Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σπύρος Πανάς σύμφωνα με το οποίο αναφέρει ότι υπάρχει κνδυνος εμπορευματοποίησης από την ολιγωρία του κ. Κωνσταντέλλου για την αποτροπή των κατασκευών στην Υδρούσα
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:
Η ολιγωρία του κ. Κωνσταντέλλου και των συνεργατών του οδηγεί σε ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση του αιγιαλού της πόλης μας, όπως αποδεικνύεται με την περίπτωση της νήσου Υδρούσα.
Έναν ακριβώς χρόνο μετά την μαχητική παρέμβαση της δικής μας Διοίκησης και της επιτόπιας αυτοψίας του Σπύρου Πανάως Δημάρχου με συνοδεία υπηρεσιακών στελεχών στη νήσο, που είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της προσπάθειας παράνομης ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Υδρούσα, το νησάκι της Βούλας βρίσκεται πάλι αντιμέτωπο με τις επιχειρηματικές παρεμβάσεις προς όφελος ορισμένων και χωρίς καμία άδεια. Απορίας άξιο είναι πως ο κ. Κωνσταντέλλος δεν κατάφερε να διακόψει τις κατασκευές που ξεκίνησαν πάλι στο νησί, με τη δικαιολογία ότι κάποιοι δεν άφησαν τις υπηρεσίες να κάνουν αυτοψία. Αυτό και μόνο εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Σημειώνεται ακόμα ότι η Διοίκηση του Σπύρου Πανά είχε τότε ενημερώσει εγγράφως και άμεσα την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Κτηματική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Πειραιά, τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το Α.Τ. Βούλας, όσο και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας, για την κατάσταση που κάποιοι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν, προς όφελος των προσωπικών τους συμφερόντων.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Σπύρου Πανά στις 16/12/13 στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι «Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε προσπάθεια επέμβασης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος στην νησίδα “Υδρούσα”. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στην εμπορευματοποίηση και εκποίηση της φυσικής μας κληρονομιάς. Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των προστατευτικών διατάξεων του από 1/5.3.2004 Π.Δ. “Περί καθορισμού ζωνών προστασίας, χρήσεων γης και όρων δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από τον Φαληρικό όρμο μέχρι την Αγία Μαρίνα Κρωπίας” Φ.Ε.Κ. Δ' 254/2004. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά οποιουδήποτε τυχόν επιχειρήσει τώρα ή στο μέλλον να παρανομήσει καταστρέφοντας το περιβάλλον προς ίδιον όφελος».
Όπως σημειώνει ο κ. Πανάς «εμείς δηλώνουμε αντίθετοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Υδρούσα καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η παραχώρηση από την Πολιτεία στο Δήμο, του παραλιακού μετώπου της πόλης και η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων στις παραλίες μας. Ότι λοιπόν ισχύει για τις παραλίες του Δήμου, ισχύει και για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του μικρού νησιού που βρίσκεται απέναντι από τη Βούλα».