Η διαχείρηση του παραλιακού μετώπου που ανήκει στον κάθε δήμο και ειδικότερα σε οτι αφορά καθεστώτα όπως ιδιοκτησιακό, αξιοποίηση, προσβασιμότητα, χρήσεις - είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους δήμους των νοτίων προαςτιων όλο και περισσότερο μετα της απειλή της εταιρείας παράκτιο μέτωπο.

Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στη διημερίδα που έγινε πρόσφατα με θέμα "Οι παραλίες στους Δήμους" παρουσίασε επίσημα, μελέτη, της αρχιτεκτόνισσας Μάιρας Μπίνιου, για το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη σ’ ένα κομμάτι του παραλιακού του μετώπου και συγκεκριμένα για την πολύπαθη και χρόνια εγκαταλελειμμένη Β’ πλαζ Βούλας.
Υπενθυμίζεται ο κ Κωνσταντελλος τόνισε μεταξύ άλλων για το θεμα οτι: έχω μεγαλώσει στην περιοχή αυτή. Εδώ δίπλα στη Β πλαζ Βούλας πέρασα σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας τρυπώνοντας με τους φίλους μου μέσα από τρύπες που κάναμε στα συρματοπλέγματα. Ωραία χρόνια πράγματι. Γνωρίζω όπως καταλαβαίνεται όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου Δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί βιωματικά εγώ αλλά και οι συμπολίτες μου κάθε σπιθαμή της παραλίας και του βουνού της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό είμαστε και απόλυτα δεμένοι μαζί της την αγαπάμε και αναζητάμε τρόπους να την κάνουμε καλύτερη ομορφότερη ασφαλέστερη και λειτουργικότερη. Έχουμε τοπικό δυναμικό με βαθιά γνώμη και άποψη για το θέμα με ουσιαστική βιωματική σχέση με τον τόπο αυτό που οραματίζονται μαζί μας μεγάλα και ουσιαστικά πράγματα με ήπιες όμως παρεμβάσεις που θα αναδείξουν την φυσική ομορφιά του παραλιακού μας μετώπου.

Οκ κωνςταντελλος έδωσε το λόγο στη καλή φίλη του -όπως είπε- συντοπίτισσα και εξαιρετική Αρχιτέκτονα Μάιρα Μπίνιου που έχει μεγαλώσει σε αυτές τις παραλίες και που με μεράκι αγάπη και ενδιαφέρον ασχολήθηκε με την πιθανή ήπια ανάπτυξη ανάπλαση μέρους της παραλίας του Δήμου μας στην Δημοτική ενότητα Βούλας μεταξύ του ΠΙΚΠΑ και της Β πλαζ Βούλας για να κατανοήσετε όλοι και ειδικοί άνθρωποι του Παράκτιου Αττικού Μετώπου ΑΕ τι εννοούμε ήπια ανάπτυξη και τι αναζητούμε για τον τόπο μας.

Η κα Μπίνιου παρουσίασε τη μελέτη – εργασία της η οποία στηρίχτηκε σε ήπια ανάπτυξη με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά σε όλες τις κατασκευές.

Συνέχισε ο Δήμαρχος: Θέλω να κλείσω την παρέμβασή μου προτείνοντας την αξιοποίηση των πλαζ του Δήμου μας στηριζόμενοι σε ένα μοντέλο ανάπτυξης όπως αυτό της Γαλλικής Ριβιέρας. Εκεί δεν έγινε η αξιοποίηση από το Γαλλικό δημόσιο, αλλά από σύπμραξη των εμπλεκομένων δήμων. Ένας φορέας όπως το «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. μπορεί να είναι χρήσιμο, μόνο αν απαρτίζεται αποκλειστικά από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους Δήμους. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί ότι ουσιαστικό ρόλο στην αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης θα έχουν καθοριστικό ρόλο οι δήμοι και η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της μελέτης και έτσι όπως αυτό αναλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από την κυρία Μπίνιου, αναδιατυπώνονται οι πολεοδομικοί κανονισμοί με όρους αειφορίας, βιωσιμότητας και οικο-φιλικότητας.
Η κεντρική ιδέα στοχεύει στο να απελευθερωθούν οι αποκλεισμένες περιοχές, να ομαλοποιηθεί η διαδρομή
και να ανοιχτεί μια γοητευτική συνομιλία βουνού και θάλασσας.

Γίνεται πιλοτικά επεξεργασία για την Πλαζ Β΄ Βούλας αλλά θα μπορούσε η λογική να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε πλαζ των ΒΒΒ.

Η μελέτη επεμβαίνει ήπια στην τοπογραφία με μαλακά υλικά διάστρωσης - ξύλο, πατημένο χώμα, βοτσαλόστρωση -
και προτείνει πλαίσιο χρήσεων όπως αθλητισμός, πολιτισμός, υπαίθριες εκθέσεις, ήπια εμπορική χρήση μόνο για εξυπηρέτηση της πλαζ, κολύμπι και οικογενειακούς χώρους.

Επιβάλλονται συγκεκριμένες προδιαγραφές για το κτισμένο περιβάλλον και πάντα με τη φιλοσοφία αναστρέψιμων κατασκευών από ξύλο και μέταλλο.

Ολοκληρωμένο συνολικό σχέδιο θα καταθέσει η δημοτική αρχή στην "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο"

Κύριος άξονας των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής, για κάθε είδους αξιοποίηση της παραλιακής γραμμής είναι η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, πράγμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είπε η Περιφερειάρχης κυρία Δούρου, ότι δηλαδή ο όποιος σχεδιασμός, η όποια πολιτική, θα πρέπει να γίνει όχι με βάση καθαρά τοπικιστική αλλά στα ευρύτερα πλαίσια της εξυπηρέτησης των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Με πληροφορίες απο vimaonline


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube