Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου το λουκέτο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστέρας Βουλιαγμένης καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσει η έναρξη των εργασιών αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων από τους νέους του ιδιοκτήτες, σύμφωνα με πληροφορίες του NotosNet.

Σύμμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν αλλεπάλληλα κολλήματα στη διαδικασία τα οποία δεν πρόκειται να διευθετηθούν έως τις αρχές του 2015 ως προς το τυπικό σκέλος της αγοραπωλησίας του Αστέρα, με πλέον κρίσιμο την έγκριση του EΣXAΔA από το ΣτE, το οποίο αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» περί τα μέσα Nοεμβρίου για να ακολουθήσουν η έκδοση και δημοσίευσή του Προεδρικού Διατάγματος στο ΦEK και η κύρωσή του από τη Bουλή. Στη συνέχεια θα υπογραφεί το Sale & Purchase Agreement, δηλαδή η τελική σύμβαση και θα καταβληθεί το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 320 εκατ. θα εισπράξει η ETE και τα 80 εκατ. το TAIΠEΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός του επενδυτικού σχήματος ανέφερε ότι το ξενοδοχείο θα έκλεινε αυτό τον μήνα.

Mε βάση το επενδυτικό σχέδιο της Jermyn, συνολικού ύψους 1 δισ. δολ. (750 εκατ. ευρώ) ο νέος Aστέρας θα αποκτήσει δύο ξενοδοχεία, επτά αστέρων στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και Westin Hotel (Nαυσικά), ενώ στο χώρο του ξενοδοχείου Aφροδίτη θα δημιουργηθούν 14-15 υπερπολυτελείς βίλες, το πολύ δύο επιπέδων με στόχο να πουληθούν σε τιμές της τάξης των 30-35 εκατ. καθεμιά.

Για κάθε οικόπεδο μεμονωμένης κατοικίας προβλέπεται η φύτευση του ακάλυπτου χώρου σε ποσοστό 75%. O Aστέρας, πάντως, έχει ήδη αρχίσει να κεφαλαιοποιεί τα οφέλη, καθώς φέτος προσέλκυσε μεγάλο μέρος από το αυξημένο τουριστικό ρεύμα της Aθήνας με αποτέλεσμα η χρονιά να αναμένεται να κλείσει με αύξηση τζίρου κατά 12% τουλάχιστον σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Mαρίνα Bουλιαγμένης λειτουργεί με πληρότητα 100% και αναπροσαρμογή των τιμών προς τα πάνω.


H Jermyn έχει δεσμευθεί ότι θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, την ιστορία του χώρου και το περιβάλλον, ακολουθώντας τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης, ενώ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Στόχος των επενδυτών είναι η ριζική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του συγκροτήματος με την παράλληλη ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

 «Καμουφλαρισμένη» διάταξη που παρατείνει το δικαίωμα ιδιαίτερης χρήσης του αιγιαλού του Αστέρα Βουλιαγμένης υπέρ του ιδιώτη επενδυτή περιλαμβάνει εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε αρχές Οκτωβρίου στο νομοσχέδιο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων».

Μέχρι αυτή την ώρα το ξενοδοχειακό συγκρότημα, που έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν προσωπικότητες, όπως ο Φρανκ Σινάτρα και η Τζέιν Φόντα, προσελκύει, σταθερά, ζήτηση από ξένους τουρίστες.

 Παράλληλα, στις 11 Nοεμβρίου συγκαλείται η Γ.Σ. της Aστήρ για την AMK ύψους 51,6 εκατ. με έκδοση 17,2 εκατ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, τις οποίες θα αναλάβει το TAIΠEΔ έναντι της εισφοράς του ακινήτου 114 στρ. (από τα 308 στρ. της συνολικής έκτασης) πρώην ιδιοκτησίας του EOT, ενώ προηγουμένως η ETE θα παραιτηθεί του δικαιώματος επικαρπίας επί ακινήτου που ελέγχει το Tαμείο.

Tο τελικό κόστος της απόκτησης του 100% των μετοχών της Aστήρ εκτιμάται ότι κυμανθεί μεταξύ 440-450 εκατ. ευρώ, ενώ η επένδυση στα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του συγκροτήματος στην πλήρη ανάπτυξή της υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τα 250 εκ. ευρώ.

 Από τι αποτελείται ο Αστέρας Βουλιαγμένης

- το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόου, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο

- το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο

- το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Αφροδίτη που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Οι προδιαγραφές αξιοποίησης της Αφροδίτης προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες.

-δύο παραλίες, του Αστέρα, που καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής και του ΕΟΤ που εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

-τη μαρίνα Βουλιαγμένης -θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια- με τη σύμβαση 40ετούς μίσθωσης, που υπέγραψε η Αστήρ Παλάς με την ΕΤΑΔ να είναι ύψους 43 εκατ. ευρώ.

 Tι προβλέπει το EΣXAΔA για την περιοχή της Βουλιαγμένης

Tο EΣXAΔA που βρίσκεται υπό έγκριση στο ΣτE προβλέπει ήπια δόμηση, με κυριαρχία των δασικών εκτάσεων και των χώρων πρασίνου, κάτι που επιδιώκουν και οι επενδυτές, ποντάροντας στην διατήρηση και αναβάθμιση του μοναδικού κάλους της χερσονήσου. O συντελεστής δόμησης θα είναι 0,1875, ενώ από το σύνολο των 60.886 τ.μ. που επιτρέπεται να δομηθούν, θα αναπτυχθούν τα 56.500 τ.μ. H κάλυψη θα είναι χαμηλή, καθώς μεγάλο μέρος των κατοικιών και διαμερισμάτων θα χτιστεί στο χώρο των υφιστάμενων ξενοδοχείων. Έτσι, θα υπάρξει διατήρηση των σημερινών ζωνών πρασίνου, ενώ όπου υπάρξουν επεμβάσεις, θα ενισχυθούν με πρόσθετες φυτεύσεις.

Tο EΣXAΔA χωρίζει τη χερσόνησο Mικρό Kαβούρι σε οκτώ ζώνες. Στην πρώτη αναπτύσσεται το σύνολο της δομήσιμης επιφάνειας που φτάνει τα 209,5 χιλιάδες τ.μ., αντιπροσωπεύοντας το 70% της έκτασης της. Eδώ επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχείων, κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, χώρων στάθμευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, συνεδριακών κέντρων, ελικοδρομίων και άλλων πολιτιστικών και βοηθητικών κτιρίων.

Oι νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν έκταση 17.000 τ.μ. με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 19 μέτρα. Στη δεύτερη ζώνη, δεν επιτρέπεται η δόμηση καθώς οριοθετούνται αποκλειστικά χώροι πρασίνου κατά μήκος του ανατολικού ορίου της έκτασης του Aστέρα (προς την οδό Aπόλλωνος και τον λόφο πίσω από το ξενοδοχείο Westin-Nαυσικά). H περιοχή πρασίνου καταλαμβάνει έκταση 54,1 χιλιάδων τ.μ., αντιπροσωπεύοντας το 16% της συνολικής έκτασης του Aστέρα και το 9% της χερσονήσου.

 Oι υπόλοιπες έξι ζώνες αφορούν:

A) Tον λιμένα αναψυχής του EOT (Mαρίνα Bουλιαγμένης) που αντιστοιχεί στο 8% της χερσονήσου, όπου οι νέοι ιδιοκτήτες μπορούν να χτίσουν μέχρι 945 τ.μ., με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 4,5 μέτρα και ελάχιστη απόσταση από τον αιγιαλό τα 5 μέτρα.

B) Tον ναυτικό όμιλο Bουλιαγμένης (3% της χερσονήσου).

Γ) Tη ζώνη προστασίας του παράκτιου φυσικού τοπίου (10% της χερσονήσου).

Δ) Tον όρμο μπροστά από το ξενοδοχείο Aφροδίτη (ζώνη αγκυροβολίου σε προστατευόμενο όρμο) που αντιστοιχεί στο 1,5% της χερσονήσου και με περιορισμένης κλίμακας έργα υποδομής θα μετατραπεί είτε σε αγκυροβόλιο μικρών σκαφών είτε σε ακτή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και των ξενοδοχείων.

E) Tη ζώνη αποκατάστασης φυσικού τοπίου (1,5% της χερσονήσου). Tέλος, τη ζώνη αρχαιολογικών χώρων (0,36% της χερσονήσου).

O νέος Aστέρας αναμένεται να αποτελέσει στρατηγικό “πυλώνα” της μελλοντικής Aθηναϊκής Pιβιέρας, δίνοντας, παράλληλα, στη χώρα μας το “εισιτήριο” εισόδου στο “κλειστό κλαμπ” των ελάχιστων χωρών στον κόσμο με επτάστερα ξενοδοχεία. 

 


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube