Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για το έτος 2015. Ο προϋπολογισμός έχει συνολικό ύψος σχεδόν 60 εκατομμυρίων ευρώ (59.743.719,20 €) και προβλέπει πλούσιες κοινωνικές δράσεις, ενώ ρίχνει σημαντικό βάρος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό (συνολικά 1.687.730,18 €).

Όπως είναι αναμενόμενο, η μερίδα του λέοντος των εξόδων διατίθεται στην καθαριότητα του Δήμου (3.783.575,06 €) και ακολουθούν τα τεχνικά έργα και οι συντηρήσεις των δημοτικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, (2.426.121,26 €).

Ο προϋπολογισμός του 2015, όπως προβλέπει άλλωστε ο νόμος, είναι ισοσκελισμένος και χαρακτηρίστηκε από τη διοίκηση του Δήμου απόλυτα ρεαλιστικός.

Στη σχετική του εισήγηση, ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε:

«Ο Προϋπολογισμός αντιπροσωπεύει την επιλογή και τη συστηματική προσπάθεια του Δήμου να εξακολουθήσει να εργάζεται εντατικά και υπό οιεσδήποτε περιστάσεις υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Στο υπό κρίση Σχέδιο Προϋπολογισμού δύο είναι τα βασικά μεγέθη τα οποία εκφράζουν τον κοινωνικό προσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής του Δήμου κατά το έτος 2015.

Το πρώτο αφορά στη συνέχιση και περαιτέρω ανάπτυξη των δημοτικών δράσεων οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, σε όλο το εύρος των αρμοδιοτήτων του Δήμου: από τη διευρυνόμενη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τα ΚΑΠΗ, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, μέχρι τη λειτουργία του Ξενώνα και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλες δράσεις.

Το δεύτερο αφορά στο γεγονός της εκπόνησης ενός φιλόδοξου όσο και ρεαλιστικού Τεχνικού Προγράμματος. Σ’ αυτό το Πρόγραμμα ενσωματώνονται οι τρεις βασικές στρατηγικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου:

Πρώτα ο άνθρωπος

Προτεραιότητα στον πολίτη, με ιδιαίτερη φροντίδα στη νεολαία και την καταπολέμηση της ανεργίας, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό όπως και στην Τρίτη Ηλικία.

Ανοιχτός Δήμος

Αποτελεσματικές υπηρεσίες, με σύγχρονη οργάνωση, με την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους αποτελέσματος, με πλήρη διαφάνεια και συμμετοχικές διαδικασίες.

Πράσινη Πόλη

Διατήρηση και ενίσχυση του προαστιακού χαρακτήρα της πόλης, ως κηπούπολης, υψηλού επιπέδου κατοικίας και ποιότητας ζωής. Προστασία του κοινωνικού αγαθού της παραλίας και της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές με ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της πόλης μας, χωρίς να αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της και την ηρεμία που μια περιοχή αποκλειστικής κατοικίας απαιτεί».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επαναλαμβάνει, με την ευκαιρία της συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού, την ετοιμότητά του να ενισχύσει περαιτέρω την ποικιλόμορφη δράση της κοινωνίας των πολιτών και ιδίως της νεολαίας και να εγγυηθεί τον αμετακίνητο προσανατολισμό του σε έργο ανάπτυξης, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

 

Για βεβιασμένη σύνταξη προϋπολογισμού που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καταψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής. Ο Δημοσθένης Δόγκας καυτηρίασε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε χωρίς να έχει συγκροτηθεί και γνωμοδοτήσει η νέα Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Περαιτέρω, αξιοποίησε το θέμα του προϋπολογισμού για μια εφ' όλης της ύλης τοποθέτηση γύρω από άλυτα ζητήματα του Δήμου, τα οποία δεν βρίσκουν αποτύπωση στο πρόγραμμα δράσεων του 2015, αιτιολογώντας την καταψήφιση του προϋπολογισμού.

Μίλησε συγκεκριμένα για την υπόθεση της Μετοχικής Εταιρείας Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ) που διεκδικεί 12 εκατομμύρια ευρώ από τα δημοτικά ταμεία και ο Δήμος εμφανίζεται νομικά ανυπεράσπιστος, όπως έγινε και με την υπόθεση της Πηγάδας παλαιότερα.

Ρώτησε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για την κατάληψη του Κάμπινγκ Βούλας, ένα δημοτικό χώρο που διαχειρίζεται κατ' αποκλειστικότητα μια ομάδα δημοτών.

Έθιξε το πρόβλημα του νερού στο Κόρμπι, όπου οι κάτοικοι κινδυνεύουν από νερό δικτύου που είναι αμφίβολης ποιότητας.

Σχολίασε την ανοχή της δημοτικής αρχής στο να παραμένει το Κάμπινγκ του Καβουρίου σταθμός πάρκινγκ δημοτικών οχημάτων, γεγονός που υποβαθμίζει την περιοχή.

Καυτηρίασε το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει, εκτός του ποσού, τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Ανέφερε την κακή πρακτική των απευθείας αναθέσεων έργων και μελετών που δεν είναι αποδοτικές.

Ζήτησε να καταγράφεται με σχολαστικότητα ο εξοπλισμός που αγοράζεται και να γίνεται σωστή διαχείρισή του για να αποφεύγονται σπατάλες.

Τόνισε ότι η ανακατασκευή κατεστραμμένων ή κατειλημμένων πεζοδρομίων πρέπει να γίνει χωρίς εξαιρέσεις για κανένα δημότη ή κάτοικο.

Κατήγγειλε ότι χωρίς την Επιτροπή Διαβούλευσης οι συλλογικοί φορείς της πόλης έμειναν χωρίς φωνή.


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube