H ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ N.Π.Δ.Δ Σφηττός  «ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ 2015»

ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ : ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗ  ΠΑΛΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ TABΕΡΝΑ  ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  ΜΕ ΨΗΤΟ ΑΡΝΙ & ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΗ ΡΕΤΣΙΝΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ & ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο της αποκριάς στον μεσογείτικο Δήμο Κρωπίας. Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τις παγανιστικές διονυσιακές πομπές της αρχαιότητας. Η αποκριάτικη «παρέλαση» που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Κρωπίας-Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός είχε μια διαφορετική στόχευση. Τις προηγούμενες χρονιές τον τόνο,  είχε δώσει η σάτιρα με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Φέτος, οι τοπικοί φορείς και όλα τα πληρώματα προσπάθησαν περισσότερο να διασκεδάσουν,  να χορέψουν, να σατιρίσουν και να διακωμωδήσουν εστιάζοντας σε  θεματικές καθημερινότητας.

Η οργανωτική επιτροπή του ΝΠΔΔ Σφηττός- Δήμος Κρωπίας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Δ.Σ  του και δημοτική σύμβουλο, Αδαμαντία Μάλλιου κατάφερε να διοργανώσει για άλλη μια χρονιά μια μεγάλη εκδήλωση με δεκάδες εθελοντές και να προσφέρει «χώρο» για την ανάπτυξη της αυτενέργειας των πολιτών και των φορέων που συμμετείχαν.

Το άρμα του Δήμου Κρωπίας είχε ως θέμα την αναπαράσταση της Μεσογείτικης Ταβέρνας (επελέγη η ονομασία μιας παλιάς ταβέρνας του Κορωπίου Mon Plaisir- του Τζούτζουρη) και παρέας, την περίοδο της Αποκριάς, με το ψητό αρνί, τη ρετσίνα Κορωπίου, και την προβολή των κοινωνικών σχέσεων των συνδαιτημόνων. Μια ήρεμη νοσταλγική εικόνα, τόσο γνώριμη στις προηγούμενες γενιές των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των Μεσογειτών. Το ψητό αρνί, το οποίο αρκετοί θεώρησαν ότι ήταν ψεύτικο(!),αποτέλεσε το βασικό πιάτο όσων επισκεπτών της «Ταβέρνας»  το μυρίστηκαν…  ενώ ανάλογη προτίμηση επέδειξαν και για τον εκλεκτό οίνο (ρετσίνα Κορωπίου) που υπήρχε, εν αφθονία, στα βαρέλια. Η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός έδωσε «πνοή» και «άρωμα εποχής» στο άρμα με την ενεργή συμμετοχή της. Το άρμα του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός ονομαζόταν «Minios» (εμπνευσμένο από τις δημοφιλείς τρισδιάστατες ταινίες κινουμένων σχεδίων)  και συνεργάστηκαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου.

Τα μέλη του πνευματικού κέντρου του ΝΠΔΔ Σφηττός (τμήμα πολιτιστικών  θεμάτων)επιμελήθηκαν τις φετινές θεματικές των αρμάτων του Δήμου και το παράδειγμά τους φαίνεται να ακολούθησε,  αυθόρμητα, η πλειοψηφία των πληρωμάτων αποδεικνύοντας ότι τα έθιμα «αποκαλύπτουν» όψεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας κάθε εποχής, ή  της χρονικής περιόδου που εξελίσσονται.
Τα δύο άρματα του Δήμου κατασκευάστηκαν στο αμαξοστάσιο από μέλη της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων του ΝΠΔΔ Σφηττός, υπαλλήλων και εθελοντών.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από επαγγελματία παρουσιαστή ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε γνωστός dj της πόλης. Η φετινή διαφορά ήταν, το αποκριάτικο πάρτυ που πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία. Μετά την αποκριάτικη παρέλαση, μικροί και μεγάλοι μαζεύτηκαν στη κεντρική πλατεία και μαζί με μεταμφιεσμένους καλλιτέχνες, «ήρωες κινουμένων σχεδίων», ξεκίνησαν το αποκριάτικο πάρτυ με διαγωνισμούς χορού και  τραγουδιού. Στο τέλος, επαγγελματίας καλλιτέχνης διασκέδασε το κοινό με τεχνικές ταχυδακτυλουργίας. Το αποκριάτικο πάρτυ τελείωσε στις 6 το απόγευμα.

Η αποκριάτικη παρέλαση ξεκίνησε με ένα χορευτικό δρώμενο που επιμελήθηκε το Λυκείο Ελληνίδων Κορωπίου με θέματα : «Μια γριά μπαμπόγρια» και «Τα κουκιά». Συμμετείχαν παιδιά -μέλη των χορευτικών ομάδων  του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου.

 

Στην αποκριάτικη παρέλαση συμμετείχαν 17 πληρώματα  :

1. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ- ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ
2. Α΄ και Β΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ -ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ (Θέμα : «Χορεύοντας με τις νότες»)
3. Άρμα του ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ «MINIONS» με τη συνεργασία των μαθητών του 3ο Λυκείου Κορωπίου, 3ο ΓΕΛ.
4. ΚΑΠΗ Κορωπίου -ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ ( Θέμα : «Ο άσπρος Σίφουνας»)
5. ΚΑΠΗ Κίτσι-ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ ( Θέμα : «Έλα να πάμε στη Χαβάη»)
6. KYNΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
7. 1ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (Θέμα : «Ο κόσμος των αντιθέσεων», με μια υπέροχη παράσταση μαριονέττας να προπορεύεται)
8. 2ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (Θέμα: «Οι τρελογιατροί και οι ασθενείς τους»)
9. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων(Θέμα: «Στο παρά Πέντε…πήραμε την απόφαση να πάμε παρέλαση»)
10. 4ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (Θέμα: «Κυκλοφοριακό χάος»)
11. 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ (Θέμα : «Η άγρια φυλή των Λιλιπούα…»)
12. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (Θέμα: «Οι κλόουν στην Καρναβαλοχώρα»)
13. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
14. Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο)
15. “ΧΟΡΟΡΑΜΑ”
16. ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ARTE DE LA DANZA»
17.ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ  « Mon plaisir – Η ταβέρνα του Τζουτζούρη», με τη ρετσίνα Κορωπίου και το ψητό αρνί μαζί με μια παρέα Κορωπιωτών. Tο άρμα συνόδευσε, η θεατρική ομάδα ενηλίκων του ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ.

Σε όλα τα πληρώματα, ο Δήμος προσέφερε δωρεάν σερπατίνες και υλικό για «χαρτοπόλεμο». Η μεταφορά των παιδιών και μελών του ΚΑΠΗ Κίτσι έγινε από δημοτικά οχήματα. Ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί τους δημοτικούς υπαλλήλους-οδηγούς. Την οργάνωση της διασφάλισης της ασφάλειας των συμμετεχόντων είχε, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Θοδωρής Γρίβας και η πολιτική προστασία του Δήμου Κρωπίας μαζί με εθελοντές, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την τροχαία Αγίας Παρασκευής. Ο Δήμος μας ευχαριστεί γι’ αυτό ιδιαίτερα τον Διοικητή της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής κ.Χαλκιά για τη συνεργασία αυτή. Το Γραφείο Τύπου Δήμου Κρωπίας κάλυψε δημοσιογραφικά την εκδήλωση καθώς και εθελοντές μέλη του ΝΠΔΔ Σφηττός. Περισσότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης fb: ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ και ΝΠΔΔ "Σφηττός"  Δήμου Κορωπίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης «Ήταν άλλη μία αυθόρμητη αποκριάτικη εκδήλωση χαρακτηριστική της αλλαγής προς το καλύτερο της  διάθεσης των τοπικών μας φορέων, των παιδιών και των γονέων τους. Προσπάθησαν  να μεταδώσουν μια πιο ευχάριστη διάθεση και κατεύθυνση για μια καλύτερη πορεία της χώρας, της τοπικής μας κοινωνίας και των οικογενειών τους. Συγχαίρω τα πληρώματα όλων των φορέων που συμμετείχαν και τους εθελοντές του Δήμου και του Νομικού Προσώπου Σφηττός που διέθεσαν τον χρόνο τους για να διοργανώσουμε για τρίτη χρονιά την αποκριάτικη παρέλαση».

Η πρόεδρος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός Αδαμαντία Μάλλιου δήλωσε μετά το πέρας της παρέλασης : «Είμαι για άλλη μια χρονιά υπερήφανη για την ευρηματικότητα των πληρωμάτων, την συμμετοχή των πολιτών  και το κέφι που μας μετέφεραν. Προσπαθήσαμε  να δημιουργήσουμε μια παρέα Μεσογειτών καρναβαλιστών, με χαρακτηριστικά, το κέφι, την ανυποκρισία, την κοινωνικότητα, τις αξίες της μεσογείτικης φιλοξενίας. Περιμένουμε νέες προτάσεις από τους τοπικούς φορείς για να εξελίξουμε την αποκριάτικη παρέλαση και να βάλουμε ακόμα υψηλότερους στόχους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του αμαξοστασίου, στη πολιτική προστασία του δήμου μας και ιδιαίτερα στα μέλη του Δ.Σ Σφηττός στα μέλη της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων του ΝΠΔΔ Σφηττός, στη Δημοτική Φιλαρμονική, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στους πιο μικρούς δηλ. καρναβαλιστές(!), στη θεατρική ομάδα ενηλίκων, στα μέλη των ΚΑΠΗ,   σε όλους τους εθελοντές, από δημοτικούς συμβούλους έως υπαλλήλους και  όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων (Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου, Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κορωπίου), για την επιτυχία της φετινής αποκριάτικης παρέλασης.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πολιτικής Προστασίας Θοδωρής Γρίβας απέδωσε τα εύσημα στους υπαλλήλους και εθελοντές του Δήμου, του ΝΠΔΔ Σφηττός και της πολιτικής προστασίας και τόνισε: «Σήμερα παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε μια παρέλαση ενεργών πολιτών, νέων και παιδιών. Τους θέλουμε κοντά μας σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου. Προσθέτουν ιδέες, προτάσεις και μας οδηγούν να οργανώσουμε νέες εκδηλώσεις, πάντα με την ενεργή συμμετοχή τους. Τους ευχαριστούμε!».

Από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας διακρίναμε εκτός, του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση του αντιδημάρχου Θοδωρή Γρίβα και της προέδρου του Δ.Σ Σφηττός Αδαμαντία Μάλλιου, τον πρόεδρο του Δ.Σ Κρωπίας Θεοφάνη Μιχαιρίνα, τον αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών Ανδρέα Ντούνη, τους Εμμανούηλ Γρινιεζάκη, Σταμάτη Ντούνη, Δημήτριο Πιέτρη, Αγγελική Μαρκαντώνη, Κώστα Κιούση, Γιώργο Ν. Γκίκα Δημήτριο  Λέκκα,  Εμμυ Γκιόκα, Γεωργία Θεοχάρη-Μπούτση, Στέλλα Αθανασίου, Ελένη Αδάμ και από την μείζονα αντιπολίτευση τον Διονύσιο Κερασιώτη. Διακρίναμε τέλος, και τον επί δεκαετίες δημοτικό σύμβουλο-πρώην πλέον- Σωτήρη Λάμπρου  μαζί με την εγγονή του, ο οποίος και ήταν και είναι ένθερμος υποστηρικτής  της αναβίωσης του εθίμου.

 

Εντυπωσίασε,καρναβάλι,,Κορωπί,ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ 2015,ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,omades,fvtografies,φωτογραφιεσ,

Εντυπωσίασε,καρναβάλι,,Κορωπί,ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ 2015,ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,omades,fvtografies,φωτογραφιεσ,

Εντυπωσίασε,καρναβάλι,,Κορωπί,ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ 2015,ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,omades,fvtografies,φωτογραφιεσ,

Εντυπωσίασε,καρναβάλι,,Κορωπί,ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ 2015,ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,omades,fvtografies,φωτογραφιεσ,

karnavali kopopi24

 

 


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube