Υλικά: 2 φλιτζάνες ρεβίθια, ½ ή 1 κιλό χοιρινό, 2 κρεμμύδια μεγάλα, 2 φλιτζάνες ντομάτα ξυσμένη, 1 φλιτζάνι λάδι, πιπέρι, κύμινο, δάφνη.
Εκτέλεση: Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό και αρκετό αλάτι. Βράζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό με το 1 κρεμμύδι. Όταν έχουν σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ντομάτα, δάφνη, ½ φλιτζάνι λάδι, κύμινο. Σ’ άλλο σκεύος ψήνουμε το χοιρινό με το ‘άλλο κρεμμύδι, λίγο νερό, την υπόλοιπη ντομάτα και το υπόλοιπο λάδι, δάφνη, κύμινο, πιπέρι. Πριν ψηθούν εντελώς τα δύο φαγητά, τα αναμιγνύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν εντελώς και να ανακατευτούν οι γεύσεις τους.