Μια διαφορετική και πολύ πρωτότυπη συνταγή για το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κέρασμα προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος.
Βάρος: περίπου 1 κιλό, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 15΄
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στην κουζινομηχανή Kenwood με τον αναδευτήρα Κ (εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε με τα χέρια). Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ της αρεσκείας μας (κυκλοφορούν διάφορα με χριστουγεννιάτικα σχέδια). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Γλάσο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αβγοδάρτη και με ένα πινέλο αλείφουμε τους κουραμπιέδες (να είναι κρύοι). Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Πηγή steliosparliaros.gr