τον υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Στις 3:30 μετά το μεσημέρι ο κ. Μακρόν και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο και στις 4:15 μμ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών, υπό τον Γάλλο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στις 5μμ οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 7:05μμ ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου θα υπάρξει προσφώνηση από τον κ. Τσίπρα και αντιφώνηση από τον Γάλλο πρόεδρο.

Θα ακολουθήσει, στις 9μμ, το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή (στις 10πμ) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης των επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την προεδρία των κυρίων Μακρόν και Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45μμ ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριτζίτ, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Αμέσως μετά (12:00-13:15) θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Γάλλο Πρόεδρο και θα ακολουθήσει (13:30-14:45) γεύμα του κ. Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Μετά το γεύμα (14:45-15:15) ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ και στις 3:15μμ το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα αναχωρήσει για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 4μμ.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube