Μελιτζάνες στο φούρνο, με σάλτσα και φέτα.
Μερίδες για τέσσερα άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά
4-5 μελιτζάνες φλάσκες ή 10 μικρές λευκές
6-7 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
Φρέσκο βασιλικό
300 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1) Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, χαράσουμε τη σάρκα τους και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά στους 200oC στις αντιστάσεις.
2) Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ακανόνιστα μεσαία κομμάτια και τα βάζουμε να σοταριστούν μαζί με ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
3) Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουμε τρίψει σε τρίφτη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
4) Ρίχνουμε στη σάλτσα 10 φύλλα βασιλικού που κόβουμε με το χέρι. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά και κατεβάζουμε.
5) Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και σπάμε τη φέτα με τα χέρια από πάνω.
6) Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να πάρει χρώμα.
(Από madameginger, photos Womenonly)